LED achterlicht met geïntegreerde knipperlichten

zzjoerdo

Rookie
10 aug 2013
9
0
Groningen
Beste MF'ers,

Onlangs ben ik op zoek gegaan naar nieuwe LED achterknipperlichten aangezien het huidige linker achter knipperlicht (Ook LED) is afgebroken. Nu heb ik exact dezelfde knipperlichten opgezocht en die kan ik voor 20 euro bestellen zodat ik ze beide kan vervangen. Echter kwam ik tijdens mijn zoektocht ook op een LED achterlicht met geïntegreerde knipperlichten : Motorlichten.

Eerlijk gezegd was ik meteen verkocht, maar de laatste regel stelt duidelijk:Met de optionele geintegreerde richtingaanwijzers is het achterlicht niet europees goedgekeurd en is het derhalve ook niet toegestaan in het verkeer. M.a.w. : 100% illegaal en alleen om te showen!!

Zo recalcitrant als ik ben, ben ik benieuwd hoe illegaal dit nu echt is. Oftewel;
- Controleert de politie hier actief op?
- Zo ja, wat zijn de consequenties als je gepakt wordt? Boete of inbeslagname?
- Zijn er hier mensen aanwezig op het forum die ook met zo'n type achterlicht & knipperlicht rondrijden en wat zijn jullie ervaringen?

Alvast bedankt.

P.S. Het gaat om het achterlicht & knipperlichten voor een Kawasaki Ninja ZX-6R uit 1995.
 
Ik denk.... als je pech hebt, dan wordt je al na een dag gespot door een overijverige agent en als je geluk hebt rij je tot je pensioen door zonder problemen. Dan zijn er vast ook agenten, die alleen waarschuwen en niet meteen een bon schrijven.

M-F sticker op de nummerplaat mag officieel ook niet, maar ja.... O-)
 
Vaak zit er wel een E-keur op maar hier moet je niks van aan trekken. Je KAN een boete krijgen. Ik heb een hele tijd rond gereden met zon achterlicht en nooit gezeur gehad.
 
Mijn huidige knipperlichten zijn deze -->
203-791_7.JPG


Deze zijn echter zo gemonteerd dat de helft van elk knipperlicht verborgen zit achter mijn kenteken. Dit is door één van de vorige eigenaren gedaan dus beter zichtbaar wordt het in mijn optiek sowieso.
De hoogte van de boete was meer bijzaak. Ik ben wel erg benieuwd hoe de zichtbaarheid overdag is. Ik ga eens kijken of ik hier wat meer duidelijkheid van kan krijgen.
 
Ik zou er niet zo zwaar aan tillen. Nog nooit wat gehoord van vrienden/kennissen dat er een handhaver moeilijk over ging doen. Ik denk dat er wel belangrijkere dingen zijn om op te handhaven, snelheid bijvoorbeeld. :+

Er zit wel verschil in de zichtbaarheid van de diverse units (Let wel, LED is áltijd een vooruitgang qua lichtbrengst ten opzichte van een gloeilamp), en dan met name de zichtbaarheid van het knipperlicht. Sommigen zijn helemaal niet meer te zien als het achterlicht aan staat, anderen overduidelijk .
 
Laatst bewerkt:
1.De afstand tussen de lichtdoorlatende gedeelten van de richtingaanwijzers aan de voorzijde bedraagt tenminste 240 mm.
2.De afstand tussen de lichtdoorlatende gedeelten van de richtingaanwijzers aan de achterzijde bedraagt tenminste 180 mm.
Feit nr. N517 kost 90 euo in 2014.

Ik rij er al jaren mee en gelukkig nog nooit voor bekeurd en toch meerdere keren staande gehouden
 
Ik rij met een maatje die dat op z'n R1 heeft.
het staat mooi, maar als ik achter hem rijd heb ik geen flauw idee of hij links of rechts af gaat slaan.
Ik heb achter zo'n achterlicht gereden. Je kan niet zien of er richting naar link of naar rechts wordt aangegeven.

mijn advies is dan ook niet doen. Al is het maar voor je eigen veiligheid.
 
Laatst bewerkt:
De nieuwe lichtunit is ondertussen binnen. Heb de oude schakelaar op het nieuwe achterlicht gezet en deze werkt dan ook perfect. Echter lukt het mij niet om de geïntegreerde knipperlichten te laten werken. De cats-eye knippers die er nu op zitten hebben per stuk een gele en zwarte kabel(ben de naam even kwijt) en bij iets nadere inspectie is dat een nogal klungelig aangesloten. Het werkt gelukkig wel.

Zoals je op de foto kunt zien houd ik een blauwe en een gele kabel over voor de knipperlichten. Ik heb eerlijk gezegd alleen geen idee hoe ik die aan moet sluiten. Ik heb een aantal dingen al geprobeerd maar het is me nog niet gelukt. Er is hier vast wel iemand die me hier verder mee kan helpen!

Ik moet er wel bij zeggen dat ik ze aan wil sluiten om te kijken hoe het rijd en hoe zichtbaar het is. Als het te slecht te zien is dan ga ik weer over op een nieuw paar cats-eye knippers.
full
 
Ik heb een CBR600F4. Daar is een hoge uitlaat op gegaan, en toen konden de knippers er niet meer op. Dus maar een remlicht met geintegreerde knipperlichten erop. Er is een paar jaar mee gereden (ik zelf 1 jaar), en nooit een boete voor gehad. Dus het controleren valt wel mee.

Echter... Wanneer je er bijvoorbeeld mee naar de TT rijdt, dan controleren ze gericht op dit soort dingen. Dus dan zoek je de problemen wel een beetje op.
 
Zoals je op de foto kunt zien houd ik een blauwe en een gele kabel over voor de knipperlichten. Ik heb eerlijk gezegd alleen geen idee hoe ik die aan moet sluiten. Ik heb een aantal dingen al geprobeerd maar het is me nog niet gelukt. Er is hier vast wel iemand die me hier verder mee kan helpen!

Ik moet er wel bij zeggen dat ik ze aan wil sluiten om te kijken hoe het rijd en hoe zichtbaar het is. Als het te slecht te zien is dan ga ik weer over op een nieuw paar cats-eye knippers.[afbeelding]

Massa via het frame en links en rechts op de blauwe en gele draad?
 
Ik heb ook zo'n LED achterlicht met knippers in mijn ZRX zitten. Er vanuit gaande dat jouw bedrading dezelfde kleuren heeft, misschien heb je hier iets aan:

Zo zit het bij mij (niet zelf ingebouwd).
full


Let vooral op het knipperrelais, links op de foto.
De originele stekker van het achterlicht wordt aangesloten op die van het achterlicht. Daarna is er nog iets geknutseld met de draden van de knippers. Bij de kawa is geel/zwart de massa.

Ik heb het niet zelf ingebouwd, dus kan je er niet heel veel over vertellen. Bij mij wil ik het er weer uit hebben. Overdag is het zeer onduidelijk. Het liefste zie ik hetzelfde achterlicht, maar zonder de knippers er voor terug, met losse LED knippers.
De originele heb ik echter bij de motor gekregen, dus ik denk dat dat er weer op gaat komen.

Als je nog een foto wilt, of dat ik een bepaalde draad volg ofzo moet je het laten weten, loop ik morgen even de schuur in..
 
Laatst bewerkt:
Op het nieuwe achterlicht zitten alleen plusdraden voor de knipperlichten, aangezien de knippers in het achterlicht zitten benutten deze gewoon de massa aansluiting die aanwezig is op de originele stekker van het achterlicht. De losse massa aansluitingen aan de draadboomzijde kan je dus los laten liggen.
 
Maatje van me heeft ook zo'n ding op zijn CBR maar ben al diverse x vol in de ankers gegaan omdat meneer opeens afslaat. Het is niet echt geweldig te zien dus als je zo'n achterlicht monteert zou ik er altijd nog een setje aparte knipperlichten bij aansluiten.

just my 2cents.
 
Laatst bewerkt:
Het zal ook wel een beetje merk/type afhankelijke zijn, maar ik vind de meeste geintegreerde knippers verdomd lastig te zien. Niet alleen door de soms nogal beperkte helderheid, maar ook doordat de tussenafstand gewoon te kort is.

Over het aansluiten. Waarschijnlijk heb je een gemeenschappelijke massadraad komen uit je achterlicht. Dan hou je nog 4 draden over: licht, remlicht, knipper rechts en knipper links.
Dus voor je geintegreerde knipperlichten hoef je voor elke zijde maar 1 draad aan te sluiten. Aan het eerder geposte plaatje te zien is dat dan grijs en groen.
 
Laatst bewerkt:
Maandje geleden nog een bekeuring gehad voor het niet voeren van goede verlichting.
Exact dezelfde achterlichtunit als die jij wil kopen.

Ik zou het gewoon bij reguliere knipperlichten houden als ik jou was.
 
Terug
Bovenaan Onderaan