Zomerkamp 2013!

Tankiej

MF veteraan
27 jan 2011
6.168
21
Duitsland
Zomerkamp 2013

In navolging van het Schoolreisje dat vorig jaar georganiseerd was voor ex-lessers, hebben we deze keer het 1-daagse Zomerkamp!

Route
De route die we gaan rijden kan je hieronder bekijken, we zullen halverwege stoppen voor de lunch.


Datum: Zondag 7 juli 2013
Startpunt: AC de Meern
Verzamelen: 10.00
Vertrek: ~10.30


Voorrijder: Paul_K
Achterrijder: Tankiej


Klikbaar

Wanneer & aanmelden
De rit zal gereden worden op zondag 7 juli 2013. Mocht het weer erg tegen zitten op deze dag, dan wordt zondag 14 juli 2013 de nieuwe datum!

Aanmelden

table.png


Rijden in een groep
Lees deze pagina aub even door voordat we gaan touren. Rijden in een groep kent iets andere regels en is een stuk leuker/soepeler als iedereen daar een beetje op let:
Tips voor het motorrijden in een groep
Wij zullen gaan rijden volgens het Follow up systeem, zie de uitleg hieronder! Voor de rit zal dit ook nog uitgelegd worden.

Follow Up - De uitleg

We rijden de route volgens het Follow-Up Systeem. Hieronder een beschrijving.

1. Een groep heeft een vaste voorrijder én een vaste achterrijder, te herkennen aan de oranje hesjes.

2. De voorrijder geeft de wegwijzerplekken aan door ernaar te wijzen. Dit doet hij bij kruisingen, splitsingen en andere verkeerssituaties waar de rijrichting onduidelijk is. Het staan op deze plaatsen is op eigen risico, zorg dat je veilig staat en geen hinder veroorzaakt bij het overige verkeer.

3. Als je achter de voorrijder rijdt, houd dan voldoende afstand, zodat je tijdig en veilig op de aangewezen wegwijzerplek kan gaan staan. Om zo de rijrichting aan te geven voor de rest van de groep.

4. Wegwijzers dienen hun knipperlicht te gebruiken om de juiste rijrichting aan te geven voor de rest van de groep. Indien nodig maak je extra (hand)gebaren om de rijrichting te verduidelijken.

5. De wegwijzer blijft wachten, totdat de achterrijder aansluiting heeft en voegt dan vóór de achterrijder weer in bij de groep. Ook als je lang moet wachten blijf je staan, de mensen die er nog aankomen zijn afhankelijk van jou!

6. Achterrijder is de laatste sluitpost.

7. Het is uitgesloten dat iemand zonder hulp achtergelaten wordt. Als iemand om noodzakelijke reden(en) (tijdelijk) moet stoppen, dan blijft de achterrijder bij deze persoon totdat er een oplossing is. Het kan dan lang duren, voordat de achterrijder weer aansluiting heeft. Blijf te allen tijde wachten op de achterrijder of bel iemand van de organisatie als je het niet meer vertrouwd.
 
Laatst bewerkt:
Gaat in de favorieten :)

Mocht je nog routes willen, heb er nog wel een paar "op de plank". Aantal meetings georganiseerd vanaf AC de Meern :]
 
Ook voor beide dagen aangemeld! Nog bedankt voor de tip Skipzor! :]

Tegen die tijd een punt afspreken rond Rotterdam voor de ex lessers uit deze regio om samen binnendoor te rijden (barendrecht achterlangs naar HIA, langs de lekdijk, overvaren bij schoonhoven, via Montfoort naar de Meern). Scheeld in kilometers 11 meer en wat tijd, maar wel een hoop meer fun.
 
Meld me ook aan.
Voor nu OVB, maar vorig jaar heb ik me onwijs vermaakt met dat mooie stukje veluwe _O-
Dat zou ik niet willen missen 8-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan