Honda Vision 110 (2011)

Rhodi, zo lezen ben je, je nieuwe aanwinst wel heftig aan het inrijden, moet je niet wat voorzichter zijn met constant voluit te gaan op 80 km wegen?
 
Wat is eigenlijk de topsnelheid, van je scooter. Mooi detail is het klokje op je linker spiegel,kan je ook zien als de temperatuur van de motor te hoog word, i.v.m met de luchtkoeling.
 
Wat het inrijden betreft denk ik dat het wel kan. Je kunt niet echt 60 rijden op 80 km wegen. Rij natuurlijk niet constant op 80 km wegen. En als ik erop rij, rij ik niet de hele tijd volgas. Als het dan kan eventjes een beetje gas terug. Als ik af ga op mijn tuner van mijn Kreidler motor (cilinder e.d.) kun je best met nieuwe cilinder voluit rijden. Hij zegt dat inrijden van vroeger is toen alles op elkaar moest inwerken. Tegenwoordig is de techniek en het materiaal vele malen beter. De top is ruim 80, wind mee en tegen nagenoeg gelijk. Temperatuur is niet af te lezen. Het enigste controle lampje is van het motormanagment. Als die gaat branden kan het dus van alles zijn. Gelijk stoppen dus.
 
Duidelijk! Ik was in de veronderstelling dat je maar 1 gasstand had (volgas). Hoewel het tegenwoordig minder precies hoeft, is het volgens mij nog steeds beter de eerste 500 kilometer wat wisselend te rijden.
Leuk dat je er zoveel plezier aan beleefd! Heb ik trouwens ook met mijn PCX. Na jaren zwaardere motorfietsen (laatste fiets was een Kawa VN750) te hebben gereden, had nooit verwacht dat ik scooterrijden zo leuk zou vinden. :Y
 
Ik heb ook een paar jaar een 500 cc gehad. Een kawa ER5, zo'n lesmotor zeg maar. Vind het gewoon niet leuk die " zwaardere" motoren :r . Heb destijds eigenlijk mijn motorrijbewijs gehaald om op de Kreidler motor te rijden :] . Heb dat toen maar niet op de rijschool verteld :X
 
Eerste 50km is het belangrijkste, al heb je in elk boekje natuurlijk staan dat je 1600km rustig aan moet doen. En een auto? Die kan meteen volle bak. Aan de andere kant haal je bij een auto ook niet altijd het onderste uit de kan, verre van zelfs (persoonlijk dan).
 
Heb de afgelopen week woon-werk gereden. Dit zijn meer 60 km wegen en binnen bebouwde kom wegen. Heb nu een verbruik van 1 op 42 gehaald. Weet zeker wanneer ik helemaal geen 80 km wegen meer zou rijden de 1 op 45 haalbaar is.De teller staat nu op ruim 600 km.
Hij heeft er trouwens een vriendje bij, mijn broer vond het zo'n leuk motortje dat hij er ook 1 gekocht heeft.

p1010492g.jpg

By rhodi at 2011-09-30
p1010491t.jpg

By rhodi at 2011-09-30
p1010489qe.jpg

By rhodi at 2011-09-30
p1010490w.jpg

By rhodi at 2011-10-01

Tot nu toe bevalt hij nog zeer goed en heb geen klachten :]
 
Laatst bewerkt:
Vandaag samen lekker gereden. Beide bij aanvang de tank vol gedaan Na de rit, 168 km, weer getankt. Ik heb 3.84 liter getankt en hij 3.69 liter. Bij mij dus 1 op 43.7 en hij 1 op 45.5. Ik weeg wel een kleine 10 kilo zwaarder. Er zit geen afwijking in de kilometertellers. Beide evenveel km erbij.
 
dat is nog eens leuk tanken hihi.
had helemaal super geweest als ze er een 10 liter tank in verwerkt hadden,hihi.
das eens per 450 km tanken voor 16 euro :)

zag er vandaag toevallig 1 rijden in de buurt van heemstede,een zwarte.
toch een gaaf speledingetje hoor.

heel veel plezier met jullie machines :)
 
Rhodi of andere gebruikers,

Is het te doen om er met een passagier nog vlot mee te rijden?
Zouden er ook graag een aanschaffen, toch we moeten er wel met twee opkunnen.
 
Heb gisteren toevallig mijn dochter achterop gehad en het gaat best. Zij weegt 40 of 50 kilo ofzo en ikzelf ruim 90. Heeft natuurlijk wel meer moeite om op snelheid te komen. Ik zou zeggen in de stad geen probleem en op 60 km wegen ook niet maar op de 80 km wegen wordt het al wel moeilijker denk ik. Ga het eens uit proberen zou ik zeggen.
 

Vraag me wel af wie er op die foto het A rijbewijs heeft, die gozer misschien, maar die meiden zeker niet, zijn waarschijnlijk ook nog geen eens 18 jaar dus..alleen achterop mee mogen meiden...uhh..rijden *O*

Als je naar de foto kijkt lijkt het wel een snor/bromscooter reclame voor pubers :Y

Sommige snorscooters zijn haast twee keer zo groot als de Vision terwijl die wel het uiterlijk van een motorscooter hebben.
Daar rijden dan ook vaak volwassenen van middelbare leeftijd op ;)

Vind de Vision dan ook niet echt een "motorscooter" voor die doelgroep, maar meer voor jongens en meiden van 18 jaar (bv studenten), die nog even moeten wennen aan de overgang van snor/brom- naar motorscooter die net het "motorscooterrijbewijs" gehaald hebben 8-)
 
vandaag na mijn rijles reed ik naar huis langs een groooooooote scooter speciaalzaak,en ik dacht....toch eens kijken wat ze hier hebben.
natuurlijk een overschot aan brom en snor scooters maar ook motorscooters.
ze hebben hier ook ruime ervaring mee.
met de beste verkoper een praatje gehouden en eigenlijk was het volkomen logischer om je motorscooter niet bij de motor dealer in onderhoud te hebben,maar bij de scooterspeciaalzaak.
die gasten weten niet beter dan scooter techniek en hebben geschoold personeel om de motorscooter in onderhoud te kunnen hebben.
de motordealer is toch meer van de gewone motors,hoe vaak je niet hoord dat er klungelig aan gesleutels word terwijl ze bij de scooter speciaalzaak niet beter weten.

en dan nog een groot punt,de afleverkosten.
bij motor port vragen ze zonder blikken of blozen 350 euro voor afleverkosten !!!!!
ook rustig op een vision van nog geen 2000 euro.
bij deze scooter speciaalzaak vragen ze 145 euro afleverkosten :)

kijk,daar word je blij van of niet?
een motorscooter komt er zeker,maar 1 ding is mij wel duidelijk,die gaat echt niet bij een motorzaak in onderhoud,lekker bij de scooter specialist.

gr nutty
 
Ik heb m'n gts 300 ook bij een (brom)scooter zaak gehaald om deczelfde reden eigenlijk, en er zit er altijd wel 1 in de buurt. iig meer als motorzaken en rijklaar maken steld geen f*ck voor, mocht dat ook zelf doen nada kosten dus :) Kom daar bij de grote zaken maar eens mee aan.
 
Precies...motorscooters zijn zware bromscooters, de techniek is nagenoeg hetzelfde alleen het frame is zwaarder uitgevoerd...en natuurlijk de cilinderinhoud en startmotor om de krukas aan te kunnen slingeren. Maar bij de Vision...zijn er tal van bromscooters die zwaarder zijn ;)
 
Heb gisteren de 1000 km gepasseerd. Volgende week vrijdag krijgt hij de 1e beurt. Heb ook een scherm besteld, die gelijk gemonteerd wordt. Deze week ook in de regen en wind gereden. Rij probleemloos met tegenwind 80 km en kan goed meekomen met het verkeer op de 80 km wegen. Blijft leuk rijden met dit scootertje.
 
Rhodi, bij dat door de regen rijden, wat werd ècht nat ? Je knieën ?
Ik lees her en der wel eens dat bij dit soort scoots (waar er een opening is tussen stuur en beenkappen, de regen daar nog al wel eens doorkomen, met gevolg (vooral) natte knieën ...
 
@ Sanmiguel, Ik deed de benen tegen elkaar, net als een meisje :+ , en werd eigenlijk helemaal niet nat. Het regende niet hard overigens!
 
Terug
Bovenaan Onderaan