Voxan Café Racer

Tankbevestiging onder het zadel ook gemaakt. Even in delen bij elkaar geklemd en kan Lasmoat morgen avond even lassen. Het is wel even puzzelen en richten om de tank straks mooi op zijn plek te krijgen. Is wel even knutselen maar het begint er op te lijken. Nog even en de boel kan uit elkaar. Tank, spatbord en kont delen naar de spuitert, en de rest naar de coatert ;)

Ik pak het wel deel voor deel aan. Eerst de voorkant en frame buizen, daarna eerst voorkant weer opbouwen en daarna achterbrug en achterwiel.

Zit nog te dubben over volledig grijze of zwarte wielen. Iemand een mening?
Origineel Black Magic is zwart met grijze rim. Tank word alu kleur en kont en voorspatterd mat zwart.

_cfimg-8287397322928925236.jpg


Niet gek toch? ;)
 
Laatst bewerkt:
Hmm.., op de een of andere manier wil hij de foto niet weergeven. Staat er vijf minuten op en veranderd dan in een banner. Maar de Black Magic staat ook in de openingspost, helaas dan zonder mooie dame :9

Tankbevestiging onder het zadel ook gemaakt. Even in delen bij elkaar geklemd en kan Lasmoat morgen avond even lassen.

En maar even een paar piccies nog ;) Moet wel leuk blijven natuuuuurlijk :)

P1020481.jpg

P1020482.jpg
 
Toch nog weer wat veranderingen. Plaats van de spanningsregelaar toch niet aan de zijkant. Komt uit het zicht onder het zadel te zitten. Daar komt ook koeling zat langs en moet gewoon goed gaan. Hij komt gewoon gemonteerd op het binnenspatbord. De openingen onder ze zijkappen ga ik dicht maken met mat zwarte aluminium deksels, waar ook het zadelslot in komt.

Zaag is al in het zadel gezet. Daar is bijna 10cm van af gegaan omdat de alu tank 10cm langer is. De beugel om de tank onder het zadel te bevestigen past tot zover mooi, maar moet nog iets worden aangepast.
 
Druk hier :)

Hier komt de electra zooi mooi op het binnenspatbord. Hier is nu meer ruimte, omdat de tank van de Black Magic eerder ophoud.

P1020484.jpg


Dit is het gat wat nu niet meer gevuld is door de tank. Hier ga ik dus alu zijkapjes voor maken. Deze mogen niet opvallen, dus word mooi minimaal en mat zwart.

P1020485.jpg


Ook zoals gezegd maar eens de zaag in het zadel gezet, omdat de Black Magic tank bijna 10cm langer is. Dat word nog verder voorover hangen ;D

P1020488.jpg


Maar omdat het zadel moet worden aangepast doen we het meteen maar goed. Het zadel zal straks mooier aansluiten op het kont kapje. Om een voorbeeld te geven eerst een foto, en dan een tekeningetje van hoe het gaat worden. Op de foto hierboven zie je al een zwarte lijn op het kontkapje van wat er van af gaat.

P1020491.jpg

P1020490.jpg


En tot slot nog even een foto van de tank bevestiging onder het zadel. Ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig hoe dit bij de Black Magic is gedaan. Deze is in ontwikkeling, moet nog sterker worden gemaakt en afgelast.

P1020493.jpg
 
De postbode aan de deur... Maar wij mannen zien liever de kerstman dan die Zalando bezorger!

a9c20280be9f899646b3f2017c8c3795.image.160x160.jpg


Waarshuwing: De volgende afbeeldingen bevatten pornografisch materiaal!!

De puupkes van Motorbazaar.nl zijn binnen *O* En wat zijn we er blij mee *:)

P1020525.jpg

P1020530.jpg

P1020527.jpg

P1020529.jpg


En dit is het merk *O* Straight out of Italy *;)

P1020532.jpg


Eerdaags er maar eens even naast hangen.
 
Laatst bewerkt:
Weinig updeets hier, maar toch een kleintje. Voor het cockpitje heb ik even moeten zoeken naar nieuwe lampjes, maar heb ze eindelijk gevonden. Probleem was dat ik niet veel inbouw diepte had, waardoor er maar een beperkte keuze is. Het zijn zwarte DX1092 ledjes geworden.

DX1092YL_178179_std.jpg


Ook de pasringen voor de km en toerenteller zijn binnen. Die heeft een maatje van mij met de plasma uit gesneden, omdat de tellers van de Voxan in diameter 5mm kleiner zijn dan de gaten in de tellerbak. Bevestigingen, uitgangen van km tellerkabel enzo komen wel overeen.

En ook nog een mooi stuk alu plaat van hem meegekregen om twee mooie zijcovers van te maken. Had ik nu maar kerstvakantie...
 
Laatst bewerkt:
RVS ringen op maat gezet en laatste hand aan koplampfreem voor het aflassen. Lasmoat kan zo aanvangen ;) En aangezien die toch vakantie heeft.. word hij bij dezen ontboden ;)

Verder tank en voorste bevestiging aangekit zodat die naar de lassert kan. Alu lassen is weer een ander verhaal.

Ook even een tekeningetje gemaakt voor twee uitlaat steuntjes. Moet een verzetje in komen, dus heeft Lasmoat na zijn verkantie ook weer eens een verzetje ;)
 
Tnx. Heb er twee ;)

Wielen is het enige wat ik voorlopig zo laat. Ze zijn donker anteraciet en kan de wielen er uit pakken als ik weet welke kleur ik er op wil. Eerst totaalplaatje zien. Maar ik nijg ook naar grijs.
 
Laatst bewerkt:
Nog even wat piccies ter illustratie ;)

Tank bevestiging met lijmkit vast gezet tijdelijk om af te lassen

P1020556.jpg


Ringen in tellerplaat en halve maan in buis op maat gezet. Morgen even tig lassen.

P1020557.jpg

P1020558.jpg


Alle overige Voxan spullen zal ik nooit meer gebruiken, dus tank, complete voorkant etc. gaan allemaal naar Vox88000 die morgen de spullen komt ophalen. Ff gezellig bij kletsen.
 
Komende zaterdag breng ik de tank naar Startwin om te laten lassen, sealen en inbouw van de brandstofpomp. Daarna kan ik het zadel pas maken en kan de motor in zijn geheel met tank naar de zadelmaker.

Daarna kan de boel dan uit elkaar om te coaten en spuiten. Als alles klaar is gaat de fiets nog een keer in zijn geheel richting Startwin om de nieuwe dempers te laten monteren met op maat gemaakte linkpijpjes.

O ja, en beste wensen aan alle meelezers / posters.
 
Laatst bewerkt:
Vandaag bij Startwin geweest. Maat van mij moest zijn motor daar toevallig nog heen brengen voor een 10k kilometer beurt. Konden het dus mooi combineren. En omdat hij niet helemaal fit was de Shiver in de bus van het werk gezet en heen getuft.

Plannen doorgesproken en komende week maken ze de alu tank weer helemaal fris.

Omdat ik nu toch niet met andere dingen verder kan ga ik komende week met de uitlaat steunen aan de gang. De oude steunen komen niet meer terug omdat het een eenzitter blijft in de toekomst, dus zijn de duosteunen niet meer nodig. Maak compacte nieuwe van staal en ga de dempers vast monteren in de stand die ik mooi vind. Bij Startwin maken ze dan tzt de linkpijpen op maat.
 
Laatst bewerkt:
Vanavond de steuntjes uitgetekend op karton. Kan Lasmoat ze even zetten en uitbranden op het werk.

Afb003-1.jpg

Afb002-1.jpg
 
Laatst bewerkt:
Je kunt onderaan de steun natuurlijk de verlenging naar achteren maken, of zou het mooier zijn de steun zelf wat verder naar achteren te laten lopen? Beetje zoals ik met de FZ had gedaan:

freddy.jpg
 
Jep snap ik, maar ik vond dit idee juist wel wat hebben. Op die manier hou ik het wiel wat meer "open"
 
Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Voor motorrijders is die met een bochtje misschien wel de meest aantrekkelijke *D
 
Gaat best lekker inderdaad, maar wil de vaart er ook een beetje in houden. Ik wil graag kunnen rijden in de loop van dit jaar. Ik hoop dat Startwin vlot is met de tank, dan kan ik volop verder namelijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan