Bisan-Lifan pacific 150 afstelling of truc voor meer toeren

andy150

Rookie
21 jun 2013
9
0
Veghel
Hallo ik ben nieuw op dit forum om dat ik al zeker 30 jaar geen motor meer gereden heb, nu heb ik voor de fun een Bisan-Lifan motor scooter gekocht 2e hands hij is van 2009 en heeft maar 300 Km op de teller staan, het ding ziet er ook als nieuw uit en het rijd best wel goed moet ik toegeven.
Maar nu mijn probleem, deze scooter maakt niet meer dan 6000 toeren en rijd daar door ook niet sneller dan 65 a 70Km/uur. en hij gaat dan ook erg inhouden als ik heel erg voorzichtig met het gas omga is het wel te doen maar dit is volgens mij niet normaal.
Ik heb er geen papieren bij gekregen dus ik weet verder niks van deze scooter maar wat ik wil weten is zit hier een toeren begrenzer op net zoals op die bromscooters die als je dat kortsluit of iets mee doet dan gelijk meer toeren maken en dus ook harder rijden of zou dit gewoon een afstelling zijn?
Het lijkt mij dat een 150cc toch zeker 90 a 100km/uur moet kunnen halen en met een beetje kietelen hier en daar misschien nog wel iets meer.
Wie heeft hier ervaring mee of weet hoe dit in elkaar steekt, graag uw reacties hier op.
 
CDI-begrenzing:



- Je scooter is ook begrensd via je CDI. Je CDI is een elektronisch blokje(de grote van 2 aansteker) dat zorgt voor de ontsteking van je scooter. Je CDI begrensd je scooter door hem maar een beperkt aantal vonken te geven per minuut. Je kan deze begrenzing ongedaan maken door het CDI te vervangen door een snelle CDI.

Zullen niet goedkoop zijn !!
 
Terug
Bovenaan Onderaan