honda komt in 2010 met hybride scooter

Wat zal ik zeggen... iewl..

full
 
ach, we hebben nog ruim een jaar om aan het uiterlijk te wennen ;)

maar idd jammer dat ze deze geweldige techniek in een niet zo "toegankelijke" buitenkant verpakt hebben. en wie weet veranderen ze er nog wat aan voordat ie daadwerkelijk in productie gaat...
 
de Vectrix kost +- 8000 euro ...
Honda zal dan wel ruim 10.000 euro gaan vragen zeker ?
 
ja honda kennende die is wel duur.
alleen zou het niet echt concurerend werken tenzij hij qua techniek verrrrrr boven de vectrix zou zitten.
we zullen wel zien.
 
Hybride en hybride is twee... Er zijn zoveel configuraties, ik ben benieuwd wat Honda er in stopt.
Zelf hoop ik op een Li-Ion accupakket, volledig elektrische aandrijving en een benzinemotor-generator (in later stadium een brandstofcel) die de spanning op peil houdt. Verder een laadinrichting met snoer om de accu aan het stopcontact op te laden (plug-in hybride).
Ik las dat het bedrijf inzet op Li-Ion batterijtechniek in samenwerking met Yuasa.

De eerste modellen schijnen te worden geleverd in Vietnam om de ernstige vervuiling door de vele (2 takt) scooters aldaar te lijf te gaan.

full


En uiterlijk, ach; dit is nog maar een prototype en dat komt zelden ongewijzigd in productie.
Geef hem een ander kleurtje en het wordt een heel ander ding.
 
Laatst bewerkt:
ach ja ik vind hem helemaal niet zo erg lelijk.
er zijn wel lelijker scooters op de markt en die verkopen ook.
 
Honda gaat veel hybride motorfietsen en scooters maken, met 50% brandstof besparing

Dit is de motor van de honda civic ima
lang niet zo ingewikkeld als de toyota prius
maar gewoon veel eenvoudiger , en daarom ook makkelijk toepasbaar in motorfietsen
gewoon een paar centimeter dikker vliegwiel met dynamo/elektomotor erin gebouwd
en een accu pakketje en 50% meer kilometers uit een liter benzine.
DUS REGERING!!! net als de hybride auto bpm eraf en helft wegenbelasting!!! aub
01.jpg


het verhaal uit de kranten;
Honda werkt aan hybride motorfiets
De grootste fabrikant van motorfietsen ter wereld werkt aan een model dat over zowel een elektromotor als een benzinemotor beschikt. De motorfiets van Honda zou al in 2011 over onze wegen kunnen scheuren.


Er bestaan al volledig elektrische motorfietsen, maar de grote fabrikanten vonden tot voor kort dat een hybride systeem in een motorfiets te moeilijk was. Volgens de Japanse krant Mainichi Times heeft Honda nu echter een manier gevonden om het aandrijfsysteem tegen een betaalbare prijs in een motorfiets in te bouwen.

Dat moet bovendien vrij snel kunnen gebeuren. Honda maakt zich sterk dat het de technologie al in 2011 naar de showrooms kan brengen. Het bedrijf spaart tijd en geld uit door componenten over te nemen uit zijn hybride auto’s.

Van 50 tot 1.000 cc
Het nieuwe aandrijfsysteem zal bruikbaar zijn in het hele gamma, van lichte 50 cc motoren tot de zware 1.000 cc’s. De nieuwe motoren zouden met een volle tank anderhalf keer zoveel kilometers kunnen afleggen als gelijkaardige conventionele moto’s.

Naast hybride motoren werkt de fabrikant ook aan een gamma van scooters die uitsluitend op elektriciteit functioneren. Ze zouden met één oplaadbeurt ongeveer dertig kilometer kunnen afleggen.

De Civic Hybrid is uitgerust met de Integrated Motor Assist (IMA), een ingenieus hybride aandrijfsysteem dat licht, zeer compact en duurzaam is. In het motorvliegwiel zit een elektromotor annex dynamo die de motor ondersteunt als dat nodig is en stroom regenereert tijdens het afremmen. Vanwege de geavanceerde en praktische techniek is de motor al dertien keer onderscheiden met een Engine of the Year Award.

op plaatje de werking van de hybride,
groene streepjes; accu wordt opgeladen
blauwe streepje; motor wordt geholpen door electromotor
10.jpg


The Times didn't offer a lot of detail but says Honda will offer the hybrids in displacements ranging from 50 cc to 1,000 cc, and the gas-electric drivetrain will offer a 50 percent improvement in fuel economy. Sharing components with Honda's hybrid cars will cut down on production costs.
 
Laatst bewerkt:
... de honda civic ima
lang niet zo ingewikkeld als de toyota prius ...
Beide worden steeds in één adem genoemd maar zijn toch heel verschillend... Even voor de duidelijkheid het volgende:

De Toyota is een zogenaamde "parallel hybride", beide krachtbronnen kunnen onafhankelijk van elkaar de auto aandrijven. De Prius kan dus volledig elektrisch rijden, maar ook volledig op brandstof en elke combinatie. Dit vergt een zeer complexe transmissie en regeling.
Toyota komt straks met een plug-in hybride Prius, die kun je dus ook laden aan het stopcontact.

De Honda (Civic) Hybrid is een "serie hybride". Hierbij draait de benzinemotor altijd als de auto rijdt en kan de elektromotor hem alleen assisteren (vandaar Integrated Motor Assist) en remenergie terugwinnen; dit is technisch minder ingewikkeld.


Honda heeft net als Toyota trouwens al heel wat ervaring met de hybride Insight. Dat model wordt compleet vernieuwd en wordt heel belangrijk voor Honda de komende tijd. Verder komt er een hybride sportcoupé en in 2010 een hybride versie van de nieuwe Jazz...


Tja, je ontkomt niet aan de link met de autowereld.
 
Terug
Bovenaan Onderaan