Motor terug stellen van 25kw naar 11kw

Bobby0503

Die hard MF'er
20 mei 2012
329
0
Amstelveen
Ik heb een Aprila 125 rs replica met 25kw. Die ik terug wil hebben naar 11 kw.
Weet iemand een goed adresje? In Noord- of Zuid-Holland en wat zijn ongeveer +/- de kosten er van.
Dit staat dan als het goed is niet officieel op het kenteken...?


Ik heb 2 januari examen gedaan maar gezakt door een paar stome foutjes, heen weg naar het cbr ging pervect, maar ik maakte uit spanning de een naar de andere fout. nu kan ik pas 4 Februari weer. Onweis balen maar het is niet anders. (Overgens ben ik een meisje van 18 jaar zonder enege ervaring op de weg. :/ )
 
Ik wéét dat er ook RS125'jes zijn met standaard 11kw.

Echter hoe dit gedaan word? Ik geloof onder andere dat in die 11kw RSjes er geen powervalve in zit (loshalen en afdekplaat erop? en een andere CDI (wisselen en erop afstellen) maar verder?

Het zal idd niet als 11kw op kenteken komen maar ook daar durf ik je niets met zekerheid over te zeggen, mijn ervaring houdt bij de 25kw periode op.

Vraag het eens in sport in het RS125 topic. Daar was volgens mij een poos terug nog iemand die juist van 11 naar 25 wou.


Edit:
Goeie smaak en wel erg balen voor je B|
 
Laatst bewerkt:
Ik heb ook een 11kW.

Deze heb ik weer ''full-power'' gemaakt, maar op kenteken is deze nog 11kW, erg handig voor diegene met dus dat ***-rijbewijs.

Ik heb hierbij een powervalve moeten plaatsen, andere cilinder met extra uitlaatpoorten, andere CDI (gelijk maar een HPI wat nog iets sneller is dan een ''full-power'') en een andere uitlaat (gelijk maar een Arrow).

Ik wil het frame wel ruilen tegen vergoeding met jou? Dan is die van mij officieel goed op kenteken, en kan jij (redelijk) legaal 11kW rijden!

En ook ná 2001 zijn ze gewoon 22kW. Op wat Duitse en Italiaanse modellen na. Zoals die van mij (zie post hierboven).
 
Ik woon vlak bij leiden, maar mijn motor staat op schorsing bij mn pa om amsterdam. Het word vervoeren in een busje dus het maakt niet veel uit :P
Als je rond kijkt op 2 dehands sites vind je bijna geen enkele 11 kw motoren en heb gehoord dat die dingen net aan 100 rijden... Opgevoerde brommers dus. snap niet hoe ze die regeling er door heen hebben gekregen, dit is gewoon niet meer leuk op de snel weg en onveilig, inhalen word zo bijna onmogelijk, hele maal op 120 stukken.

Bedankt voor de tip RoyalClub, ga die eens googelen :D
 
In zwaagdijk (vlakbij hoorn, enkhuizen) is een motorzaak NIWA Motorservice. Ikzelf zit daar ook, en wordt echt super geholpen kan ik je vertellen! Heb daar de Savage gekocht als project en ze staan echt altijd voor je klaar! Je kan daar dus informeren over het begrenzen ervan. Ze zijn officieel Suzuki Exclusief dealer maar zijn ook officeel verkopers van aprilia.
 
Oke lekker dan... denk je naar een specialist te gaan krijg je nog geen waar voor je geld en mijn verstand van motoren gaat niet verder dan Bravok (banden,brandstof,remmen,accu,verlichting,vering,olie,ketting,koeling) en dan nog alleen maar de basis dingen..
1999 is het bouwjaar. Ben in onderhandeling met mn pa.
 
hoeso 4 februari pas, dat is echt niet zo. ik woon in spijkkenisse en daar is nog gewoon plek hoor voor 17 januari. ik heb er nu 2 staan een op 14 januari en een back up op 17 januari. gewoon even goed informeren
 
ik hoorde van mijn rijscool dat er nog gewoon plek beschikbaar is. ik zou het nog goed navragen en anders je rijschool even erop afsturen. die kunnen vaak wat meer regelen. Ik zou nog gewoon de gok wagen
 
Oke lekker dan... denk je naar een specialist te gaan krijg je nog geen waar voor je geld en mijn verstand van motoren gaat niet verder dan Bravok (banden,brandstof,remmen,accu,verlichting,vering,olie,ketting,koeling) en dan nog alleen maar de basis dingen..
1999 is het bouwjaar. Ben in onderhandeling met mn pa.

Oeh goed jaar, heb 'm zelluf ook.
Maar die heb je idd in 11 en 25kw versie.

Een dealer zal best verstand hebben van motoren en de standaard dingen, maar 2t vereist wat meer kennis die lang niet (meer) bij elke zaak aanwezig is. Meestal niet eigenlijk.
Weet zo even niet waar je precies woont, maar in Geldermalsen zit PS Tuning die is kundig wat betreft 2t.

Een beetje dealer weet gerust wel hoe ze een motor moeten begrenzen hoor..
En om info. en ideeën vragen bij een dealer kan altijd.

En ook hoe ze met een 2t om moeten gaan/afstellen? Hardly.
 
Oke, ik ga eers morgen nog even mijn rijschool bellen, kijken of er toch niet nog wat te regelen is met een ander cbr.
Maar dan heb ik altijd nog een 2de optie achter de had.
11 kw wat is dat nou.. gewoon een opgevoerde brommer. maar de gevolgen van op een een te zware motor rijden is niet mals een boete en bij een ongeval, levenslange schade vergoeding las ik ergens... Dat wil je echt niet.
Maar eers morgen nog even afwachten en niet alle hoop er op zetten, maar misschien is er wel eerder een plekje, als is het maar een paar weken, hoe eerder hoe beter. Motor rijden is zo verslavend. maar dat hoef ik jullie niet te vertellen. in mijn Fam. is niemand die motor rijd en ze vinden het alle maal eng en gevaarlijk.
Eerst maar zorgen dat ik het ga halen. :D
 
11 kw wat is dat nou.. gewoon een opgevoerde brommer. maar de gevolgen van op een een te zware motor rijden is niet mals een boete en bij een ongeval, levenslange schade vergoeding las ik ergens...

Het blijft een rotstreek, maar om je op te vrolijken:
Als de stuurweggetjes echt mooi worden dan heb je ook met 11kw genoeg om bij de doorsnee motorrijder weg te rijden. (geeft extra voldoening... }) )
 
Laatst bewerkt:
Het blijft een rotstreek, maar om je op te vrolijken:
Als de stuurweggetjes echt mooi worden dan heb je ook met 11kw genoeg om bij de doorsnee motorrijder weg te rijden. (geeft extra voldoening... }) )

Ik heb met de avb alles gedaan op een zware motor, ze haden speciale exame motoren en die moeste netjes blijven. Dat waren 35kw motoren geloof ik en de rij school heeft maar 1 lichte motor dus als je met zn 2je reed dan moest er 1 op een zwaardere.
Het leven is zo oneerlijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan