Honda Integra scooter-motor

Dat snap ik. Die power went snel.

Tja ... die extra power hebben ze in Japan echter niet zo nodig, dus de kans dat er tussen nu en korte tijd zo'n 'powerscooter' met race handeling uitkomt is vrij klein.
Goede handeling heeft ook nog altijd voorrang en eigenlijk vind ik dat ook wel terecht. Maar ook ik blijf hopen op een motorsnelle scooter met race handeling. En met mij velen denk ik ...
 
Tijdje niet op dit forum geweest.
Hallo rvandereem. Zekers. De (Standaard) Bridgestone banden wekten bij mij geen direct vertrouwen in grip. Ze werden maar langzaamaan warm en bij uit accelereren vanuit een bocht werd de achterkant zenuwachtig. Nat weer lijkt me zo een flink drama! Ook het aansnijden van de bochten gaf het gevoel dat hij erin viel. Zeker niet wenselijk. De Pilot Road 4 banden geven je direct vertrouwen en het gevoel dat je op een sportieve 'gooi en smijt' fiets rijdt. Door de extra lamellen in met name de voorband is het gevoel gelijk bij zowel droog als nat wegdek en daar zit em de winst. Ooh, en bij de Pilot Road 4 banden is de slijtage heel constant en laag. (Ook niet onbelangerijk toch?!)
 
Klopt, tijdje met veel andere dingen bezig geweest.
Ja, alles wat je over de Bridgestone schrijft maak ik ook mee. Vooral bij natte weg moet ik voorzichtig vanuit bocht het gas open doen. Al snel gaat de achterkant opzij. Ook het in de bocht vallen dwingt mij tot een voorzichtigheid die ik eigenlijk niet wil. Zonder jouw verhaal was ik er waarschijnlijk niet achter gekomen dat de banden hier zon grote rol in spelen.
Ik ga er wat aan doen.
Groet uit Italie
 
Ok, die heb ik namelijk ook op de S zitten. Vind het tot nu toe met paar honderd km gereden pas wel redelijk grip hebben. Das voor iedereen weer anders.
Met een S zit je wat meer naar voren zodat je meer druk op de voorband heb.
Achterband vind ik wel goed ook.
 
Omdat ik er nooit op lette, zeker niet in het begin dacht ik ook niet aan het onderwerp banden. Totdat ik bij optrekken vanuit stilstand mijn achterkant naar de zijkant weg voelde glijden. Dan schrik je toch wel, want de Integra is geen licht apparaat met naar mijn mening met een vrij hoog zwaartepunt. De weg was wat nat en bij de Integra is er al een sterk koppel aanwezig bij laag toeremtal. Ik heb bovendien een 2 tanden groter achterkettingwiel dus dat verhoogt het koppel ook. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dus ik begon er op te letten. En inderdaad die achterkant is vrij gemakkelijk te provoceren. Het is mij meermalen weer onvewacht overkomen.En dat geeft mij nu continu het gevoel dat ik uiterst voorzichtig moet zijn met optrekken. Ik woon in Italie en daar ligt vaak steengruis aan de randen van de weg. Hier verongelukken ook veel pseudo Valentino Rossis omdat de wegen verre van schoon zijn. In nederland is dat veel beter. Als je meer kilometers maakt met de Integra op bochtige wegen kom je door je routine steeds vaker bij de grenzen. Dan ga je ook merken dat de Integra ( op de standaard banden) vrij log is in koerswijzigingen. Hij golft prachtig een bocht door maar iets snellere bewegingen daar houdt hij niet van. Hij valt graag om. ( hoog zwaartepunt?) ) Dus het omhoog komen kost altijd wat aandacht en je lichaam is daar echt voor nodig. Nogmaals als je er op gaat letten dan valt het op. Dat punt heb ik nu dus bereikt en vandaar reageerde ik op de suggestie andere banden te monteren. Wat jetbike beschrijft zal je dus als precies mijn ervaringen herkennen. Mijn Integra is nog erg vers ( mijn eerste heb ik total loss gereden) dus het lijkt zonde om de banden nu te vervangen. Maar als je toch een motor hebt wil je er ook 100 % van kunnen genieten. Dat geldt voor mij. Ik ga over een week naar NL en laat daar de Pilots erop zetten.
 
Banden zijn super belangrijk. Moet niet onderschat worden.en je heb nu eenmaal dat de een beter
aanvoelt als de ander on geacht wat voor merk. Ook niet onbelangrijk is dat
rijders niet overmoedig worden worden en denken dat ze id Rossi zijn.
Je moet je aanpassen aan de omstandigheden, wegdek,weer etc.
Hoop dat je deze bike heel houd.
 
Dat total loss was mijn schuld niet. Een dame vond het nodig om links uit een stilstaande file te draaien terwijl ik met 40 km/uur aan het passeren was. Het zit allemaal in een klein hoekje. De gevolgen zijn met een motor echter groot. Het blijft doorleren om voorbereid te zijn op het onverwachte.
 
Ook "dat" bedoel ik met aanpassen aan...............Niemand zit te wachten op scade en letsel.
Maar je heb er bij rijden roekeloos, en nog niet te spreken van wat ik van de week zag.
Gozert op een ,jawel, racer met korte mouwen. Ongelooflijk.
Maar goed, we dwalen af. Als jij thuis bent, dan gaan lekker de Michelins eronder!!!!!!!!!! Top man.
 
Ik wil de standaard Bridgestones op mijn integra vervangen door Michelin road pilot 4. Dit vanwege aanbeveling op dit forum waar ik mij in kan vinden.
Ik woon in Italie. Ging vandaag langs de Honda dealer. Hij heeft in voorraad Pirelli diablo rosso 111. De Michelins moet hij bestellen en hij heeft geen ervaring met die band. De Pirelli is voor hem de gebruikelijke vervangingsband. Hij vraagt 290 euro voor complete vervanging voor en achter.
Is er iemamd die mij iets kan vertellen over de Pirelli versus de Michelin.
Verder is 290 euro een juiste prijs.
Eind van de week ga ik met de motor naar Nederland en kan dus ook besluiten om daar de banden de verwisselen.
Wie kan mij adviseren?
 
Blauwe tulp
Korte mouwen op een racer. ongelooflijk?

Nou , als je hier in Italie komt krijg je een hartaanval
Op dit moment met 30 graden in de provinciestad Alba rijdt 70 % motoren/scooters in korte of lange broek en t/ shirt. Dat is hier dus heel normaal. Hier denkt men: ik bepaal zelf en als je niet op een motor gaat zitten val je er ook niet af. Ziedaar noord versus zuid europa
Maar bovendien wordt hier elke motor (behalve de oudere heren met de 1200 gs, die dus ook een auto hebben) dagelijks voor de boodschappen gebruikt. Met rugzakje 5 km naar de supermarkt op een Ducatie monster is hier heel normaal. Openbaar vervoer is hier (buiten de grote stad) nauwelijks aanwezig en de mensen hebben of een auto of een motor/scooter. En 5 km lopen is te ver. Dat politieauto's geen richting aangeven is hier ook normaal. Je ziet alles is relatief.
 
Ligt eraan hoe ver je banden "op" zijn om nog naar NL te rijden. Ik denk dat ze hier iets goedkoper zijn.
Scheel je toch weer 1500 km op de "nieuwe".
Heb wel wat verhalen gehoord, maar datvze daar ook allemaal zo rijden. Ongelooflijk. .
Daar hebben ze ook ander mentaliteit misschien.
 
Geen Pirelli's plaatsen hoor!
Had ze op mijn vorige motorscooter (Gilera800) Deze banden doen het in het begin eigenlijk net zo goed als alle andere prima bandensets. Na 9000km echter ondervond ik al zichtbare slijtage en zo ineens waren ze na nog geen 1500km verder geheel op !!!
Mijn set Pilot Roads (4) kostte me met nieuwe ventielen en opleggen 300 euro's. Dit is de grootste en beste upgrade die je voor de Integra doen kunt. Gewoon doen en voelen en je wordt heel snel heeeeeel blij. En de achterband houdt het makkelijk 15.000km uit. De voorband wel 25.000. En die grip ..... eindeloos! ^_^
 
Dank voor je attentie Jetbike,
De Pirellis kwamen alleen maar naar boven omdat de Honda dealer ( in Italie) duidelijk onbekend was met Michelins en die Pirellis in voorraad had. Daar kijk ik natuurlijk doorheen. En dit soort mensen ( vooral in Italie) gaat er niet vanuit dat iemand op forums kijkt.
Ik ben nu in Nederland voor een week. Ben net langs Motoport in Hillegom geweest. Zij gaven mij een prijs voor de Michelins Pilot Road 4 een totaalprijs van 402, oo euro. (Ook zeiden zij dat die Pirelli rossos circuitbanden zijn.) Lijkt mij prijzig vergeleken met de 300 door jou genoemd. Ik zit bij Leiden. Kan best een eindje rijden naar een bandenman. Kan jij of iemand anders mij iemand aanbevelen.?
 
Albatros IJMUIDEN motorbanden specialist, ga a.u.b. liever niet meer bij zo'n MP zaak langs. Vooruit even bellen en aanhoren qua prijs dan bestellen en op afspraak er onder laten leggen. Anders Jos Smidt in Haarlem op de Rijkstraatweg. Maar bij voor keur bij DE bandenzaak Albatros
 
Laatst bewerkt:
Als ik nog niet duidelijk genoeg was... de bandjes zelf even uit/op zoeken dan opbellen of ze die kunnen leveren en wat het kost.
Ze hebben namelijk niet veel op voorraad maar wel met 24 uur in huis.
Het is een zeer grote banden toko voor auto, vrachtwagen en motorbanden.
Ik schat in ook nog eens 50 pop goedkoper als MP, maar die zijn vaak sowiezo wel duurder.

Mvg. Jan
 
Ik ben vanmiddag bij Albatros Banden in IJmuiden geweest. Daar twee Michelin Road Pilot 4 laten monteren.
Al na de eerste twee meter voelde ik een enorm verschil. Ik had plotseling een heel andere motor. Alle negatieve aspecten die ik met de originele Bridgestone Bt 023 ervaarde en die ik een paar berichten terug beschreef waren verdwenen. Ik had plotseling een motor die niet een bocht inviel. Een motor die onmiddellijk reageerde op de kleinste stuurbeweging. In t kort een motor die alles deed wat "ik" wilde. Het gevoel was er een van verbazing. Ik had dit effect alleen ten gevolge van andere banden niet verwacht. Hoewel voorzichtig omdat de banden nog splinternieuw waren en dus nog een glad loopvlak hadden (is na 50 km ok) merkte ik al meteen dat ik een veel veiliger gevoel had en anders ging rijden. Met de Bridgestones moest ik de motor de bocht in duwen en was dan bezig om niet te ver door te vallen. Een gevoel wat voor mij de Integra een logge motor maakte. Dat gevoel is compleet verdwenen. Ik geef weer gas voordat ik de bocht uit ben en zoals Jetbike al eerder meldde, lekker links en rechts smijten. Het valgevoel is compleet verdwenen. Zo hoort de motor te kunnen rijden. Beste beslissing die ik heb kunnen nemen. Met dank aan Jetbike die de aanbeveling gedaan heeft en alles wat hij noemde is volledig waar.
Dus ik heb banden van 4000km oud vervangen door nieuwe. Misschien voor de een geld verkwisten maar ik kan het iedereen aanbevelen, zo groot is het verschil in positieve zin.

Albatros in IJmuiden wil ik graag iets over melden. Het is een redelijk groot bandenbedrijf met veel activiteit. Dus ze doen blijkbaar iets goed. Voor mij was het fijn te zien dat ze twee monteurs in de groep hebben die zich specialiseren in motoren. Omdat ik niet van plan was om met losse wielen naar een bandenbedrijf te gaan maar met de complete motor was dat natuurlijk een hele geruststelling. Rene (zijn motorcollega heet Billy) heeft mijn motor behandeld. En zelf een motorrijder zijnde was elke handeling die hij deed professioneel met duidelijke kennis en ervaring mat motorfietsen. Assen eruit, ketting los, klauwen (inclusief parkeerrem) los, alles bekend terrein voor hem. En Albatros heeft een aparte balanceermachine voor motorfietswielen.
Het was even rijden naar IJmuiden maar Albatros is voor mij als motorrijder een wereldbedrijf. Hoog genoteerd. Bovendien, s morgens gebeld, net na de lunch banden gewisseld.
full

full
 
Super review van mijn bandenspecialist en hun monteurs.
De rest in NL vindt ik allemaal poep.
Thanks Roland
 
Laatst bewerkt:
Tre cento cinquanta. Chiave in mano.
Dat is dus inclusief het demonteren en monteren van de wielen. Motoport vroeg 402
Ik dacht een week geleden slim te zijn en smeerde was op de zwarte delen. Dat werd een ramp. Een grote grijslaag. Heb spiritus en wasbenzine geprobeerd. Hielp niet. Vroeg aan Rene van Albatros. Ging toen even koffie drinken bleek zijn collega ( Billy) in die tijd alle zwarte delen prachtig schoongemaakt te hebben met - banden glans- . Motor weer als nieuw. En zo een sfeer heerste er bij Albatros. Fijne zaak. Meen ik echt.
Roland
 
Tre cento cinquanta

Goed ingeschat van mij met m'n 50 pop ;)

Totaal andere wielen met 15" voor en 14" achter maar,
moet er zelf eerdaags ook weer langs, en ga stoppen met Pirelli Diablo want ik loop er op leeg, elke 6000 nieuwe achterband en 6000 verder voor er ook bij, maar wat het vervelendste is is dat m'n voorband het eigenlijk dan steeds niet red met 12000, want is eigenlijk op bij 10.000.
 
Terug
Bovenaan Onderaan