Crosstourer VFR 1200X

Ik rij 5,4 op 100 km.

Met een 2008 GSA ( breed dus ) en een topkoffer..teller van e brommer staat inmiddels over 100.000 km en verbruikt alleen in de winter 5,6
 
tsja, maar het oog wil ook wat ;) _O-
1op18 zijn mooie cijfers, tel daar nog wel de 1op1000 olie bij :X

just kidding, kon het echt niet laten.
Maargoed laten we vooral geen wellus nietus BMW discussie starten, de reden voor mij om geen BMW te rijden is omdat 'iedereen' op een GS rijdt, ze een stuk lomper ogen, minder betrouwbaar zijn dan Honda en toch duurder, en ik na meer dan 10 jaar >250.000km met in totaal 2x panne Honda heb gereden. 1x defecte spanningsregelaar en 1x lekke band. Never change the winning team.

Ik las toevallig dit weekend nog in de Moto73 (nr14) een verhaal over een man die 4 Honda Pan Europeans heeft gereden met als hoogtepunt 2x afgebroken achterveer. Nu rijdt hij een K1300GT en de problemen die hij met het ding heeft zou mij doen besluiten direct in te ruilen, hij niet; de service van BMW is heel goed hij heeft al een halve motor onder garantie nieuw gekregen. Compleet blok, kardan, versnellingsbak, koppeling, etc, etc.

Keuzes.....ieder de zijne :Y




Ik hoopte dat het blok zuiniger zou zijn dan op mn VFR1200F, zelfde blok maar heeft 50PK minder, het verbruik is praktisch hetzelfde gebleven. Jammer maar niet onoverkomelijk of belangrijkste aan de motor.
 
Dat geloof ik meteen, die K serie geeft nogal wat ellende,zeker vergeleken met een pan...

Jouw motor heeft natuurlijk wel meer luchtweerstand dan de vfr,dat beïnvloedt het verbruik toch ook behoorlijk denk ik..

Ik ga zeker proefrijden op deze Honda, als de BMW weg gaat..

Olieverbruik is trouwens nihil,vul tussen de beurten nooit bij...dus zo,n 10000 km ...
 
Ik heb voornamelijk trillingen bij lage snelheden voor in het stuur. Na 2600 km had ik al duidelijke slijtage aan de voorband (happen). Voor mij geen Pirelli meer hierna!
Nu nog zoeken naar ander alternatief hiervoor.

CT is verder geweldig op de versmering bij nattigheid na. Ook nog zoekende naar een scherm om minder wind op de helm te hebben...
 
Ik heb voornamelijk trillingen bij lage snelheden voor in het stuur. Na 2600 km had ik al duidelijke slijtage aan de voorband (happen). Voor mij geen Pirelli meer hierna!
Nu nog zoeken naar ander alternatief hiervoor.

CT is verder geweldig op de versmering bij nattigheid na. Ook nog zoekende naar een scherm om minder wind op de helm te hebben...

Wunderlich heeft van die ruitverlengers in diverse formaten. Werkt prima, ze zijn ook nog verstelbaar om de wind te geleiden.

Rij zelf pilot road trail. Prettige band.
 
Wat is je lengte? Ik ben 1,98 mtr. standaard ruit in hoogste stand is geklapper op de helm.

191 met zadel in de hoogste stand voor comfort op kniehoogte ;)

Je kunt beter of vol in de wind zitten of er compleet uit...dat geklapper wordt je knettergek van.
 
Heb nog een oude liggen van touratech, die mag je gerust proberen.

full
 
CT is verder geweldig op de versmering bij nattigheid na. Ook nog zoekende naar een scherm om minder wind op de helm te hebben...

Ik heb even proefgereden op een CT waar het Honda touring sreen op zat in de hoogste stand.
Daar zat ik met mijn hoofd precies in de turbulentie, niet prettig. Ik ben 1.86 m.
Dus vooral eerst proberen voor je iets koopt, anderen zweren bij die toerruit van Honda.
 
De fietsbel staat op pagina 5:
Ja, perfect om pelotonnetjes fietsers op een beschaafde manier aan de kant te krijgen, ook even onoplettende mensen attenderen dat je eraan komt werkt met een fietsbel veel ludieker dan met gas of claxon.


Ik heb een low budget GPS op mn motor geplaatst.
De in en outs staan HIER

De kogelbevestiging zit gewoon tussen mn risers op mn stuur.
Zal daar binnenkort nog wel een pic van schieten.
 
Nadeel van jouw setup is dat je naar beneden moet kijken om op de GPS te kijken (wat op zich niet echt een probleem is als je met oortje/bleutooth werkt). Ik kijk naar de GPS, wil geen stem aan mijn kop. Dan is de plaatsing in het zicht het best. Maar to each his own natuurlijk.

Fietsbel is ook handig in de file kwam ik vorige week bij Gorinchem achter.
 
Ik heb hem ook op het stuur, met een kleine montage valt eigenlijk niet op.

full


Dat ziet er dan zo uit

full


Zoiets dus: klikerdeklik

Dan moet je ook naar beneden kijken maar dat geeft niet, ik heb wel altijd de BT aan in de helm en luister liever dan dat ik kijk.
Het is net wat je wilt, ik gebruik hem ook weinig af en toe bij een toertocht.

Ik rij wel met de standaard toerruit, bij mij vind ik het wel prettig tot nu toe.
(ik ben 1,78)

@Allteroad, ik weet dat spaken sterker zijn, maar dat is dan ook het enige voordeel, je kunt toch ook langs dat gat rijden ;) :+

Verbruik zal ik weer eens bijwerken ik merk dat ik nu gewoon woonwerk verkeer steeds zuiniger begin te rijden, ik tank eenmaal in de 3 dagen, dan heb ik precies 300 km gereden, vind het wel goed zo.

Gisteren wel op de snelweg constant met 3 blokjes temp. gereden, dat is voor het eerst, er stond ook 34 graden op de tempmeter, dus het was lekker warm, kon ook wel een ventilator in mijn pak gebruiken :')
 
Laatst bewerkt:
Woensdag mag mijn CT weer naar de dokter, ze gaan andere wielen proberen. Nou hoop ik wel dat het uit de wielen komt zoals ik aangeef, anders zijn we echt voor niets bezig (en wordt het zoeken moeilijker). Maar zij zijn de specialisten (hoop ik).
 
Veel succes Fleng en laat je niet afschepen met "Sorry, maar wij weten het ook niet meer."
Voorlopig zijn ze nog welwillend met nieuwe wielen (onder garantie van Honda denk ik). Zolang ze bereid blijven door te zoeken hoef ik niet te klagen.
 
Je kunt idd langs een gat rijden, maar waar ik rij is die kans iets kleiner, ik ben een allroader, geen wegridder. Hoe slechter de weg hoe leuker ik het vind, deed ik ook al op mijn Pan Europeans vroeger.
 
Je kunt idd langs een gat rijden, maar waar ik rij is die kans iets kleiner, ik ben een allroader, geen wegridder. Hoe slechter de weg hoe leuker ik het vind, deed ik ook al op mijn Pan Europeans vroeger.

Dan zitten jullie fout onder de toermotoren sectie :)

Is toch een allroad?
 
Welnee, itt tot BMW pretendeert Honda helemaal niet dat het een allroad is. Een GS is net zo lomp als een crosstourer om mee de paden in te duiken, maar dat zal Herr BMW de koper natuurlijk niet zeggen ;)
 
Verkoper bedoel je? Of koper. Ik ben ,n koper en ga regelmatig offroad en ja dat is zweten... ;)

Maar wel leuk om af en toe te doen. Meeste GS rijders zijn ook gewoon asfaltridders O-)
 
Ik weet het, ik zit ook op het GSforum, erger nog, mijn vrouw is penningmeester van de GSclub ;-) Heb ik jou daar al eens beledigd? ;)
 
Ik snap je volledig Alltheroad :)
Mooi hoor, ook je filmpjes.

Ik blijf wel even asfaltridder *D
Succes fleng, ik ben benieuwd.
 
Eindelijk is die vervelende trilling uit mijn CT :)
Kostte wat moeite, maar goed. De dealer heeft mij eerst op een demo CT laten rijden, om te kijken of ik het daarin ook voelde. Toen die goed reed, hebben ze beide wielen overgezet. Da's nog een beste klus, want ook de banden en schijfremmen voor moeten overgezet worden.
Overigens zag ik in beide oude wielen tijdens het balanceren een aardige hoogte slag zitten. Daar werd verder niets mee gedaan :? en zo weer op de demo gezet. Fijn voor Honda!
Maar ik ben er eindelijk na drie (!) banden wissels vanaf. Men wilde eigenlijk eerst nog "gewone" straatbanden proberen, maar dat heb ik absoluut tegen gehouden. Het zit gewoon niet in de banden, zoveel was voor mij al duidelijk. Waarom zij daarin volhardden is mij een raadsel. Zal wel iets met €€€'s te maken hebben denk ik.

Kan nu eindelijk gewoon genieten :] :) :) :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan