Yamaha YZF1000R Thunderace vraagjes

Sietse1990

Rookie
29 jun 2013
11
0
Goirle
Hallo allemaal en welkom,

Zelf ben ik nieuw op dit forum, maar dit forum werd mij door meerdere individuen aangeraden om een vraag te stellen. Sinds september/oktober heb ik mijn rijbewijs en ook meteen mijn eerste motor gekocht. De Yamaha Thunderace aangezien ik niet op een kleine motor kan beginnen vanwege dat ik 196cm lang ben en 100kg+ ben.

Helaas ben ik begin deze week onderuit gegleden. Er kwam een auto uit een zijstraat en die is voor mij door geschoten waardoor ik bij het uitwijken de stoeprand heb geraakt met alle gevolgen van dien. Nu is er wel het één en ander kapot, maar de schade blijkt mee te vallen. Bijvoorbeeld de versnellingspook is krom, maar deze is met een nieuwe bout en rubbertje weer goed te krijgen. Deze bleek namelijk al eerder gemaakt te zijn waardoor het hier makkelijk mee zou moeten lukken.

Helaas zijn de kuipdelen de grootste kosten. Bijna alle delen hebben schade (de enige uitgezonderde is rechts achter) waardoor een nieuwe kuip veel te prijzig gaat worden. Tweedehands is er niet heel veel te vinden. Sommige delen zijn er te vinden, maar die kosten snel nog een paar honderd euro per deel als de kleur klopt.

Nu heb ik al zitten rond kijken en kwam ik op een imitatie set uit die via Marktplaats €495,- zou moeten kosten en via de website €640,-. Het verschil daartussen weet ik nog niet, maar ga even uit van dus €500,-. Een linkje is:
http://www.marktplaats.nl/a/motoren...1000-thunderace-kuipset-kuipdelen-kuipen.html

Dit ziet er allemaal leuk uit met niet goed geld terug garantie, maar nu was dus de vraag of iemand ervaringen heeft met imitatie onderdelen? Ik ben reeds op de hoogte dat de waarde van de motor zal dalen, maar in deze staat is hij nog minder waard. Originele kuipen zal ik natuurlijk bewaren in hoeverre hier ooit interesse voor zal zijn.

Ik heb natuurlijk ook hier op het forum even rondgekeken en kwam de volgende link tegen gevolgd door een ander topic van dezelfde topic starter:
Ongelukje met de Thunderace (vraagjes)
Wat doen na fikse schade, fixen of verkoop?

Uiteindelijk heeft hij niet gekozen voor een imitatie en kan ik dit niet vragen, maar heb wel een aantal dingen hieruit geleerd. Maar nu ben ik eigenlijk ook nog op zoek naar valblokken aangezien deze veel kosten hadden kunnen besparen. Na een zoektochtje op het forum was eigenlijk de enige link die ik vond niet erg hulpzaam aangezien dit over zelfgemaakte ging voor bij de banden:
How to - valdoppen voor de voorvork

Na veel zoeken voor goede doppen/blokken kwam ik op SW-Motech uit, maar zoals jullie misschien al raden, niet beschikbaar voor een Thunderace. Veel doppen die ik voor de rest heb gezien beschermen alleen het blok, maar niet de kuipdelen. En bij een volgende keer ben ik meer bang voor de kuipdelen en zoek ik dus eigenlijk doppen die alles beschermen. Deze mogen natuurlijk gewoon uitsteken en hoeven niet bijna in de motor geïntegreerd zitten zoals de meeste. Kortom, het is belangrijk dat ze de kuip beschermen en dat ze niet afbreken. Heeft iemand een idee voor mij?

Als iemand goede doppen of blokken weet ben ik natuurlijk ook op zoek naar nieuwe richting aanwijzers die wel geïntegreerd in de kuip zitten, maar dat is een later verhaal.

Sorry als dit topic niet voldoet aan jullie eisen, maar dit leek me goed. Indien dit niet het geval is, geeft dit a.u.b. even aan en dan zal ik het proberen recht te trekken.

Groeten Sietse
 
Tja, een kuipdelen zullen niet sneller gaan roesten dan de originele lijkt mij ;)
En verder zijn het ook geen belaste of slijtageonderdelen.

Dus opzich zou je het kunnen doen, maar je hebt wel kans dat je bij een eventuele nieuwe crash, de kuipen eerder breken oid
 
Ik heb een paar jaar geleden ook de kuipdelen van mijn toenmalige Ace vervangen. Het zag er wel redelijk uit, maar ik zou het geen tweede keer doen. Veel gaten moest je ruimer maken en het één en ander past net niet. Ga voor origineel, je gaat je kapot ergeren.
full
 
Een moeilijke keus Sietse.

De een zou hem ombouwen naar een naked bike, de ander koopt een imitatie kappenset.
Vraag is natuurlijk hoelang jij met de ace wil blijven rijden?


Overigens zou ik overwegen om een andere ace erbij te kopen, voor zo`n 1500 euro moet je ze al kunnen vinden en heb je heel veel reserve onderdelen.
(Om je keuze maar even iets ingewikkelder te maken) O-)

Welkom op MF btw.
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor jullie snelle reacties!

@Bike_Explorer: Aangezien het alleen optisch is, is inderdaad de kwaliteit wat minder belangrijk. Een nieuwe crash zal vast en zeker gebeuren, maar ik hoop pas over een paar jaar zodat ik meer geld voor een nieuwe heb. Toch wil ik inderdaad valdoppen kopen voor als het toch nog een keer gebeurd.

@bok001: Waar precies ga je jezelf aan ergeren? Is dat omdat het erop zetten wat meer werk kostte of omdat hij alsnog niet passend is en er dus spleten tussen de delen komen? Het is natuurlijk mijn eerste fiets en daar ga je toch van houden en wil je dat hij er optisch mooi uitziet. ;-)

@Raymond W: Het probleem is dat ik niet veel ruimte heb voor een tweede motor. Woon nog steeds bij mijn ouders en er staan al drie motors op de plaats. Daarnaast is voor €1.500 vaak motors te vinden die ook wat geleden hebben. Toch is het de moeite waard, maar het moet wel een zwarte zijn met grijs als voorkeur. Het ombouwen naar naked bike is misschien leuk, heb je hier een goede referentie voor zoals een afbeelding of website?
 
Ik heb een paar jaar geleden ook de kuipdelen van mijn toenmalige Ace vervangen. Het zag er wel redelijk uit, maar ik zou het geen tweede keer doen. Veel gaten moest je ruimer maken en het één en ander past net niet. Ga voor origineel, je gaat je kapot ergeren.
[afbeelding]

Daar ontstaan de meeste problemen. Die aftermarket kuipdelen passen zelden goed. Met wat fröbelwerk gaat dat nog wel, al komt het de stevigheid niet ten goede als je gaten moet ruimen etc. Daarnaast zijn ze op de belangrijke plekken vaak net wat dunner uitgevoerd, zodat het geheel soms gaat trillen/lawaai maken.
 
Daar zit natuurlijk wat in, maar aan de andere kant zit er een jaar garantie op en er is een niet goed geld terug garatie waar ik anders op terug zou komen als het meteen is of echt niet past. Reviews waren over het algemeen niet erg negatief, behalve dan dat het niet over de Thunderace ging.
 
Daar zit natuurlijk wat in, maar aan de andere kant zit er een jaar garantie op en er is een niet goed geld terug garatie waar ik anders op terug zou komen als het meteen is of echt niet past. Reviews waren over het algemeen niet erg negatief, behalve dan dat het niet over de Thunderace ging.

Geloof wat je wil geloven. Ze zijn een stuk goedkoper dan de OEM kappen, dus móet het voor een rechtgeaarde Nederlander wel goed zijn....
 
En is repareren en spuiten van de originele kappen geen optie?

Dan hou je de originele spullen en heb je dus ook geen waardevermindering. Ik heb zeer slechte ervaringen met imitatie kuipdelen, maar er zullen ook mensen met positieve zijn.

Ik spuit al een jaar of 25 motoren en wil je best een prijsidee geven als je wat foto's van de schades hebt, kost nix.

Het moet wel heel erg kapot zijn als het niet meer te repareren is, wat dat betreft heb ik al genoeg gekke schades hersteld.
 
@Bike_Explorer: Aangezien het alleen optisch is, is inderdaad de kwaliteit wat minder belangrijk. Een nieuwe crash zal vast en zeker gebeuren,


........
Als je met die gedachte op een motor stapt gebeurt het zeker.
goede keus die Thunderace trouwens ;-)
Ik heb na een schade mijn kuipwerk laten herstellen bij een spuiter die zelf ook nog wel een en ander had liggen. T was wel niet de goedkoopste oplossing, maar nooit spijt van gehad.
Toch worden op marktplaats met enige regelmaat ook nog wel kuipdelen te koop gezet, misschien zit er nog es wat voor je tussen
 
@FZRene: Repareren zou best een optie kunnen zijn, maar de grote kap is vrij kapot. Richtingaanwijzer is erin gebroken en de bevestigingspunten zijn ook niet allemaal heel meer. Van de bovenkant is een stuk afgebroken die ik niet meer heb, maar dit gedeelte van de kuip kon ik inderdaad op internet vinden. Kan helaas geen foto's maken omdat hij in de garage staat in afwachting van het waarborgfonds. Maar ik zou graag een prijs idee van je hebben als er foto's zijn gemaakt.

@thunder4chris: Helaas moet ik de motor over een paar weken al hebben en kan ik maar af en toe onderdelen vinden. Het herstellen lijkt me dus inderdaad een goede optie ja. En ben nog steeds tevreden met mijn Ace. Niet mijn droommotor, maar erg leuk voor de prijs! Heb ook nog geen olieproblemen gehad. 1L voor 4.000KM (als hij vol zou zitten bij aankoop) vind ik meevallen. Gebruik dan ook expres synthetisch aangezien ik kreeg te horen dat dit uiteindelijk iets goedkoper kon zijn. Al zal het hoogstwaarschijnlijk meer liggen aan de rijstijl.
 
Mijn fiets is zwart met donker grijs. Het liefste houdt ik ook dezelfde kleuren, maar zwart met een andere kleur zoals wit of blauw kan ook leuk uitpakken. In ieder geval geen rood met wit of zilveren onderdelen. Deze kleur vind ik persoonlijk niet heel mooi en zeker niet bij een zwarte tank. ;-)
 
Ik denk dat repareren en spuiten toch meestal het beste uitpakt. Als je gebruikte kuipdelen op bijvoorbeeld Marktplaats koopt zijn ze zelden in schadevrije toestand dus enig spuitwerk heb je al gauw.

Afgebroken bevestigingspunten en scheuren kun je redelijk makkelijk repareren met kunststoflassen. Het wordt inderdaad wel een grotere uitdaging als de afgebroken stukken ontbreken. Kleine ontbrekende stukjes kan ik nog wel namaken, ik heb een zak vol gebroken kuipdelen voor dat doel, maar grotere stukken gaat natuurlijk niet.

Maar je eigen kuipdeel mist dus een stuk(je) en als je een beschadigd kuipdeel op internet kan kopen kan je ook dat beschadigde deel overzetten als van dat andere kuipdeel een ander stuk beschadigd is. Een licht of onbeschadigd deel kopen is uiteraard het beste, maar een flink beschadigd (lees: goedkoop) kuipdeel kopen kan ook om daar je eigen deel mee te repareren, zet je het stuk gewoon over. (Ja dat kan, vaak zat gedaan)

Dan is het wel zo mooi om meteen de hele motor in 1 keer overnieuw te spuiten, dat kan in de originele kleur maar ook in een ander kleurtje, heb je helemaal wat je zelf mooi vindt en wat unieks.

Maar kijk eerst maar 's wat je aan kuipdelen te pakken kan krijgen en als je me een PB met wat foto's kan mailen wil ik best een prijsidee afschieten. Maar nieuwe imitatie kuipdelen zijn duurder kan ik je melden.
 
@APH3X2N: Ja, had het gelezen in het forum. Zoals je misschien is opgevallen heb ik ook naar jouw topic gelinkt in het eerste bericht. Ik had trouwens je Marktplaats pagina al gevonden, maar het enige stukje wat interessant was voor mij is gereserveerd ;) maar die kon ik gelukkig nog ergens vinden. Het stuk voor links achter is helaas in de verkeerde kleur en ik zal misschien inderdaad de hele motor opnieuw moten laten spuiten, dus dan maakt het wat minder uit, maar dit is een heel klein barstje wat daarin zit, dus zal niet echt nodig zijn.

@FZRene: Had je helaas graag wat foto's willen geven, maar zoals al eerder gezegd is dit momenteel niet nodig omdat hij bij de garage staat in afwachting van het Waarborgfonds. Deze ga ik morgen bellen, maar dan kan het nog tot 14 dagen duren voordat iemand kan kijken of er überhaupt iets vergoed wordt. Ze reageerde in eerste instantie heel positief over camerabeelden die ik standaard maak, maar daarna kreeg ik ook te horen dat er direct contact moet zijn geweest. Het zal gaan om een kleine barst in het bord links achter en aan de onderkant zal het meevallen. De bovenkant kan ik hoogstwaarschijnlijk aankomen dan (moet ik even afwachten in de hoop dat hij er dan nog is), maar de voorkuip is het grootste probleem. Hier is een stuk bij de schroefgaten afgebroken en de complete richting aanwijzer is naar binnen gekomen waardoor dat helemaal afgescheurd is. Als ik foto's heb stuur ik ze graag naar jou toe, maar heb je al een idee wat het opnieuw spuiten gaat kosten?
 
Oei, na wat zoeken kan ik de topkuip niet meer vinden die ik in eerste instantie zocht. Dus APH3X2N, als je topkuip toch niet verkocht wordt heb ik wellicht interesse ;) Als het afgebroken stukje ook gelast kan worden ;)

Daarnaast zie ik dat inderdaad de voorkuip eigenlijk twee losse delen zijn en dat mijn linker de enige beschadigde is. Ik zal mijn ogen hier ook voor open proberen te houden. Hoe het er nu voorstaat is het in ieder geval dat die twee delen vervangen moeten worden en dat het dan in geheel overgespoten moet worden met een kleine barst die gemaakt moet worden. Er zit ook nog ergens een kleine deuk in, maar die is er misschien uit de duwen. Hopelijk is dit alles te doen aangezien ik dus over anderhalve maand de motor nodig heb voor een stukje te touren ;)

Eventueel een goedkope oldtimer aanschaffen aangezien die niet te duur zijn en ook niet in maandelijkse lasten. Maar het probleem is voornamelijk dat er bij ons thuis geen ruimte is voor een vierde motor ;) Ik zal zo ie zo het Waarborgfonds af moeten wachten, maar zie het eigenlijk niet positief in en denk dat alle kosten bij mij komen.
 
Oei, na wat zoeken kan ik de topkuip niet meer vinden die ik in eerste instantie zocht. Dus APH3X2N, als je topkuip toch niet verkocht wordt heb ik wellicht interesse ;) Als het afgebroken stukje ook gelast kan worden ;)

Daarnaast zie ik dat inderdaad de voorkuip eigenlijk twee losse delen zijn en dat mijn linker de enige beschadigde is. Ik zal mijn ogen hier ook voor open proberen te houden. Hoe het er nu voorstaat is het in ieder geval dat die twee delen vervangen moeten worden en dat het dan in geheel overgespoten moet worden met een kleine barst die gemaakt moet worden. Er zit ook nog ergens een kleine deuk in, maar die is er misschien uit de duwen. Hopelijk is dit alles te doen aangezien ik dus over anderhalve maand de motor nodig heb voor een stukje te touren ;)

Eventueel een goedkope oldtimer aanschaffen aangezien die niet te duur zijn en ook niet in maandelijkse lasten. Maar het probleem is voornamelijk dat er bij ons thuis geen ruimte is voor een vierde motor ;) Ik zal zo ie zo het Waarborgfonds af moeten wachten, maar zie het eigenlijk niet positief in en denk dat alle kosten bij mij komen.
 
Om je zoektocht een beetje te inspireren... ik heb uiteindelijk de zoektocht naar de juiste kleurstelling helemaal weggelaten. Uiteindelijk ben ik er volledig voor gegaan om de motor helemaal zwart te maken. De delen die ik zelf niet zwart kon kopen heb ik in een andere kleur gekocht en heb ik overgespoten met Plastidip/Foliatec, hieroverheen dan weel Spraymax 2K blanke lak drie lagen. Dit ou als het goed is moeten houden want de blanke lak is echt super hard en vergelijkbaar met de originele lak (het is dan ook 2K lak).

Een hele zwarte Thunderace dus... omdat kuipdelen voor de Thunderace iet makkelijk te vinden zijn, laat staan in de juiste kleurstelling.
 
@APH3X2N Ik heb helaas nog niets gehoord van het waarborgfonds. Het zwart spuiten van de motor is ook een optie en dan zou ik de stickers alleen nog los moeten bestellen. Heb alleen al vaker met plastidip gespeeld, maar deze bleef nooit goed zitten, maar met een beetje blanke lak zal het een heel stuk beter gaan. Dit ga ik eerst even proberen op mijn Kawasaki (Old-timer). Weet jij misschien hoeveel bussen je ongeveer nodig gaat hebben voor de complete motor? Dan weet ik hoeveel bussen ik zal moeten bestellen. Kleur kun je natuurlijk ook aanbrengen met plastidip ;)
 
Ik zou het ook alleen op mijn Kawasaki doen om te testen. Deze motor heb ik vorige week als extra gekocht en komt onder een zeiltje te staan als de Ace terug is. Deze moet ik zo ie zo overspuiten en wilde dit al doen met Plastidip. Dus de tip voor lak was natuurlijk erg fijn. Echter ben ik bang dat het alsnog los gaat laten en dat zou ik niet willen. Op de Kawasaki die ik voor een paar honderd euro heb mogen kopen vind ik het minder erg. Het origineel is natuurlijk beter, maar onbetaalbaar. Momenteel laat ik ze het liefste repareren en overspuiten. Als tweede toch imitatie en als derde extra onderdelen kopen en deze spuiten indien nodig. Waarom deze volgorde? Eerste lijkt me het beste omdat je dan geen Chinese onderdelen hebt, toch als tweede lijkt me beter dan dure onderdelen kopen en daarna nog moeten spuiten. Ik wacht zo ie zo af, maar de Kawasaki moet zo ie zo gespoten worden, maar het wordt een budget opknapwerkje. Een paar honderd euro kan ik niet neerleggen hiervoor. Voor de Ace zal het wel beter spuitwerk moeten worden als Plastidip ten zij het echt geweldig blijft zitten.
 
Ik zou het ook alleen op mijn Kawasaki doen om te testen. Deze motor heb ik vorige week als extra gekocht en komt onder een zeiltje te staan als de Ace terug is. Deze moet ik zo ie zo overspuiten en wilde dit al doen met Plastidip. Dus de tip voor lak was natuurlijk erg fijn. Echter ben ik bang dat het alsnog los gaat laten en dat zou ik niet willen. Op de Kawasaki die ik voor een paar honderd euro heb mogen kopen vind ik het minder erg. Het origineel is natuurlijk beter, maar onbetaalbaar. Momenteel laat ik ze het liefste repareren en overspuiten. Als tweede toch imitatie en als derde extra onderdelen kopen en deze spuiten indien nodig. Waarom deze volgorde? Eerste lijkt me het beste omdat je dan geen Chinese onderdelen hebt, toch als tweede lijkt me beter dan dure onderdelen kopen en daarna nog moeten spuiten. Ik wacht zo ie zo af, maar de Kawasaki moet zo ie zo gespoten worden, maar het wordt een budget opknapwerkje. Een paar honderd euro kan ik niet neerleggen hiervoor. Voor de Ace zal het wel beter spuitwerk moeten worden als Plastidip ten zij het echt geweldig blijft zitten.

Ik heb mijn Ace na mijn val in de dip gezet (Foliatec). Hierna heb ik er een paar lagen 2K blanke lak over heen gespoten, dit blijft zeker wel zitten aangezien 2K lak vrijwel onverwoestbaar is.

Plastidip alleen blijft nooit lang zitten, zeker niet op de tank bij de knie en op de zijkap bij de knie.

Ik kan wel wat foto's sturen als je wil zien wat het resultaat tot nu toe is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan