Motor-Forum

Select Forum

Het grote Powercommander/Rapidbike/Tuneboy/ECU mappen deel 2


Het kan altijd sneller!

Berichten:
8.010
Reg. datum:
12 dec. 2001
Locatie:
Weert
quote:
mick85 schreef op 25 september 2017 @ 18:12:
Netjes een mail terug ontvangen van carmo

**de flash procedure is als volgt. U stuurt ons uw ECU met gegevens van uw motorfiets met (het liefst) dyno-charts en of LM2 log bestanden. Wij lezen uw ecu uit en passen de software aan, daarna schrijven we de software terug naar uw ECU.**

Het beste is dus eerst de motor op de dyno te zetten en die gegevens op een USB stick te verzamelen.

Ritzen, kan jij dat ook een dyno-chart maken en een LM2 (a/f ratio) log bestand maken?

Het klinkt niet verkeerd opzich.


Dyno uitdraai kan ik natuurlijk maken, (dat kan iedereen met een dyno bank als het goed is) LM2 bestand maken dat kan ik niet, ze zullen zelf aan de hand van de grafiek een inschatting moeten maken wat en hoeveel er versteld moet worden, maar dat zullen ze wel niet doen..., dat is vrij lastig om goed te interpreteren.
Never argue with a fool, he takes you down to his level, and beats you with experience

gsx r 1000 k4

Berichten:
1.189
Reg. datum:
26 apr. 2010
Locatie:
Zoetermeer
quote:
mick85 schreef op 25 september 2017 @ 18:12:
Netjes een mail terug ontvangen van carmo

**de flash procedure is als volgt. U stuurt ons uw ECU met gegevens van uw motorfiets met (het liefst) dyno-charts en of LM2 log bestanden. Wij lezen uw ecu uit en passen de software aan, daarna schrijven we de software terug naar uw ECU.**

Het beste is dus eerst de motor op de dyno te zetten en die gegevens op een USB stick te verzamelen.

Ritzen, kan jij dat ook een dyno-chart maken en een LM2 (a/f ratio) log bestand maken?

Het klinkt niet verkeerd opzich.


Mensen let wel even goed op.
De meeste testbank uitdraaitjes etc is slechts WOT (wide open throttle).
Als jij je motor laat afstellen op een bank wil je/mag je ervan uit gaan dat deze geblokkeerd wordt afgesteld waardoor je ook de deellasten netjes kan meten.

Let dan ook op dat met deellast een motor vaak kijkt naar map sensoren en tps sensoren waardoor een piggyback er vaak helemaal een rommel van maakt want die kijken meestal alleen naar een tps.

Mensen willen doorgaans een rechte koppelkromme een vlakke af lijn en zoveel mogelijk vermogen in een wot run zien en dan wordt een tuner als goed beoordeelt. Als jij dan 90% van je ritjes nog in een bagger deellast map rijd wordt je niet heel gelukkig hoor.

Stem goed af en laat je goed informeren door een tuner wat deze doet en wat jij ervan gaat merken. Goed inlezen is in dit onderwerp helaas heel belangrijk.

Ga bijvoorbeeld is een middagje (ja zolang duurt dit echt) tunen met dwell time en voorontsteking. Als je hierna je AF waardes bekijkt ben je toch wel verrast hoeveel invloed dit naast injectie duur heeft.

Een motor goed afstellen voor een paar honderd euro is echt niet te doen.
Ecu bijstellen voor de meeste motor rijders met minimale modificaties is wel te doen.
Maar als je echt een op maat afstelling zoekt (denk aan na een setje nok assen oid) dan ga je echt een andere prijsklasse in.
riejusrad wijzigde dit bericht op dinsdag 26 september 2017 08:15 (7%)
srad 600 97 r1 00 gsxr 750 k5 gsxr 1000 k4 gsx 1100 ef srad 600 98 rsv mille r yzf 750 r gsxr 1000 k3

Berichten:
599
Reg. datum:
20 nov. 2004
Ik heb op mijn vorige motor een open luchtfilter, sportuitlaat en powercommander gehad en heb deze ook volledig laten afstellen op een testbank. Superfiets!

Nu heb ik een andere fiets en daarom mijn vraag:

Heeft iemand ervaring met de installatie van een sportuitlaat, open luchtfilter en powercommander ZONDER dat de powercommander is afgesteld op een testbank/dynobank o.i.d.?

Ik begrijp dat iedere motor anders is, zelfs iedere motor van hetzelfde type en bouwjaar enz. Maar toch wordt de powercommander geleverd met een map bedoeld voor het type motorfiets waarvoor besteld. Dus in grote lijnen zou dit kunnen kloppen.

Zet de afstelling op een testbank de spreekwoordelijke puntjes op de i en is er dus ook zonder afstelling al duidelijk verschil merkbaar, ˇf loopt de motor voor geen meter zonder afstelling op een bank?
Wolverine1 wijzigde dit bericht op woensdag 04 oktober 2017 21:52 (4%)
Kakasaki ER5 25kw bj 2001 (2003)
Kawasaki ZX-6R 25kw bj 1996 (2004)
Yamaha YZF R1 bj 1998 (2005)
Kawasaki Z750 bj 2005 (2006)
Honda CB1300 bj 2003 (2017)

De Roze techneut ;-)

Berichten:
37.010
Reg. datum:
22 aug. 2010
quote:
Wolverine1 schreef op 04 oktober 2017 @ 21:03:
Ik heb op mijn vorige motor een open luchtfilter, sportuitlaat en powercommander gehad en heb deze ook volledig laten afstellen op een testbank. Superfiets!

Nu heb ik een andere fiets en daarom mijn vraag:

Heeft iemand ervaring met de installatie van een sportuitlaat, open luchtfilter en powercommander ZONDER dat de powercommander is afgesteld op een testbank/dynobank o.i.d.?

Ik begrijp dat iedere motor anders is, zelfs iedere motor van hetzelfde type en bouwjaar enz. Maar toch wordt de powercommander geleverd met een map bedoeld voor het type motorfiets waarvoor besteld. Dus in grote lijnen zou dit kunnen kloppen.

Zet de afstelling op een testbank de spreekwoordelijke puntjes op de i en is er dus ook zonder afstelling al duidelijk verschil merkbaar, ˇf loopt de motor voor geen meter zonder afstelling op een bank?



Heb toevallig mijn PC3 voorzien van een nieuwe mapping voor de open uitlaat zonder db killer en hij loopt perfect.Gisteren op het circuit uitgetest en :t

Nu ben ik een purist en ben wel van mening dat een testbank run altijd beter is.Dan weet je het A ook zeker en B dan haal je ook alles eruit.Mits je doet wat riejusrad adviseerde.

Volgens powercommander USA hoeft het niet.

Hold my beer and watch this..

Berichten:
1.163
Reg. datum:
27 jul. 2013
ik heb een pc3 usb liggen voor een R1 uit 2005 die te koop is.

er vragen zoveel mensen op hij ook op eerdere en latere modellen kan of op een fz1 etc..

is dat uberhaupt mogelijk of kan hij echt alleen op een r1 rn12?

groeten
Kawasaki EX 250F '89 / Honda CBR 600 F2 '91 / Yamaha YZF R1 '02 / Kawasaki ZXR400 '92 / Honda CB500 '92 / Yamaha R1 '05 / Suzuki Bandit 400cc '92 / Yamaha XT660X '06

De Roze techneut ;-)

Berichten:
37.010
Reg. datum:
22 aug. 2010
Met het pc3 type nummer kijken op powercommander.com dan weet je het zo.

Hold my beer and watch this..

Berichten:
1.163
Reg. datum:
27 jul. 2013
quote:
WillemVonGrumble schreef op 11 oktober 2017 @ 18:19:
Met het pc3 type nummer kijken op powercommander.com dan weet je het zo.

top! dankjewel :}
Kawasaki EX 250F '89 / Honda CBR 600 F2 '91 / Yamaha YZF R1 '02 / Kawasaki ZXR400 '92 / Honda CB500 '92 / Yamaha R1 '05 / Suzuki Bandit 400cc '92 / Yamaha XT660X '06

Berichten:
1.737
Reg. datum:
04 mrt. 2005
Locatie:
rotterdam
hoi ,
weet iemand of een pc3 voor een gsxr1000 k7 ook past op een gsxr 1000 k5?

grt ziya
it's my duty to please that booty

jwt

Berichten:
6.400
Reg. datum:
04 aug. 2009
Volgens mij kan je dat opzoeken op de site van Power Commander aan de hand van het typenummer op de pc3
'04 CBR 600 RR | Think of the world as seen from space, from that distance it is calm, silent, at peace, one.

Berichten:
1.737
Reg. datum:
04 mrt. 2005
Locatie:
rotterdam
quote:
spookz0r schreef op 22 oktober 2017 @ 13:53:
Volgens mij kan je dat opzoeken op de site van Power Commander aan de hand van het typenummer op de pc3

past helaas niet :(
gixxer beast wijzigde dit bericht op dinsdag 24 oktober 2017 20:07 (17%)
it's my duty to please that booty

Berichten:
3.621
Reg. datum:
29 jan. 2006
Ff een vraagje,

Ik ben met mn triumph speed triple 1050 2008 bezig.
Tune ecu op de laptop gezet.
Wat drivers ge´stalleerd ( die bij de kabel zaten op een cd-rom)

Nu het volgende ,tune ecu knippert rood rechtsonder en zegt uitendelijk dat hij geen contact met de ecu krijgt.

Ik denk zelf dat dit komt door te lage accuspanning, kan dit kloppen???

Het universele uitleesprogramma wat bij de kabel zat doet het wel en kon daar ook wat foutcodes lezen en wissen, maar deze valt af en toe uit .
Dus vandaar dat dacht aan te lage accuspannig.

jwt

Berichten:
6.400
Reg. datum:
04 aug. 2009
quote:
Master Z schreef op 07 november 2017 @ 14:12:
Ff een vraagje,

Ik ben met mn triumph speed triple 1050 2008 bezig.
Tune ecu op de laptop gezet.
Wat drivers ge´stalleerd ( die bij de kabel zaten op een cd-rom)

Nu het volgende ,tune ecu knippert rood rechtsonder en zegt uitendelijk dat hij geen contact met de ecu krijgt.

Ik denk zelf dat dit komt door te lage accuspanning, kan dit kloppen???

Het universele uitleesprogramma wat bij de kabel zat doet het wel en kon daar ook wat foutcodes lezen en wissen, maar deze valt af en toe uit .
Dus vandaar dat dacht aan te lage accuspannig.


Je kan proberen handmatig te verbinden als je dat nog niet hebt gedaan: http://tuneecu.com/TuneECU_En/connect1.html
'04 CBR 600 RR | Think of the world as seen from space, from that distance it is calm, silent, at peace, one.

Berichten:
1.329
Reg. datum:
25 mrt. 2002
Locatie:
Krommenie
Heb dat ook gehad met een ander programma

Stond op de verkeerde usb poort ingesteld

Misschien ook bij jou

Berichten:
3.621
Reg. datum:
29 jan. 2006
quote:
spookz0r schreef op 07 november 2017 @ 22:59:

[...]


Je kan proberen handmatig te verbinden als je dat nog niet hebt gedaan: http://tuneecu.com/TuneECU_En/connect1.html


Ga ik zo even proberen,
Maar ik denk dat het een ander probleem is.
Ik krijg de drivers niet niet goed op mn laptop, ze staan we op de laptop maar weet niet hoe ik ze laat werken met de com3 poort.
Via eigenschappen van de com3 poort kan ik ze niet vinden.

Berichten:
3.621
Reg. datum:
29 jan. 2006
quote:
Master Z schreef op 08 november 2017 @ 12:18:

[...]


Ga ik zo even proberen,
Maar ik denk dat het een ander probleem is.
Ik krijg de drivers niet niet goed op mn laptop, ze staan we op de laptop maar weet niet hoe ik ze laat werken met de com3 poort.
Via eigenschappen van de com3 poort kan ik ze niet vinden.


probleem gevonden ik had een verkeerde odb2 kabel [ voor een vw auto oa ]
ik heb er nu 1 met de juiste chipset en dus werkend voor tune ecu

Berichten:
3.621
Reg. datum:
29 jan. 2006
input nodig !!!

ik ban al even bezig met mijn speed triple 2008 project.
tune ecu is volledig werkend op de laptop.
het volgende

mn triple start wel maar slaat niet aan, je hoort wel wat geluid af en toe uit de uitlaat maar slaat niet aan.
net heeft hij wel heel even stationare gedraait maar sloeg daarna vanzelf uit.
daarna deed hij dit nog een paar keer en als ik dan gas gaf sloeg hij uit.

in tuneecu vind hij geen foutcodes.
ik heb de iscv gereset en daarna reset adaption gedaan, maar dit maakt geen verschil.

er zit een nieuwe accu, bougies en [nieuwe] benzine in.

iemand nog ideeen?

ik denk dat de tps mischien vanslag is zodat hij de juiste inspuiting niet weet. maar wel raar dat ik nix in tuneecu vind.
ik kan ook gewoon de map uitlezen.

gr stefan

voak ben ie te bange

Berichten:
5
Reg. datum:
13 dec. 2017
Locatie:
groningen
Hallo,

Ik wil graag even van jullie expertise gebruik maken, ik heb recent een Yamaha R1 SP (bj. 2011) gekocht.

Loopt als een zonnetje, en de sp heeft standaard Akra slip on dempers, maar voor een beetje extra lawaai heb ik er een kat vervanger onder geschroefd, en loopt nog steeds als een zonnetje, merk praktisch geen verschil.

Door de open uitlaat gaat de motor nog armer lopen dan dat ie al deed, nu heb ik mij een beetje ingelezen en kwam er achter dat de R1 tot 6000 rpm gebruik maakt van een "closed loop" systeem en naar mijn interpretatie kwam dat op het volgend neer; de lambdasonde (O2 sensor) regelt het mengsel, deze staat volgens EU norm waarschijnlijk rond 14.6:1 AFR.

Nu is mijn vraag:

Is mijn lambdasonde (O2 meter) nog in staat het mengsel bij te regelen zonder cat, dus met andere woorden is mijn air fuel ratio nog steeds 14.6 of kan die het niet meer bijbenen en ligt mijn AFR nu nog hoger.

Nu ben ik natuurlijk al aan het kijken naar een eventuele oplossing, en kreeg ik van een "tuner" te horen dat de motor arm loopt in "closed loop" (voor emissies) en in "open loop" (boven 6000 rpm) weer te rijk staat af gesteld (zodat niemand zijn blok opblaast), in "open loop" heeft de lambdasonde niks meer te zeggen maar een ingeprogrammeerde mapping.

Nu kan ik dus een powercommander 5 er tussen zetten en een O2 optimizer en ding op de testbank laten afstellen. Maar aangezien dit nog al een redelijke investering is wil ik ook zeker weten dat dit wel echt noodzakelijk is.

Ik hoef niet meer vermogen en de motor rijdt prima geen dipjes waar ik last van heb in ieder geval, ik snap heel goed dat die met een pcv nog mooier loopt en meer vermogen heeft en nog mooier op pakt. Enige waar het mij om gaat is dat de motor niet kapot loopt op lange termijn doordat ie te arm staat afgesteld.

Maar goed is het echt nodig, of zeggen jullie dat een pcv nodig is.

Wat in mijn logica nog op ging; was er alleen een O2 optimizer tussen te zetten van dynojet die er voor zorgt dat in de "closed loop" mijn AFR 13.6:1 is. Dan loopt die onder de 6000 rpm niet meer te arm en in de "open loop" staat de motor al te rijk afgesteld.

Maar goed zag dit nergens voorbij komen, dus zal mijn logica wel niet op gaan :X


Bij voorbaat dank
r1 sp big bang

Berichten:
12
Reg. datum:
11 sep. 2017
Locatie:
Minnertsga
quote:
WillemVonGrumble schreef op 04 oktober 2017 @ 22:37:

[...]



Heb toevallig mijn PC3 voorzien van een nieuwe mapping voor de open uitlaat zonder db killer en hij loopt perfect.Gisteren op het circuit uitgetest en :t

Nu ben ik een purist en ben wel van mening dat een testbank run altijd beter is.Dan weet je het A ook zeker en B dan haal je ook alles eruit.Mits je doet wat riejusrad adviseerde.

Volgens powercommander USA hoeft het niet.
IMG-20171201-WA0004.jpeg


Hey ik heb op mijn bmw k1200r met 2bros slip-on en twin air intake met open luchtfilters een pcv gezet met standaard mapping van dynojet usa reed direct al goed, heb ik ook nog de verschillende mappen geprobeerd die op de dynojet website stonden. Het bokken in de 1e versnelling is weg en het koppel was erg verbeterd. Kortgeleden ben ik bij Madracing geweest en is hij afgesteld op de testbank. Hij stond met de standaard map goed maar erg rijk afr 12,5
dat heeft Mark veel zuiniger gezet afr 13,5 met behoud van vermogen, nog meer koppel, nog meer pk’s. De gasresponse is beter, hij klinkt stiller, loopt mooier. Hij was nog gretiger. Waarschijnlijk ook zuiniger. Dus het gaat prima met standaard map, maar verbruikt hij wat meer...

Standaard 163pk - 127nm
Grutske Frys wijzigde dit bericht op woensdag 13 december 2017 20:09 (5%)
Reden: Verkeerde foto gepost
AndrÚ

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 2

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.