Moto Guzzi Norge 1200 GTL

Status
Niet open voor verdere reacties.
@FirDarig:
Heb nog even gekeken naar mijn instructieboekje en dan met name de lampjes aanduidingen en die kloppen bij mij! raar maar waar...
Zie foto van de betreffende pagina H3 en H1

@IJzervreter:
Olieverbruik van 0,8 L op 30.000 km is uitermate goed... het betreft dan wel de 1100 versie, dus andere (betere?) zuigerveren/klepgeleiders....

komende weken weer heerlijk met de Guzzi erop uit, dat wordt weer genieten...
:] [afbeelding]


Vul je niet te veel olie bij zodat je verbruik toeneemt?

Je moet meten nadat je minstens 15 minuten gereden hebt en dan ongeveer 5 minuten wacht. Volgens mij moet je meten met de peilstok er niet ingedraaid.

Ik draai bijna nooit 7500 rpm, gaat tegen al mijn motorgevoel in :X
 
Mijn Norge 1200 gebruikt ongeveer 1 L op 10.000 km. Ik vul dus tussen de beurten bij. De Norge heeft nu ruim 26.000 km gelopen en komt zelden boven de 5000 rpm (ik rijd veel snelweg voor woon-werk).

Ik meet eens per 2 weken en altijd wanneer ik thuis kom. Zal een paar minuten duren voordat ik hem op de bok heb staan, de peilstok heb afgeveegd en er weer in in doe voor de meting. Ik heb een peilstok die je er in duwt (dus niet draaien), zoals je ook in veel auto's hebt.
 
De Norge trekt niet alleen goed van onder uit, maar ook bij hogere toerentallen lukt dit prima. Max koppel van ca. 100 Nm bij 5800 rpm en max. vermogen (ca. 90 pk) bij 7500 toeren. De begrenzer grijpt in bij 7850 rpm. Dit ter info.

Natuurlijk toert deze toerbuffel het lekkerst bij 3500 - 5500 toeren, daar rij je normaal ook in en is uitermate relaxed, maar hij schuwt ook een partijtje snel bochtenwerk in de bergen niet en dan gedraagt de Norge zich bijna als een naked fiets en is verbazend snel... Dat gebeurd heel af en toe als het jongetje in mij wakker wordt... :9~

Zonder koffers en topkoffer is het m.i.een bruut ding om te zien toch... zie foto


Olieniveau:
Advies van TLM is om niet te vullen tot max niveau, maar een 5 mm daaronder, dat deed ik niet, ik vulde tot max. streeptje.. Dus dat zal wel schelen.
Ik heb een peilstok die je helemaal in de peilopening moet steken om te kunnen peilen, dat kan niet fout gaan..

Voor alle duidelijkheid, ik vind af en toe bijvullen niet erg, dus laten we daar geen hoofdpunt van maken, de lol die deze fiets je elke keer weer geeft is enorm en daar gaat het om! *O*



full
 
@juro

Ik heb een scan van mijn handboek bijgevoegd. Volgens mij heb ik het handboek van een jonger model.

De laatste tijd krijg ik bij het omdraaien van de contact sleutel, de melding dat ik de code moet invoeren. Meestal bij een 2e keer uit en aanzetten is de melding verdwenen.
Gisteren echter moest ik de code invoeren en bleef in het display een waarschuwing staan.

Iemand suggesties?
full
 
@FirDarig: is dit echt een Norge handboek?
boekje van mijn 2007 Norge is van 2006, zie afbeelding eerder in dit topic.

resetten onderhoud interval en uitlezen codes; gebruik "dealercode" 28315

succes
 
Ik heb zelf een Breva 1100. Ik heb nog een ander idee over die code, als ik het zo lees.

Toen ik mijn Breva in 2008 nieuw kocht moest ik ook een code invoeren. Niet om het sleuteltje in het dashboard weg te krijgen, wat slaat op de onderhoudsinterval. Het is een zelf te bedenken code van 5 cijfers (usercode) om in geval van het niet herkennen van de sleutel door de startblokkering toch de motor te kunnen starten m.b.v. deze code.
 
De code is inderdaad voor het starten.
Lijkt dus dat de sleutel niet wordt herkend.

Heb ooit iets gelijksoortigs gehad met m'n Deauville, bleek toen dat de 'antenne' van de zender/ontvanger in het contactslot beschadig was (daar was geen optie een code in te voeren).

@juro
Yep echt uit het handboek wat er bij zat.
Titel "Norge 1200/Norge 850 Use+maintenance book"
Geen jaartal of druk
full
 
@FirDarig Probleem is mogelijk opgelost, je hebt een combi handboek van een Norge 1200/850 ipv sec alleen voor een Norge 1200, wat ik dus wel heb... Mogelijk is 850 specs gebruikt voor de 1200... Slordig dat wel.

Zou toch via Moto Guzzi nageleverd moeten kunnen worden, lijkt mij ...

Sleuteloplossing is wellicht de reserve sleutel proberen en kijken of het euvel daar ook gebeurd.
indien niet, dan als de sodemieter naar de sleutelspecialist toe die het type Zardi sleutels kan maken.

(Tip: ik heb er 2 bij laten maken in Almelo bij Brehm , sleutelspecialist,
Ootmarsumsestraat 1 , 7607 AV Almelo Telefoon: 0546-825055 Fax: 0546-850581)

Hij heeft de motorfiets helemaal niet nodig, de code (startblokkering) van je ingeleverde sleutel wordt 100% overgenomen in de nieuwe.
Werkt prima. Kosten voor 2 sleutels bij laten maken, ca. 74 euro

succes
 
Laatst bewerkt:
..en nog een vraagje :-)

Heeft iemand de ervaring dat de valbeugel van de Norge wel eens los wil trillen?
Zowel de rechter als linker zijbeugel zijn bij mij 'losgetrilt' . Feitelijk zijn de bouten waarmee de zijbeugel aan het midden tussenstuk zat, afgebroken (zie fotos).

full

full


De zijbeugels zijn niet extra belast door vallen o.i.d.
Tijdens het rijden hoorde ik ineens een rammel bij een bepaald toerental. Bleek de valbeugel te zijn die rammelde (lijkt of je motor uit elkaar valt).

Zou toch niet mogen gebeuren toch?
 
Laatst bewerkt:
Bij mijn valbeugel is de bevestiging op de kop aan een kant losgekomen. Fout in de hechting van de las. Ik heb hem maar gedemonteerd, want ik vind hem zonder toch mooier. Maar kwalitatief inderdaad niet geweldig dit ding. Al heb ik hem wel een keertje "gebruikt" met dank aan de handige zijstandaard, toen ik hem net had. Hij heeft zijn werk toen wel uitstekend gedaan. Nagenoeg geen schade, behalve wat krassen op de beugel.

Ik denk dat ik hem voor de winter er wel weer op zet, met gladheid is de kans dat je een keertje uitglijdt wel wat groter. Even lassen en hij is weer inzetbaar.

Jouw gebroken bouten vind ik wel opmerkelijk, want daar is echt wel behoorlijk kracht voor nodig. Heb ik bij mij nooit gezien en ook zijn mijn bouten nooit uit zichzelf los gekomen. Heb er altijd netjes kopervet op de draad.
 
Ik heb zelfde probleem met brekende bouten. Gebeurd met regelmaat.....
De bouwmarkt is blij met mij. Regelmatig de voorraad weer aanvulen.

Verschillende soorten bouten geprobeerd: maar nog niet de goede kwaliteit gevonden. Met ring gemonteerd, zonder ring, tussen ring, rubberring..... bedenk het maar. Maakt niet uit : probleem blijft. Bouten breken spontaan. Zal wel iets met trillingen vanuit het blok te maken hebben vermoed ik. Of kwaliteit van de bouten? wie weet de oplossing?
 
Volgens mij komt't ook van het trillen van't blok. Misschien de tussenstang flexibel vastmaken aan't blok om daar wat op te vangen?

Ik heb er nu rvs slangenklemmen opzitten ipv bouten.
Die blijven tot op heden goed zitten. Niet zo fraai, maar als't blijft zitten ga ik naar wat mooiers op zoek.
 
Mooi sneeuwplaatje. Als de weg zo glad is als die er uitziet, dan rijd ik niet op de motor.

Ook de beste wensen en houd het rubber onder.
 
Ik vrees van wel. Ik weet niet of er veel Norge rijders zijn op het MF.

Die van mij reed met het warme weer (~20C) weer 1 op 20. In de winter mag ik blij zijn met 1 op 18. Heeft net vorige week (1000 km geleden) een beurt gehad en nieuwe banden. Kan de Norge er weer goed tegenaan.
 
Ze worden niet veel verkocht hè zo'n Norge. Dus zijn er einig reacties.

Wel jammer want het is een mooie en ook zeer comfortabele toerfiets. Maar de meeste mensen kopen denk ik liever een BMW RT of zo'n K1600. Ik snap dat niet zo maar rij zelf ook MG dus ben bevooroordeeld.
 
Inderdaad een beetje stil hier. Ondertussen wel weer veel onderweg met de fijne Norge :]

Tegenwoordig gaat mijn oudste zoon soms mee achterop (8 jr).
 
Laatst bewerkt:
Ik ben zeer tevreden. Het is een prima motor voor lange afstanden. Het ruitje had wat hoger mogen zijn, want ondanks dat ik maar 171 cm ben is het geruis minder als ik iets omlaag ga met mijn hoofd.
 
Ik vrees van wel. Ik weet niet of er veel Norge rijders zijn op het MF.

Die van mij reed met het warme weer (~20C) weer 1 op 20. In de winter mag ik blij zijn met 1 op 18. Heeft net vorige week (1000 km geleden) een beurt gehad en nieuwe banden. Kan de Norge er weer goed tegenaan.

Er zijn altijd meelezers hoor :P
Ik kijk ook met een schuin oog naar de Norge als potentiele vervanger van het huidig ros, ik rij nogal wat km's waarvan het meeste woon-werk, en wil wat meer comfort. Dan kom je toch een beetje bij deze motoren terecht.
Dus flink blijven posten hier, ik wil weten hoe betrouwbaar ze zijn, van het Guzzi forum wordt ik soms niet echt vrolijk ;(
Zijn er hier kilometervreters met veel of juist helemaal geen problemen?
full
 
Er zijn altijd meelezers hoor :P
Ik kijk ook met een schuin oog naar de Norge als potentiele vervanger van het huidig ros, ik rij nogal wat km's waarvan het meeste woon-werk, en wil wat meer comfort. Dan kom je toch een beetje bij deze motoren terecht.
Dus flink blijven posten hier, ik wil weten hoe betrouwbaar ze zijn, van het Guzzi forum wordt ik soms niet echt vrolijk ;(
Zijn er hier kilometervreters met veel of juist helemaal geen problemen?[afbeelding]



Ik gebruik sinds 4 jaar mijn Breva 1100 voor woon werk verkeer. 90 km per dag. Om de 10 duizend een beurt en af en toe een nieuwe band.
 
Ik gebruik sinds 4 jaar mijn Breva 1100 voor woon werk verkeer. 90 km per dag. Om de 10 duizend een beurt en af en toe een nieuwe band.

Goed te horen dat het ook probleemloos kan. Een forum is mischien ook niet de beste plaats om een indruk op te doen, ellende wordt meestal breed uitgemeten en goed nieuws niet -O- Desalniettemin zijn er vooral met Stelvio's wel wat nare toestanden geweest met cilinderkoppen/ nokkenassen geloof ik, al weet ik zo niet meer of dat juist de 2 kleps of de 4 kleps blokken waren :?
Maar de Guzzi's hebben al een tijdje mijn interesse, dus wie weet...de dealer (NIWA) zit hier ook nog eens vlakbij :P
 
Goed te horen dat het ook probleemloos kan. Een forum is mischien ook niet de beste plaats om een indruk op te doen, ellende wordt meestal breed uitgemeten en goed nieuws niet -O- Desalniettemin zijn er vooral met Stelvio's wel wat nare toestanden geweest met cilinderkoppen/ nokkenassen geloof ik, al weet ik zo niet meer of dat juist de 2 kleps of de 4 kleps blokken waren :?
Maar de Guzzi's hebben al een tijdje mijn interesse, dus wie weet...de dealer (NIWA) zit hier ook nog eens vlakbij :P

Niwa is goed voor je onderhoud,is ook mijn dealer.Je moet een Moto Guzzi wel zelf een beetje in de gaten houden en af en toe nalopen. Je moet zo,n motor met gevoel voor techniek rijden. Ik heb een 2 klepper en ben er erg blij mee.

Weet wel dat het een " aparte" motorfiets is.
 
Niwa is goed voor je onderhoud,is ook mijn dealer.Je moet een Moto Guzzi wel zelf een beetje in de gaten houden en af en toe nalopen. Je moet zo,n motor met gevoel voor techniek rijden. Ik heb een 2 klepper en ben er erg blij mee.

Weet wel dat het een " aparte" motorfiets is.

Zelf wat doen is niet zo'n punt, ik ben monteur dus dat komt goed :)
Juist dat aparte vind ik interessant ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan