Andtwoord op vragen in show gereedschap draaibank

Status
Niet open voor verdere reacties.

ASW

Die hard MF'er
7 jul 2013
290
0
Helaas is het topic show je gereedschap vol, maar las nog wat vragen over mijn speeltje , 1,5 ton oud ijzer.


Makrolon, Nee staat niet in mijn huiskamer, had het ding even in de werkplaats van een maatje gezet om op te lappen, iets meer ruimte.

Stefan 1990, bijna goed al staat het freesspul niet op de plaatjes, heb inderdaad een hulpstuk zelf gemaakt om ook met de draaibank te kunnen frezen, moet alleen nog een takel aan de zoldering maken, hulpstukje weegt ruim 80 kilo, is ook wel handig voor de grote vierklauw , dat is ook 45 kilo niet echt meer handig om te hanteren.

Bjornhero, Niks nieuwe tandwielen, gewoon met de hand stifttanden gemaakt, Stukje HSS beitelstaal hiervoor gebruikt, en het profiel er ingeslepen met een diamandschijf in de slijptol.
Al met al 3 uur per tandje bezig geweest, maar dat maakt niet uit.
Het zijn namelijk geen standaard module tandwielen, dus met een module frees ook niet te maken.

Halflive, Standaard heeft deze bank een max rpm van 1250 , 1800 was een optie met een zwaardere motor. ik heb er dus een dikkere motor opgezet en met de frequentie regelaar draai die dan op tot 75 Hz , maar kan ook de motor veel langzamer laten lopen , als je dus bijna aan de maat bent draai je de frequentie terug en kan zo stoppen tot op 1/100 mm.

Redeemer, het is een meuser duits ding uit 1960, van deze fabrikant de kleinste die ze maakte, ze zijn meer gespecialiseerd in de echte grote jongens , met een lengte van 20 meter of meer , waar werkstukjes van 100 ton in passen.

k@w@ , digitale uitlezing heb ik rechtstreeks in china besteld bij de fabrikant.
met glaslinealen met een resolutie van 1 Um ( 0,001mm) heb een 4 kanaals model omdat ik met een freeshulpstuk ook de 3e as wil zien en op de 4e as heb ik de toerental weergave staan, het is het zelfde spul wat bij HBM verkocht word, alleen dan voor minder dan de helft van die prijs.
en het werkt ook nog, de handleiding is ruk en de montage komt nogal exact maar prima te doen.


Remco
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan