Voxan Café Racer

Ik wil nog graag zo'n lompe beemer tank welke Nitromax ook heeft, ik heb daar met de lampen al rekening mee gehouden! ;)
 
Vanavond verder gegaan met het koplamp freempje. Buisjes toch nog weer in de prullebak gegooid en anders gemaakt. Nu gaan er twee buisjes zonder las naar de hoeklijn die op het Tstuk komt. Boel vast geklemd op de werkbank om aan te hechten. Lasmoat kan de boel dan weer aflassen. Alles komt in rubbers te hangen. Met een loodgieters buigtang en wat stalen buis komen we een heel eind ;) Ik heb dan ook al heel wat bochtjes gemaakt voor mijn werk.

DSC_0721_zpsd4c01413.jpg


DSC_0724_zps66f83d9b.jpg


De Vox had standaard al tapgaatjes op het Tstuk:

DSC_0725_zps002c40cc.jpg


Buis plat geknepen en rubbers in een gat van 11mm. Van RVS buis 8mm kan je heel mooi afstandsbusjes maken ;)

DSC_0723_zps33ce8244.jpg
 
Ha moat! is al weer ff geleden dat ik hier heb gekeken, ziet er allemaal goed uit, je maakt stappen. ;)
Kom eerdaags ff langs om te kijken en gelieke maar kraomschudd,n. :)

Greetz Sidebike
 
Overig Voxan nieuws:

Zoals gezegd gaat het expansietankje van een VX800 dienst doen ipv de originele Black Magic, omdat ik deze veel mooier vind. Hij word zwart met een zilver voorkant. Vandaag tankje binnen gekregen, maar helaas had hij van al die jaren noeste arbeid nogal een slechte huid gekregen. De gaten vielen er in en heb hem dus netjes vergoed gekregen van www.demotorspecialist.nl

Overigens wel meteen handig om te kunnen bepalen of de inmiddels nieuw bestelde netjes bij de Vox zal gaan passen. Dat vind ik wel, en ook komt het heel mooi uit met de slangetjes.

Heb hem even op twee plekken gehangen om te kunnen bepalen wat de mooiste plek is. Dat is tussen de cilinders, maar meer naar voren zoals op de tweede afbeelding. Daar voor het gemak de slangetjes ook aangesloten. Die zal straks niet meer opvallen omdat het grijze balhoofd gedeelte ook zwart word.

Vox25-911.jpg

Vox25-92.jpg

Vox25-95.jpg
 
Laatst bewerkt:
Koplamp freempje vanavond even laten lassen door Lasmoat. Kan ik die morgen even monteren en kijken hoe ik de tellerset ga ophangen.
 
En past perfect! Zal later nog even piccies plaatsen, maar deze week weinig tijd ivm verjaardagen, werk en repeteren voor een optreden zaterdag.

Volgende week weer een flinke slinger geven.
 
Koplamp oren opgemeten. Worden 6 of 8 streep dik alu om een mooi fors resultaat te krijgen.
Moeten even gezet worden en daarna uit getekend en gevormd. Ze worden toch gepoedercoat, maar staal word met die diktes wel erg zwaar.

Nog enkele (slechte) van het gemonteerde lamp frame volgen zo meteen.
 
Bij dezen:

Freempje in de rubbers:

Afb005.jpg


Koplamp huis er voor:

Afb004.jpg


En van voren:

Afb003.jpg
 
Moet met trouwens sterk vergissen als dit geen Voxan tank is: De aanzet waar hij veranderd is naar het zadel is duidelijk te zien. Gruwelijk goed gelukte fiets trouwens. Tenminste van deze kant gezien.

cafe_r17.jpg
 
Laatst bewerkt:
Helaas fictie zo te lezen maar inderdaad zeg... Tot morgen Wolter ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan