Low budget kawasaki gtr verbouwseltje

Nitirkha

Die hard MF'er
15 aug 2006
259
44
Lisse
GroteFoto-DIKWDISL.jpg









Zal me even voorstellen voor degene die nog niet gillend weggeklikt hebben, ik ben Rick, 22 jaar en ik ben de gelukkige eigenaar van een Kawasaki Gtr 1000 uit 1989. Waarom? Ik kreeg deze voor zo weinig aangeboden, dat ik het gokje maar gewaagt heb. Uiteraard ga ik zo niet rondrijden ( no offence voor degene die hem wel mooi vinden, maar dit is niet helemaal mijn ding zeg maar ) en omdat ik toch een voorliefde heb voor fighters, ga ik proberen om deze motor een beetje meer naar mijn smaak te maken.

Ik zal van te voren zeggen dat dit geen showbike word, en dure pornospulletjes kan ik al helemaal niet betalen, maar ik ga me best doen om binnen mijn budget er wat leuks van te maken.

Zo kreeg ik de gtr ( foto's zijn van de vorige vorige eigenaar, Wolve, omdat ik de mijne kwijtgeraakt ben. Mocht U hier problemen mee hebben, haal ik ze uiteraard weer weg :) )

GroteFoto-ODWXPBBN.jpg

GroteFoto-KDCYEJDR.jpg

GroteFoto-DB3WGS8M.jpg


Als eerste heb ik de kuip verwijderd, en een ronde koplamp geplaatst. ( ook deze foto is niet van mij, maar wel hoe het er ongeveer uit zag )

GroteFoto-3QXBJSLJ.jpg


Al een hele verbetering, maar na een tijdje zo te hebben gereden, moest hij er toch verder aan geloven. Lelijkste deel? De achterkant, dus die moet maar als eerste aangepakt worden.

Deze besteld:

GroteFoto-YMHMYWXJ.jpg


En toen de motor maar gaan strippen:

GroteFoto-BGTFZRLO.jpg


GroteFoto-JTP6R7EH.jpg



Na dat ik het achterste deel van het subframe had verwijderd, paste hij er redelijk makkelijk op. Heb het subframe wel iets moeten versmallen, maar voor de rest was het een kwestie van ophangbeugeltjes maken.

GroteFoto-KT43Y8M8.jpg

GroteFoto-TKPYRE6D.jpg



Daarna kwam het lastigere punt....het zadel...eerst nog even geprobeerd iets te maken van het ouwe zadel, maar dat werd helemaal niks. Dus toen maar de gok gewaagt, en voor het eerst iets volledig zelf te maken van polyester.

GroteFoto-R3LNZNBB.jpg

GroteFoto-QJD3QGKR.jpg

GroteFoto-WRANSUGR.jpg


Ook gelijk het gat dichtgemaakt waar normaal de uitlaat komt bij een cbr:

GroteFoto-VKJJ8ZQX.jpg



Tot zover de vorderingen. Heb nog wel een paar ideetjes voor als de kont eenmaal af is, maar dat komt later. Iig geen andere voorvork of wielen, dat word mij te ingrijpend en te duur, omdat ik het niet zelf kan waarschijnlijk. ;(

Wat er nog op moet iig :

Oude uitlaten:

GroteFoto-OLMBSOUG.jpg


Nieuwe uitlaten:

GroteFoto-H3JXYNUA.jpg

GroteFoto-NTXF8VMQ.jpg


Gr Rick
 
lekker bezig man!
gewoon proberen, je kan meer als je zelf denkt, en anders is er altijd weer iemand met een idee van hoe verder....
ga zo door!
 
Moet lukken met deze basis. Weinig munten hoeft niet altijd een belemmering te zijn om iets leuks te maken. Veel succes, ik blijf dit volgen.
 
Het eerste wat ik dacht was: "Ahum, wat word dit nou weer.." Maar ik moet zeggen dat ik best vrolijk werd toen ik naar beneden scrollde!

Ik zou zeggen, ga zo door!
 
Weinig geld is juist een voordeel,ga je iig geen catalogus openslaan en allerlei spulletjes bestellen.Lekker zelf dingen maken.
 
Danku allen voor de positieve reacties. Ik ga me best doen.
Heeft iemand nog een adres waar je lasbochten kan krijgen voor de uitlaat ? Heb wel iets, maar dat is niet helemaal naar mijn zin...
 
Ik heb lasbochten gekocht bij EPS Hoogeveen. Ze hebben het spul vanaf 35 mm dunwandig rvs.
Wel lastig te lassen als amateur, zeker als je alleen een flex hebt en geen lintzaag om mooie pasvlakjes te zagen..
 
Ok die ga ik onthouden, maar zoek eigelijk staal, aangezien ik de middelen niet heb om rvs te lassen. Heb beschikking over een migmag apparaat, maar om dan voor 2 uitlaatjes een rol rvs draad en pure argon aan te schaffen, vind ik wel erg overdreven :P
 
GroteFoto-BXWXR3BP.jpg


Onderkant zadel afgemaakt, kan binnenkort bekleed worden.


GroteFoto-NGMRWXWO.jpg


GroteFoto-U3UVRIUC.jpg


GroteFoto-V488J4ZR.jpg


GroteFoto-UZFCKM6X.jpg


GroteFoto-D8YJJKLI.jpg


GroteFoto-LHKDAO7K.jpg


Uitlaten ook gemaakt...moet alleen nog ff in de hittebestendige lak.
 
Wow, word zeer mooi!

Ga je de "punten" die naar beneden lopen en waar de voorste bevestiging in zit van de kontkuip nog weg halen? Dit zou de lijn wel ten goed komen, lijkt mij.
 
Ik zou eerder het zitje verlengen zodat t gat tussen zit en tank wegvalt.
Zou met jouw polyester skills moeten lukken.
Had echt niet verwacht dat er van zo'n lompe Gtr iets aardigs te maken viel,ik blijf hem volgen.
 
Laatst bewerkt:
Ben bang dat dit zo blijft, in het egt is het niet storend, en als ik ze wil verlengen naar voren, worden die punten breder dan de tank, vanwege de luchtfilterbox en uitstekende frame...
 
Ben het wel met hem eens dat vanaf de tank naar beneden die rand toch eigenlijk iets meer werk zou kunnen gebruiken. Verder vind ik het heel gaaf, en ik begrijp de insteek heel goed. Voor weinig een leuke motor bouwen die ook nog leuk te betalen is om te rijden. Ik ben geinspireerd zou ik bijna zeggen, maar eerst maar weer eens lekker rijden. Anders blijf ik sleutelen haha.

Succes, ik ga hem volgen!

Edit:

Mijn idee zou zijn die kap afvlakken en soepel over laten gaan in de benzinetank. Maar, ik kan het mooi vertellen. Het maken blijft een moeilijke klus.
 
Laatst bewerkt:
Heb trouwens wel een kleine tegenslag...toen ik de motor had gestart, kwam er na een minuutje ofso een hele lading benzine uit me luchtfilter...kraan dichtgedraaid en de motor uitgezet, en toen stopte hij ook.met lekken. Ff een paar tikjes op de vlotterkamers gegeven, kraan open gedraaid en weer gestart..en ja hoor, weer naar een minuutje een lading benzine eruit...iemand een idee wat dat kan zijn ? T lijkt alleen maar uit de linker carb te komen.


En vraag 2, heeft er iemand ervaring met andere luchtfilter op een gtr ? Zou miss 4 losse filtertjes willen, maar moet ik dan ook een dyno jet kit ofso ?
 
een leuk project is dit,je zou gezien je werk met polyester,het stuk van de kont naar de tank kunnen doorverbinden met de rondingen van het kontje en eventuele luchtfilterhuis of filters,ziet er nu al leuk uit,vooral doorgaan zo,groeten ard..
fotootje,even van je geleend en bewerkt,

:) :)
 
ik vrees dat je vlotternaalden niet goed afdichten waardoor je carburateurs overlopen. heeft de GTR een brandstofpomp of een vacuumbediende brandstofkraan? Wordt namelijk echt vervelen als je tank leegloopt in je carter.

Carbs eronder uit, vlotterbakjes losmaken en de vlotternaalden schoonmaken/inspecteren op beschadigingen. (zou ik doen dan:) )
 
Terug
Bovenaan Onderaan