Motor-Forum

Select Forum

Racen op een R6 2006 en nieuwer deel 2


Berichten:
158
Reg. datum:
27 dec. 2014
Je kunt de tps nog opnieuw kalibreren. Moet je even googlen

Berichten:
8.121
Reg. datum:
12 mei. 2008
Thanks!
Wellicht dat dit hetgeen is wat ik zoek! Er zit een PCV in de motor dus als het goed is hier al aan gezeten.

Ik ga het van het weekend meteen even controleren. :}

Berichten:
1.332
Reg. datum:
17 jan. 2011
Een vraagje wat ik nergens kan vinden..

Zijn de onderste kelken van een rj11 gelijk aan die van een RJ15??
Straat: Suzuki GSX-R 600 K6 circuit: Yamaha YZF-R6 '07

Berichten:
6.116
Reg. datum:
23 jan. 2011
Locatie:
Noord-Holland
Even een vraagje hier, in het R6 topic wordt er niet op gereageerd...

Hoe is het met de R6 blokken van bouwjaar 2006/2007 gesteld?

Wil wellicht een 06/07 R6 voor het circuit aanschaffen, maar las dat deze blokken nog wel eens problemen kunnen hebben met oa de krukaslagers.
Ducati Monster 1100S - Aprilia RSV Mille - Honda Vision 110

ZAC #11

Berichten:
1.078
Reg. datum:
08 okt. 2002
Locatie:
Groningen
Kan niet uit ervaring spreken, want ik heb een 2008, maar op zich hoor ik vrij weinig tot geen verhalen waarbij blokken van R6'en kapot gaan of problemen vertonen. Wel als je aan blokken gaat zitten tunen, maar standaard volgens mij geen probleem.
Check de site http://www.facebook.com/am2racing en sponsor http://www.rooijwaterbodemadvies.nl

Crashkoning.

Berichten:
24.523
Reg. datum:
03 jun. 2007
Locatie:
Utrecht
Ik hoor ook weinig vervelende verhalen over de blokken uit die serie. Mijn '07 R6 heb ik nu een jaar of 6 in bezit, staat op 17.000km en heeft nog geen klap verkeerd gegeven, voor zover anekdotisch bewijs je iets waard is :P .
Praatjesmaker

Berichten:
1.876
Reg. datum:
01 sep. 2011
Locatie:
Roosendaal
quote:
Isdatzo schreef op 10 oktober 2017 @ 14:51:
Ik hoor ook weinig vervelende verhalen over de blokken uit die serie. Mijn '07 R6 heb ik nu een jaar of 6 in bezit, staat op 17.000km en heeft nog geen klap verkeerd gegeven, voor zover anekdotisch bewijs je iets waard is :P .


Daar kan ik me bij aansluiten. 6 jaar op circuit, nooit problemen met het blok gehad (rj11 07) :]
R1 2007 (nu ook int zwart en blauw) en R6 2007

Berichten:
83
Reg. datum:
27 aug. 2007
Locatie:
vlakbij Arnhem
Heb mijn R6 rj11 alweer uit elkaar geschroefd om even wat dingen te wijzigen waaronder het aansluiten van de dynamo. Heb de motor sinds kort maar iedere keer in de paddock opladen na iedere sessie schiet ook niet op. De middelste stekker vanuit de dynamo is niet aangesloten (afgeknipt) en ik ben opzoek naar een nieuw aanknijpstekkertje echter heb ik geen idee welke ik hiervoor moet hebben die past in de originele stekker.

Daarnaast heb ik nog een ander probleem. Als de motor warm is en je wilt hem starten dan loopt hij niet stationair en moet je gas houden. Echter als je vanaf het circuit de pits in rijdt en hij is warm dan is het geen enkele probleem want dan blijft hij wel stationair lopen. Ook als die koud is en je start de motor is het stationair lopen geen probleem. Dus het komt alleen voor bij het starten met een warme motor. Heeft iemand een idee hiervan? Er zit een yec kabelboom en yec computer op.
Schiet Rij sneller dan mijn schaduw

Select Forum

© 2001-2017 Motor-Forum - Served by Webserver 2

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.