Motor-Forum -

Log in
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Select Forum

Spanningsregelaar doormeten...

Pagina's:
«
»

Berichten:
1.280
Reg. datum:
24 mrt. 2007
Locatie:
Nederland
Heb een spanningregelaar van mijn V-Max er af gehaald, omdat deze defect zou zijn.
Hoe kan ik deze doormeten om te controleren, dat ie defect is of niet?

Heb weerstand met multimeter gemeten en kom bij de 3 witte draden op +/- dezelfde waarden uit.
Is dit de manier om erachter te komen of deze SP nog goed is??? :?
Dynamo is doorgemeten en geeft 35 Volt wisselspanning.
(Nieuwe is besteld, maar als deze nog goed is, is het geld weggooien). :(

CIMG0589.JPG
Vampiremax wijzigde dit bericht op zaterdag 22 september 2012 16:22 (5%)
Suzuki T350(`73), Honda 750 F2(`78), Goldwing LTD(`76), Goldwing Interstate(`88), Yamaha RD 350(`78), Yamaha 750 Seca(`82), Yamaha V-max.(`91). Suzuki Katana GS 650 G.(`82).Suzuki GS 500 G(`91).

Berichten:
17.455
Reg. datum:
31 mei. 2010
.
mr.old(s)cOOl! wijzigde dit bericht op zondag 23 september 2012 11:46 (97%)

BMW R65

Berichten:
8.446
Reg. datum:
11 aug. 2008
Locatie:
Capelle aan den IJssel
quote:
Zo te zien aan het bovenste plaatje is deze spanningsregelaar bedoeld voor een dynamo met geregelde veldspoel, dus niet voor permanente magneten.

Het gloeilampje van 12 V 3,4 W stelt dan de veldspoel voor.
gehad: Honda CB250RS, Kawasaki 305Ltd, Honda CX500, Kawasaki GT550, nu: BMW R65

SV650S K2

Berichten:
1.583
Reg. datum:
02 jul. 2007
Locatie:
Delft
In het WPH staat meestal uitgebreid welke metingen je moet verrichten en welke waardes OK zijn.

Wat je wel al kan doen is diode-meting om te checken of ie niet intern kortsluit, op alle combinaties.
Jtch...

was here

Berichten:
6.692
Reg. datum:
11 sep. 2002
Wat heb je gemeten met de spanningsregelaar ingebouwd ?

Bij de how to staat precies beschreven wat je moet meten.

goedkoper dan internet

Berichten:
29.940
Reg. datum:
28 mei. 2002
quote:

totaal ander laadsysteem :')
motorzaak utrecht

tevreden? reageer hier

ontevreden? bel me:)

ktm520 supermotard

Berichten:
11.872
Reg. datum:
03 mei. 2003
Locatie:
oirschot
De beste manier is om hem aan te sluiten op je motor en dan de laadspanning te meten.
how to - accu en laadsysteem controleren.
v.d.v. wijzigde dit bericht op zaterdag 22 september 2012 13:06 (36%)

Berichten:
17.455
Reg. datum:
31 mei. 2010
quote:
Zot schreef op 22 september 2012 @ 12:51:

[...]

totaal ander laadsysteem :')



dat was het enige waar ik hem mee kon helpen, :]


ander plaatje heb ik niet.

Berichten:
1.280
Reg. datum:
24 mrt. 2007
Locatie:
Nederland
Heb intussen de nieuwe SPR erop gefrabriekt en laadt 13,4 volt bij. *O*
In de motorzaak wist de monteur mij te vertellen, dat je de spanningsregelaar niet als los component kan meten om te weten te komen of ie defect is, wel als ie ingebouwd is in de motor.
Maar de ouwe gooi ik nog niet weg, eerst zeker weten of werkelijk defect is.
Suzuki T350(`73), Honda 750 F2(`78), Goldwing LTD(`76), Goldwing Interstate(`88), Yamaha RD 350(`78), Yamaha 750 Seca(`82), Yamaha V-max.(`91). Suzuki Katana GS 650 G.(`82).Suzuki GS 500 G(`91).

ktm520 supermotard

Berichten:
11.872
Reg. datum:
03 mei. 2003
Locatie:
oirschot
quote:
Vampiremax schreef op 22 september 2012 @ 16:11:
Heb intussen de nieuwe SPR erop gefrabriekt en laadt 13,4 volt bij. *O*
In de motorzaak wist de monteur mij te vertellen, dat je de spanningsregelaar niet als los component kan meten om te weten te komen of ie defect is, wel als ie ingebouwd is in de motor.
Maar de ouwe gooi ik nog niet weg, eerst zeker weten of werkelijk defect is.

13,4 volt is veels te weinig.
Bij welk toerental heb je gemeten?
Vanaf 2000 toeren met je minimaal 14 volt meten.

I Ride Naked!

Berichten:
378
Reg. datum:
13 dec. 2008
Locatie:
Nieuw-Lekkerland
quote:
v.d.v. schreef op 22 september 2012 @ 16:27:

[...]

13,4 volt is veels te weinig.
Bij welk toerental heb je gemeten?
Vanaf 2000 toeren met je minimaal 14 volt meten.


Het is natuurlijk geen Fluke maar een huis tuin en keukendingetje, die willen nog wel eens afwijken.
El_Sayal - The Sandstorm That Brings Dusk - Dune

Berichten:
17.455
Reg. datum:
31 mei. 2010
quote:
El_Sayal schreef op 22 september 2012 @ 21:39:

[...]


Het is natuurlijk geen Fluke maar een huis tuin en keukendingetje, die willen nog wel eens afwijken.



mijn ervaring is dat die goedkope multimetertjes meestal teveel waarde aangeven, :Y

goedkoper dan internet

Berichten:
29.940
Reg. datum:
28 mei. 2002
quote:
El_Sayal schreef op 22 september 2012 @ 21:39:

[...]


Het is natuurlijk geen Fluke maar een huis tuin en keukendingetje, die willen nog wel eens afwijken.

nog niet meegemaakt dat een multimeter met volle batterij op 12v gelijkspanning meer dan 2% afweek
motorzaak utrecht

tevreden? reageer hier

ontevreden? bel me:)

Berichten:
17.455
Reg. datum:
31 mei. 2010
quote:
Vampiremax schreef op 22 september 2012 @ 16:11:
Heb intussen de nieuwe SPR erop gefrabriekt en laadt 13,4 volt bij. *O*
In de motorzaak wist de monteur mij te vertellen, dat je de spanningsregelaar niet als los component kan meten om te weten te komen of ie defect is, wel als ie ingebouwd is in de motor.
Maar de ouwe gooi ik nog niet weg, eerst zeker weten of werkelijk defect is.



en je hebt minimaal 13,8 volt nodig om uberhaupt de accu te kunnen laden,
dus wat vdv zegt, deze laadspanning is veel te laag. :Y


bij stationair moet ie ongeveer deze waarde zijn, > 13 volt
bij 2krpm boven de 13,5 volt,

alles boven de 3krpm boven de 14 volt. :Y

Berichten:
1.280
Reg. datum:
24 mrt. 2007
Locatie:
Nederland
Heb nog steeds een probleem met starten,nadat ik de nieuwe SP erin gezet heb.
Vanmiddag getankt om voor morgen naar Assen te gaan, startte hij na het tanken weer niet. Accu leeg! :(
Een paar (accu)Polen :+ hebben me aangeduwd. :}
Heb `m vanavond nog eens gemeten en kom nu tot 13,8 volt bij stationar toerental, na een andere accu erin gezet te hebben, want mijn vermoeden begint te rijzen, dat de accu kapot aan het gaan is/was.
Aan de lader geeft de oude accu 1 ampere/uur laadtijd aan en plots valt de wijzer op nul om na 5 seconden weer met laden te beginnen met intervallen van secondes of 5.
Ook de startmotor is nu extra geaard,is een kwaaltje bij de 1ste uitgave van de V-Max.
Dus morgen met nieuwe SP regelaar, andere accu, en extra geaarde startmotor ga ik het erop wagen.
Wish me luck.....
Suzuki T350(`73), Honda 750 F2(`78), Goldwing LTD(`76), Goldwing Interstate(`88), Yamaha RD 350(`78), Yamaha 750 Seca(`82), Yamaha V-max.(`91). Suzuki Katana GS 650 G.(`82).Suzuki GS 500 G(`91).

I Ride Naked!

Berichten:
378
Reg. datum:
13 dec. 2008
Locatie:
Nieuw-Lekkerland
Luck!
El_Sayal - The Sandstorm That Brings Dusk - Dune

Berichten:
17.455
Reg. datum:
31 mei. 2010
quote:
Vampiremax schreef op 22 september 2012 @ 22:40:
Heb nog steeds een probleem met starten,nadat ik de nieuwe SP erin gezet heb.
Vanmiddag getankt om voor morgen naar Assen te gaan, startte hij na het tanken weer niet. Accu leeg! :(
Een paar (accu)Polen :+ hebben me aangeduwd. :}
Heb `m vanavond nog eens gemeten en kom nu tot 13,8 volt bij stationar toerental, na een andere accu erin gezet te hebben, want mijn vermoeden begint te rijzen, dat de accu kapot aan het gaan is/was.
Aan de lader geeft de oude accu 1 ampere/uur laadtijd aan en plots valt de wijzer op nul om na 5 seconden weer met laden te beginnen met intervallen van secondes of 5.
Ook de startmotor is nu extra geaard,is een kwaaltje bij de 1ste uitgave van de V-Max.
Dus morgen met nieuwe SP regelaar, andere accu, en extra geaarde startmotor ga ik het erop wagen.
Wish me luck.....




ff buiten die accu om,

wat meet je als je gas geeft/hogere rpm's?
dan moet het voltage ook hoger worden en kun je gelijk uitsluiten of het defect in je accu danwel je laadcircuit zit :Y

was here

Berichten:
6.692
Reg. datum:
11 sep. 2002
M`n vermoeden is dat idd je accu de geest heeft gegeven door de defecte SR hij krijgt namelijk > 15 volt en daar zijn accu`s niet blij mee . :+

Veel plezier morgen , zou ook gaan maar zit met griepverschijnselen en das niet handig op de motor :N

kop-ieter

Berichten:
7.027
Reg. datum:
08 okt. 2004
Locatie:
nijmegen
volgens mij is 35 v voor de dynamo veel te weinig maar kan me vergissen?
Vier wielen verplaatsen het lichaam..2 wielen verplaatsen de ziel

de XT5&LAV7 dozer

Berichten:
14.546
Reg. datum:
12 feb. 2004
hangt van het toerental af he.

maar idd de piek mag wel 100% hoger liggen denk?
XT's are made for thumpin', so that's just what they'll do. And one of these days XT is gonna thump all over you jouw mijnbuis | verwacht: per cogo, non per mico

Italian Job done by Japanese

Berichten:
27.456
Reg. datum:
15 jan. 2002
Locatie:
Enschede
Idd, waarden van 70-90v wisselspanning....voordat de spanning de gelijkrichter ingaat....
Early to bed, early to rise, makes a man healthy, wealthy and wise - God only knows, We wonder and Allah doesn't give a Shit - Ducati 888 Strada

ktm520 supermotard

Berichten:
11.872
Reg. datum:
03 mei. 2003
Locatie:
oirschot
quote:
Zot schreef op 22 september 2012 @ 21:42:

[...]

nog niet meegemaakt dat een multimeter met volle batterij op 12v gelijkspanning meer dan 2% afweek

:^

ktm520 supermotard

Berichten:
11.872
Reg. datum:
03 mei. 2003
Locatie:
oirschot
Wat de spanning staionair is boeit niet.
Je moet meten met meer toeren.

Berichten:
1.280
Reg. datum:
24 mrt. 2007
Locatie:
Nederland
Zo, weer terug van Assen. Onderweg getankt (V-Max heeft 15 liter tankje) en kreeg `m weer niet aan de praat. :(
Net of de accu leeg was, lampjes branden heel zwak.
Dus aanlaten duwen door 2 Drenten. :}
Op Assen geparkeerd en na de races om 16.00 weer naar huis met een rotgevoel van zal ie, of zal ie niet,en.... De motor startte gelijk,zonder probleem. :?
Frapant, de lampjes brandden normaal tijdens starten. Onderweg nogmaals getankt en de motor laten lopen, want ik had geen zin om half nederland een V-Max aan te laten duwen.
Thuis motor uitgezet even gewacht en gestart en.... motor loopt meteen.
Of het is de startmotor of de startknop, die dit veroorzaakt.
Dus:
> door motorzaak dynamo laten doormeten, is goed.
> nieuwe SPregelaar gemonteerd, laad voldoende bij.
> andere accu gemonteerd, is zeker goed.
Van de week dat onder handen nemen.
> startmotor beter geaard ,maar werkt `t...??????
> startknop openmaken en contacten schoonmaken

Word vervolgd.... :Y
Suzuki T350(`73), Honda 750 F2(`78), Goldwing LTD(`76), Goldwing Interstate(`88), Yamaha RD 350(`78), Yamaha 750 Seca(`82), Yamaha V-max.(`91). Suzuki Katana GS 650 G.(`82).Suzuki GS 500 G(`91).

Berichten:
20
Reg. datum:
25 okt. 2009
Het kan heel goed je rotor zijn, heb je deze al doorgemeten?

Pagina's:
«
»
Volgende pagina ›
Select Forum

© 2001-2014 Motor-Forum - Powered by React - Hosting by True - Served by Webserver 1

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.