Welke verfspuitbus ?

Status
Niet open voor verdere reacties.

benny1

Die hard MF'er
16 mrt 2007
254
0
Kan iemand advies geven welk de beste verfspuitbussen zijn.
Er zouden er bestaan met vernis in en die sneldrogend zijn.
 
Sneldrogend is de verf uit elke spuitbus. Vernis zit er nooit in.

Maar misschien is het handiger als je vertelt wat je er mee wil spuiten. Op de motor bv. zou ik je aanraden eerst kleurlak te spuiten en dan een blanke 2-componentenlak. Zonder die laklaag is je verf niet erg stootbestendig en helemaal niet benzinebestendig. Wel zo handig op een motor.

Motip heeft een 2 -componentenlak die in de spuitbus wordt gemengd met een druk op de knop. Je kunt de spuitbus éénmalig enige tijd gebruiken, daarna hardt de verf in de bus uit.
Andere optie is het Préval-systeem, dat een beter resultaat geeft. Maar de lak daarvoor is wel een stuk duurder. Voordeel is wel dat je elke kleur kunt laten mengen.
 
Ik heb hier goede ervaringen mee.

Kan je gelijk in kleur bestellen (gelijk benzine bestendig) of als je stickers gaat plakken en deze ook tegen brandstof/verkleuren wilt beschermen kan je Motip (of ander merk) aflakken met een 2K blanke lak.
 
Laatst bewerkt:
Uit je openingspost maak ik een beetje op dat je een zeer beginnend spuiter bent. En dan adviseer ik je vooral om het niet te onderschatten. Goed spuiten vereist niet alleen een goede spuitbus maar ook een goede voorbereiding. (schuren, vetvrijmaken, nat-schuren, primer, etc...)
En goed spuiten is echt een vak. Daar ben ik door schade en schande zelf achter gekomen.
Ik weet inmiddels dat ik er geen aanleg voor heb en beperk me alleen nog maar tot matzwart. Dat lukt me nog wel.

Voordeel is wel dat als het mislukt je het er weer gewoon af kunt schuren en opnieuw beginnen tot je tevreden bent.

Succes.
 
Ik heb laatst mijn brommertje een nieuw kleurtje gegeven, hiervoor heb ik Motip metallic acryl lak gebruikt, deze lak droogde al zeer snel

De verfspecialist had nog nooit gehoord van 2K lak in spuitbusvorm (best vreemd want is er toch al een tijdje) maar die adviseerde gewoon blanke lak te gebruiken als de kleur nog nat is

Dit gaf een beter resultaat dan de blanke lak op droge verf spuiten, maar alsnog blijft die blanke lak spuiten vrij lastig. Met die 2K blanke lak zou dat beter moeten gaan
 
Kennis gaat het spuiten. Spuit meestal met een pistool maar voor een benzinetank en zitje is het de moeite niet. Ik dacht wel van de motor wit te spuiten met een streepje erover.
bmw-r45-cafe-racer-02.jpg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan