duc. 916 koppeling

altrecht

Die hard MF'er
14 sep 2005
298
68
Utrecht
duc onkoppelt niet geheel.
vd winter de (beklede)platen vervangen en tevens de drukveren. Spul op Ebay gekocht dus geen orgineel duc. kwam ergens uit Duitsland dacht ik, vanmiddag voor het eerst weer gereden, in eerste instantie wilde hij nauwelijks in de versnellingen maar na 1/2 uurtje rijden ging dat beter echter in z'n neutraal wil niet met draaiende motor. Als je de koppeling intrekt hoor ik het zingen ook niet meer. Ben niet zo heel technisch dus;
herkend iemand dit probleem en hoe los ik het op ?
Moet de handel in/op elkaar inslijten en komt de vanzelf goed ?

Mijn eerste gedachte is/was dat de drukveren te zwaar zijn en weer voor orginele duc. veren vervangen moeten worden (oude heb ik natuurlijk :-( verleden jaar okt. al in de metaal afvalbak gedumpt) de drukveren die ik op ebay gekocht hebzijn van RVS maar ik heb ze volgens mij niet als/met (extra) zwaar aangeduid gekocht.
Niveau hydr. koppeling in in orde.

hebben jullie tip voor me ?
bedankt.
 
van afstand is dit moeilijk te beoordelen.
aangezien je zelf al aangeeft niet heel technisch te zijn, en zelf de koppeling hebt vervangen, kan er wat fout zijn gegaan. (een plaat verkeerd om oid)

hier zul je een ducati expert naar moeten laten kijken.
het snelste is naar een ducati-dealer/monteur te gaan, je kan ook wachten tot een behulpzame medeforummer met veel technisch verstand van Ducati's er naar kan kijken.

ik zou er niet mee doorrijden voor je het opgelost hebt, straks gaan er dure dingen stuk.
 
Ik heb EBC platen op mijn Fireblade gezet, en die gingen ook erg stroef in het begin. Volgens de papieren die ik er bij kreeg, had ik ook eerst even de koppeling moeten laten slippen om mogelijke braampjes af te slijten. Niet gedaan, meteen gaan rijden.

Maar alla, na een paar honderd kilometer werd het allemaal beter (rij 70km per dag woon/werk, dus een dag of 3). Nu werkt het allemaal prima. Moest dus even inslijten.

Misschien bij jou dus ook.

Maar als je zekerheid wil hebben dat je het goed gedaan hebt, zul je het weer uit elkaar moeten halen en alles dubbel controleren bij het weer herbouwen.
 
Je hele pakket moet wel goed op dikte zijn, dat bereik je door dikke en dunnen platen te gebruiken.

Zet je nieuwe gevoerde platen in je koppeling, dan kan je pakket te dik worden en kun je niet meer helemaal ontkoppelen.... en dan krijg je hem dus niet in z'n vrij.

dus boel weer open en een paar dikke stalen platen vervangen door dunne en weer passen en proberen.

Richtlijn is dat het platenpakket 2-3mm onder de rand van je koppelingskorf blijft.


Succes en anders vraag je nog maar even in het Ducati Deel #109 de lente komt er aan

edit: kun>kan
 
Laatst bewerkt:
Je hele pakket moet wel goed op dikte zijn, dat bereik je door dikke en dunnen platen te gebruiken.

Zet je nieuwe gevoerde platen in je koppeling, dan kun je pakket te dik worden en kun je niet meer helemaal ontkoppelen.... en dan krijg je hem dus niet in z'n vrij.

dus boel weer open en een paar dikke stalen platen vervangen door dunne en weer passen en proberen.

Richtlijn is dat het platenpakket 2-3mm onder de rand van je koppelingskorf blijft.


Succes en anders vraag je nog maar even in het Ducati Deel #109 de lente komt er aan

:^

klinkt als: eerste tip *O*
 
:^

klinkt als: eerste tip *O*

Bedankt ik zal, eind vd week, eens kijken hoever/diep de plaat(en) in de korf liggen. Dit zou wel heel vervelend zijn aangezien ik het klusje verleden jaar nov. uitgevoerd heb en de oude platen met het oud ijzer verdwenen zijn. Op dit soort grappen ben ik niet voorbereid geweest en heb er dus ook geen rekening meegehouden, wel eens meer plaatjes van andere motormerken (4 stuks) vervangen en zoiets nog nooit meegemaakt.
Maar Ja, als het made in Ital is schijnt de wereld er anders uit te zien
 
ik zou een grote ducati dealer bellen, en vragen of je daar wat dunnere platen kan kopen om op de juiste dikte te komen


ook kleine ducatispecialisten hebben die platen wel hoor ;)

Vraag even in de diverse Ducati topics of er iemand platen overheeft en/of in de buurt zit om ze op te halen.... de meeste op het forum zijn erg behulpzaam ( maar ken er zelf zo even geen één die in Utrecht woont.)
 
bedankt voor jullie meedenken en tips.
Probleem is inmiddels verholpen Duc ontkoppelt en rammeld weer als vanouds.
pakket lag niet meer dan 0,5 mm binnen de korf en was dus te dik. Ik heb het opgelost door 0,5 mm ringen tussen de veren te plaatsen waardoor het pakket nu ongeveer 1mm ruimte heeft. Komt de buitenste koppelingsplaat ongeveer 0,5mm uit de korf wanneer je de koppeling in knijpt. Moet volgens mij geen probleem zijn. voor nu ga ik hier voor als de platen weer wat versleten zijn haal ik de ringen er weer uit.
nogmaals bedankt, Peter
 
Terug
Bovenaan Onderaan