Scorpion demper op er6

Max

Die hard MF'er
4 apr 2009
917
1
Ik heb sinds kort een scorpion demper gemonteerd. "probleem" is nu dat hij echt oorverdovend veel herrie maakt. Zonder db-killer doet het zelf echt fysiek pijn aan je oren boven de 5000 toeren. Maar ook met de db-killer erin maakt hij enorm veel herrie. Bij gas loslaten en vervolgens weer gas bij geven produceert hij vaak knallen. Kan het zijn dat door de demper de motor nu te rijk afgesteld staat? Ik heb alles gecheckt, er zitten geen gaten of slechte koppelingen in het systeem, dus dat is het niet.

full
 
misschien nog een keer extra checkken op lekkage? Als je geen achteraan ff afdickt, wat gebeurt er dan? knallen zijn toch juist een teken van een te arme afstelling? Dat kan verklaard worden doe te weinig tegendruk op je uitlaat.
 
Controleer voor de zekerheid eerst of alle aansluitingen dicht zijn (van de pijp naar de linkpijp, collector, bochten) Ook dat kan knallen veroorzaken doordat er in dat traject zuurstof bij het deels onverbrande mengsel kan komen, waardoor er naverbranding ontstaat.

Maar er is een grotere kans dat je fiets nu te arm loopt. Moderne motoren staan af-fabriek al erg arm afgesteld. Er is dus niet veel nodig om ze "te" arm te laten lopen. Doordat je een open pijp hebt gemonteerd, kan de motor z'n uitlaatgassen veel makkelijker kwijt en dat vraagt om een rijker mengsel. De electronische inspuiting kan dat in de meeste gevallen niet bijbenen (klein regelbereik voor de inspuiting).
Te arm lopen kán (dure) motorschade veroorzaken, zoals gesmolten zuigers door de hogere verbrandingstemperatuur.

Ga naar een motorboer met wat kennis van zaken (en een testbank...) en laat de boel nakijken en zo nodig afstellen.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan