Suzuki GS550L 'Tracker'

JaapM31

Die hard MF'er
25 nov 2012
788
0
Sint Jansteen, Zeeland
Hoihoi :W Aangezien ik pas over 1 a 2 jaar A2 kan halen, heb ik dus ruim een jaar tijd om wat leuks te knutselen :Y

Basis is een Suzuki GS550L uit 1980 met 74.000 op de teller. Zal me voornamelijk baseren op de Trackers.

Wat het moet worden zit in mijn hoofd :+ Maar het kleurenschema zal zwart/rood/wit zijn. De kleur rood wordt een diepe tint a la bordeaux. De tank zal volledig rood zijn maar de onderkant van de tank (een strook rondom) wordt een offwhite. Soort van Two-tone dus :P Voor de rest wil ik alles netjes oppoetsen en herspuiten etc. Nieuwe kabels trekken, nieuwe remblokjes, rem/gas hendel, handvaten, stuur, banden, lampies.

Wil natuurlijk ook graag een gave noppenband eronder maar ik kan me voorstellen dat dit voor de weglegging gewoonweg ruk is. Is er een mooie tussenweg welke nog wel goed op de weg ligt?

Het blok reviseren zal ik niet doen want hier heb ik gewoonweg geen kennis over. Wel wil ik het blok een grote beurt geven zodat alles strakjes netjes staat afgesteld en het nodige vervangen kan worden, maar dit wil ik wel door een professional laten doen. Als iemand nog een leuk adresje heeft voor regio zeeuws-vlaanderen hoor ik dat graag ;)

Zo wassie:
Ew4D94d.jpg


Zo issie nu:
1T2z8cF.jpg


Ik ben totaal nieuw met sleutelen aan motoren dus don't blame me als ik onderdelen fout benoem of regelmatig met een domme lulvraag kom :+ Zoals kan ik andere remschijven monteren of hoe verlaag ik de voorkant?

Oh, en als iemand een onderdeel zoekt wat ik eraf haal, (knipperlichtje, achterlicht, beugeltje etc) laat het even weten, dan reserveer ik hem en als ik zeker weet dat ik hem niet nodig heb, mag je hem voor een lief prijsje van me overnemen.

Fotorepo is hier te vinden: Error
 
Laatst bewerkt:
Jongens ik heb een eerste vraagje:

Welke bandenmaat past er op? :+ Ik heb namelijk Voor 3.25 H 19 - 4PR en Achter 3.75 H 18 - 4PR

Nu wil ik er graag de Michelin Sirac's onderleggen (Kan wel voor weggebruik toch?). Voor wil ik er dan 90 90 - 19 M/C 52 P TT op leggen en Achter 120 80 - 18 M/C 62 T TT op.

Kan dit? :)
 
Jongens ik heb een eerste vraagje:

Welke bandenmaat past er op? :+ Ik heb namelijk Voor 3.25 H 19 - 4PR en Achter 3.75 H 18 - 4PR

Nu wil ik er graag de Michelin Sirac's onderleggen (Kan wel voor weggebruik toch?). Voor wil ik er dan 90 90 - 19 M/C 52 P TT op leggen en Achter 120 80 - 18 M/C 62 T TT op.

Kan dit? :)
Die banden kunnen er op. http://www.cb450stuff.com/tires/ (Hier) vind je een handige omrekentabel. Heidenau K67 voor en K60 achter is ook een optie.
 
Top, danku! :)

Edit; Worden Pirelli's MT90. De Michelin Sirac 90/90-19 is niet leverbaar in de Benelux helaas.

MT90 zijn topbandjes. Zitten ook onder mijn tracker. Prima op straat en ok voor op harde zandpaden en gravel.
Heb m'n zitje bij Heiden tuning gehaald. Niet te duur en gewoon in Nederland te koop.
Ik ga je topic volgen!
 
Het zitje ga ik professioneel laten fabriceren :) Wil er een mooi bruin kunstleertje op met zo'n geribd motief, maar dat is voor in de toekomst :P Eerst de voorvork + stuur en velgen/banden in orde.

Daarna het blok goed poetsen en wat powerfiltertjes monteren en dan kan ik hem waarschijnlijk wegbrengen zodat er een uitlaat onder gezet kan worden. Mijn huidige is rot en vol met gaten en ik kan niet zo één twee drie een goede, gebruikte vinden.
 
Laatst bewerkt:
Een beetje Scrambler en een beetje Tracker. Dit is mijn 'grootste' inspiratiebron I suppose. Alle stijlen hebben wel iets wat mij aanstaat en ik ga voor the best of both worlds :P

KAWASAKI+550+ZEPHYR2.jpg


Hier is mijn lekkermaak mapje vol met inspiratie;
Error
 
Laatst bewerkt:
Hoi,

Mijn motor ben ik ook aan het "vertrackeren" heb van de week
ook een Pirelli band gemonteerd en is prima mee te rijden.

full



Succes met verbouwen

groet,

Peter
 
Kan ik trouwens ergens nieuw deze dingen vinden, maar dan wel met remreservoir bevestiging?

[afbeelding]

?

Zoek je een koppelinghendel of een remhendel?
Kijk nogeens op die site die ik schreef. Hij heeft beide voor erg weinig geld te koop.

Klopt, maar deze zijn voor de XS650 van Yamaha, ik weet niet in hoeverre dit allemaal universeel is?

Heb er zelf ook nog even aan gedacht om deze voor mijn GS550L caferacer aan te schaffen, kan altijd nog, hier een voorbeeld, ook op Ebay te vinden.

http://nl.aliexpress.com/item/Unive...th-Adjustable-Levers-and-Fluid/637469987.html

Greetz vince

Perfect, dat is inderdaad precies wat ik zoek, zelfs met reservoirtje! :Y
 
Klopt, het is een XS specialist maar een rempomp is een rempomp. Er zijn XS-en die net als jouw soes twee eenzuiger remklauwen hebben. Die in de andere link zien er fancy uit maar er staat niet bij wat de zuigerdiameter is. Hij zal op je stuur passen maar of je er mee kan remmen is een ander verhaal.
 
Als iemand overigens een bezinetank heeft liggen van een GS550 zoals die van M5V, wil ik hem graag overnemen voor een leuke prijs :Y

Moet 'ie wel deuk-vrij zijn en niet lekken e.d.
 
Jongens, voor het coaten moeten de lagers uit de achterbrug van de GS550, maar wat voor lagers zijn dit eigenlijk, en moet op de tweede foto die bus er ook nog uit?

Dit zijn mijn 'lagers'
0FyHsG3.jpg



Moet deze bus er ook nog uit?
MO5Xa05.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan