[1 april] Let op: copyright-beschermde avatars verboden

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Anoniempje313

Guest
Beste MF-ers,

Aan mij de taak om namens de crew -en de admins in het bijzonder- deze vervelende en aparte mededeling te plaatsen.

Avatars -en andere afbeeldingen- waar mogelijk een copyright op rust, mogen niet meer worden gebruikt op MF.​

De achtergrond.

Diverse organisaties die toezien op het beheer van rechten hebben hun krachten gebundeld. Zij proberen de belangen van hun klanten te behartigen en hebben hun pijlen nu op het internet gericht.

Spanje en Portugal waren eerst aan de beurt, nu de Benelux.

Omdat Motor-Forum.nl één van de grootste en meest actieve fora is van de Benelux, is het ook niet verwonderlijk dat wij bij de eerste vijftien aangeschrevenen zijn.

Uiteraard hebben wij geprotesteerd tegen deze -in onze ogen- onzinnige actie. Toch willen wij het zekere voor het onzekere nemen, omdat het er op lijkt dat we het in een eventuele juridische procedure lastig gaan krijgen.

Wat gaat er veranderen?

Daarom is met ingang van nu, 27 maart, elke avatar waarop mogelijk een copyright rust, of anderszins beschermd is, verboden.
Hetzelfde geldt uiteraard voor andere afbeeldingen die worden gepost. Daar staat ook al eea over in onze Richtlijnen. Deze worden zsm aangepast op dit nieuwe beleid.

Omdat niet iedere user iedere online is, en omdat de crew niet van alle 80.000 geregistreerde users kan controlen welke avatar in gebruik is, heeft iedereen tot het einde van deze maand de tijd om de avatar aan te passen.

Gedurende april zullen de mods (met extra tijdelijke hulp), mogelijk beschermde afbeeldingen verwijderen met een waarschuwing: een tijdelijke ban van een week.

Bij herhaling volgt onmiddelijk een permanente ban! Voor ons niet leuk, maar het is de enge manier om MF te beschermen tegen een procedure die teveel energie, geld en tijd gaat kosten.

Hulp gezocht!
Voor bovenstaande operatie zoeken we vier of vijf tijdelijke moderators. Je moet veel on-line tijd hebben vanaf nu, tot aan begin mei.
Heb je interesse, meld je dan aan via crew@motor-forum.nl (niet bij mij persoonlijk aub).

Ten tweede zoeken we mensen met juridische kennis op het gebied van auteursrechten, copyright en internetrecht. Nou ben ik wel mr. (daarom komt dit ook van mijn hand), maar dit is niet mijn specialisme. Ook hier geldt: crew@motor-forum.nl.

Voor beide geldt de standaard mod-vergoeding.


Tot slot
Help ons mee MF leuk en draaiende te houden!
Kijk je avatar nog even na.
Post geen beschermde foto's of afbeeldingen.
Spreek anderen er ook op aan.
Geef je op als je denkt ons te kunnen helpen; we zijn overal blij mee!



Namens de admins en de rest van de crew,
Martell

Nou is het erg lastig om een 1 april grap te bedenken die iederen leuk vindt, en ook nog eens voor iedereen geloofwaardig is.

MF-ers zijn kritisch en ook enthousiast. Er zijn users bij die het direct doorhadden, en dit ook graag melden. Anderen die het doorhadden speelden nog even mee, weer anderen melden zich spontaan aan.

Ik bedank bij deze een aantal users die meegedacht heeft om iets leuks voor MF op 1 april te hebben, de users die leuk hebben 'meegespeeld', de users die hun reacties hebben gegeven en natuurlijk alle users die zich hebben aangemeld voor avatarmod en juridische bijstand.

Martell
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan