Schreeuw om hulp bij een chopperdilemma!

Ik heb ook een tweetal Savages gehad (verbouwde exemplaren), waren op zich leuke machines. Maar zelfs ik vond ze al klein (en ik ben maar 1,76 meter ofzo), dus ben bang dat het voor jou helemaal brommers zijn. :X

Topsnelheid is ook niet om over naar huis te schrijven (120-130 op de snelweg is te doen, maar dat vind het blokje niet zo leuk :N) Wel is de acceleratie wel aardig.

Savage is een ideale brommer om mee binnendoor te scheuren, maar als ik jou was, zou ik toch naar een Intruder of iets dergelijks kijken...
 
ok.. thx sleeër, dan valt hierbij een savage gewoon af..

Ik heb twee motoren waar ik dan tussen twijfel:
- een Honda Magna V30 500cc '85 (Iets goedkoper, wel in goede staat)
- een Yamaha Virago XV700, ook uit '85 (Vind ik persoonlijk mooier, maar dat zegt natuurlijk niet alles)

Beide echt binnen budget zodat ik ook wat aan spullen enz kan uitgeven. Komende week ga ik proefritten maken.. jullie mening?

Groetjes! John
 
En mijn absolute max is dan ook 1400,-

Voor dat geld is het toch nog moeilijk om iets moois te vinden, en dan bijt ik twee maanden op een houtje. Met de huidige opties heb ik dat probleem niet, dus daar blijf ik liever even bij. Komend seizoen ga ik voor een intruder, dan is 1750 geen issue ;)

Nog een mening over de twee opties die ik nu heb?

Groetjes! John
 
Wederom bedankt voor alle hulp!

Ik ga dit weekend kijken voor een Magna V30 500. Gewoon maar eens even voelen hoe dat gaat. Die valt in ieder geval dik binnen mijn budget (ik hoop er ongeveer 750,- voor te betalen) en lijkt een prima eerste fiets.

Ik ben het helemaal met mensen eens dat een 1000cc of meer de voorkeur heeft. Maar dat haal ik gewoon niet met het huidige budget. Voor de volgende zomer zorg ik dat ik tegen de 3000 heb liggen om de eerste serieuze stap omhoog te doen. Wie weet dan ook in de richting van een Intruder 1400. Ghossie, vette bike (ben zelf minder enthousiast over de uitlaat, maar verder complimenten!) maar dat soort dingen ga ik denk ik niet bereiken nu ;)

Hoe denken jullie over een Virago? Hoe je de 500cc daarvan? Zijn ze redelijk onderhoudsvriendelijk? En ik heb me inmiddels ook een beetje verdiept in forward controls.. zijn die moeilijk zelf te monteren? En ze zijn nog best duur niet?

Bedankt weer een groetjes!
Ik heb een XV500, ben ik aan het verbouwen. Prima blokje, redelijk formaat.

large


De Virago 535 is echt voor kleinere mensen (wel een leuke fiets overigens).
 
Laatst bewerkt door een moderator:
En mijn absolute max is dan ook 1400,-

Voor dat geld is het toch nog moeilijk om iets moois te vinden, en dan bijt ik twee maanden op een houtje. Met de huidige opties heb ik dat probleem niet, dus daar blijf ik liever even bij. Komend seizoen ga ik voor een intruder, dan is 1750 geen issue ;)

Nog een mening over de twee opties die ik nu heb?

Groetjes! John

Ik zou voor de Yamaha gaan. Maar ik ben ook een beetje gecharmeerd van Virago's.

XV700 is een niet erg veel voorkomend model in nl (was volgens mij een us/canada model), zal waarschijnlijk geïmporteerd zijn.

En het is wel een echte V-twin.
 
XV700 is een niet erg veel voorkomend model in nl (was volgens mij een us/canada model), zal waarschijnlijk geïmporteerd zijn.
Lees: "Voor dit model is verdomd moeilijk onderdelen te krijgen." O-)

Aan de topic-starter: ik heb totaal geen kennis van de andere motoren, blijf in ieder geval zoeken! Er is altijd wel iemand die er eentje te koop heeft (maar niet adverteert..)
 
Mijn ouwe harley is te koop.Gewoon nog ff wachten en met de huidige prijsdalingen is deze over anderhalf jaar voor 1500 e de jouwe. :z

003-26.jpg
 
Laatst bewerkt:
En overigens murph, dat was weer een verkapte "ik post mijn shovel, gepast en ongepast op dit forum"- post.
 
Mensen!

Vanaf heden ben ik de trotse eigenaar van een Yamaha Viagra xv700 uit '85

27.000 op de teller, loopt als een zonnetje, goed onderhouden en mijn allereerste eigen motor!
Helaas wel met het bekende startkoppeling probleem (soms een akelige ratel als de koppeling niet goed pakt), dus ik ben nu hard op zoek naar een oplossing hiervoor. Lees al verschillende dingen over twee modificaties die mogelijk zouden zijn, heb alleen de modificaties zelf nog niet kunnen vinden. Iemand hier ervaring daarmee? Klopt het dat het echt een simpele ring is die erbij komt en dat ik dan van het probleem af ben?

In ieder geval bedankt voor alle hulp so far, heeft me zéker goed geholpen!

gr!
 
Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst John! Heb je toevallig een fotootje om te showen? :)

Goeie topic trouwens, het lengteprobleem heb ik zelf ook met m'n 2 meter hoogte. Voor m'n eerste bike ben ik op zoek naar een 800cc Intruder of Marauder, 750cc Shadow zie ik ook wel zitten. Alleen lees ik hier vooral over mensen die 1,86 zijn en dat al groot vinden. :| eek!!!
 
Hey Cigaro!

Met deze aankoop had ik de mazzel dat de vorige eigenaar ook ruim 2 meter was (in ieder geval een stuk groter dan ik) en hij zelf nogal handig met staal was. Er zitten custom forward controls op die naar mijn smaak erg netjes gedaan zijn. Ook zit er een breder stuur op zodat je je armen wat beter kwijt kunt. Foto's zal ik binnenkort maken en posten. Ik weet niet wat je budget is, maar vooral bij de intruders vond ik toch dat de mooiere exemplaren in goede staat gewoon best prijzig waren.

Als ik je twee tips mee kan geven
1. proefrijden proefrijden proefrijden. Dit was niet de duurste motor waar ik ging kijken, wel de mooiste en de beste! Na 3 minuten voelde het al aan als 'mijn motor', andere kreeg ik na 20min nog geen feeling mee.
2. Zoek naar forward controls, of een model waar ze relatief goedkoop voor te krijgen zijn. Met jouw lengte denk ik dat je daar echt baat bij hebt.

Natuurlijk kom ik net kijken dus wellicht dat andere gebruikers je van beter advies kunnen voorzien!

Succes met de jacht!
 
Terug
Bovenaan Onderaan