BMW k100RS Cafe Racer

De planning die ik had gemaakt om afgelopen weekend flink werk te verzetten is er niet echt van gekomen. Had wat belangrijkere dingen te doen. Met de neus in de boeken.


Had nog 2 oude flenzen in de schuur liggen. Deze heb ik op school uitgedraaid naaar 95mm zodat ze precies om de cilinder heen passen.
https://postimage.org/

De onderste flens moet nog iets lager komen. Ben nu op zoek naar buis wat inwendig 180mm is. Zodat ik ze aan elkaar kan lassen. Hier kunnen dan de schoren op komen.


Ruwe schets:
https://postimage.org/
 
Eindelijk is het werkende gedeelte nu af. Was echt een werk om m 100% waterpas te krijgen en ook volledig gecentreerd. Maar als ik t frame werk rondom af heb. Valt die na 180 graden draaien gewoon weer in t zelfde gat met rondom 5mm speling. Wel echt ideaal, motor kan nu altijd vooruit de schuur in.
Er ligt een 8mm staalplaat op, ala 100 kilo. Opzich ook wel nodig want toen t alleen nog framewerk was zakte die niet uit zn eigen.
https://postimage.org/
The million dollar question, is die stabiel. Ja dat is die zeker. Als die uitgeschoven is en ik met 90kilo op 1 kant gaat zitten komt die aan de andere kant ong 3a4cm omhoog, over 220cm. Elke motor steun ik toch in t midden dmv zo'n klein bokje. De K100 heeft er ook al op gestaan. Ging perfect.

Dingen die er nog wil toevoegen:
- Een poot aan weerszijde. Inklapbaar en uitschuifbaar. Ontlasting van de cilinder en voorkomt onnodig draaien.
- Ogen waar ik spanbandjes in kan haken om een motor echt helemaal vast te zetten.


Dit kastje ga ik er nog tussen bouwen, vind het persoonlijk een heel mooi bediening paneel voor de brug.
https://postimage.org/


Check hier de werking. Echt blij dat ik voor een groter tandwiel volume ben gegaan. Anders had ik er zo lang gestaan elke keer XD
 
Zonder veel moeite kan ik idd de werkhoogte veranderen. Kan nu zelf aan de uitlaat van de K werken terwijl ik op een krukje zit.
Hoogste stand, 125cm, kan ik met m'n ellebogen leunen.

Goeie investering voor later, geen rug zorgen :p
 
Laatst bewerkt:
Lekker bezig Joosd, ik had hier op de app dus niks van mee gekregen maar wat een werk! Ziet er goed uit.
 
Netjes heur!

Nog ff een paar foto's plaatsen van je framewerk waarmee de cilinder vastzit en een ploatie van hoe de zuigerstang aan de tafel zit?
 
Toen ik eraan begon dacht ik echt. Duurt gewoon een maand eer 't beton echt uitgehard is. Gaat lang duren.
Uiteindelijk duurde het toch iets langer dan gedacht.

Verder met de K100 word moeilijk. Straks weer op stage. Als ik dan klaar ben ik er genoeg tijd en geld voor.
Ga dan sowieso een bewo of drycutter kopen zodat ik super mooie rvs pijp stukjes kan zagen. Komt er een andere leuke uitlaat op enz
 
een bewo is een aanrader:)
De meeste lopen wel op krachtstroom...

ik heb mijn werkplaats ook bijna klaar;)

alleen de muren nog een kleurtje geven en dan is het zo goed als klaar.

en inderdaad ben ik ook benieuwd naar de fotos van de bevestiging op de cilinder.
 
Bij deze de foto's van het frame werk.

Ik heb het oog gewoon van de cilinder af geslepen. precies op de las afgeslepen dus de zuigerstang niet beschadigd.
Heb er toen een DN50 flens op gelast. Die zijn inwendig 60,3mm. Ging dus perfect over de zuigerstang om mooi te centreren. Hij is niet aan de onderkant gelast, je zit dan meteen op het chroomstaal.
https://postimage.org/

Om de cilinder tegen het kantelen te beschermen heb ik er schoren aan gelast. Als je denkt 'is dat olie?' Ja dat klopt, met het lassen van het tankje een paar millimeter over t hoofd gezien. In eerste opzicht lekte die niet tot ik m de volgende ochtend omhoog deed. Blij dat ik er die egaline vloer in heb gegoten. Bleef er allemaal op liggen.
https://postimage.org/app.php
Toen ik deze 2 schoren er aan had zitten ben ik gaan kijken welke beweging er in de tafel te krijgen was. Werkelijk niks. Stonden we wel ff van te kijken. Voor de zekerheid komen er aan de andere kant ook nog wel 2. Voor nu was het makkelijk dat er aan de andere kant nog niks zat, kon de cilinder er nog zo uit.


Zo is het framewerk nu onder de staalplaat. Was echt een k.u.t. werk om dat geheel 100% waterpas te krijgen. Maar eenmaal af erg blij mee.
https://postimage.org/app.php
 
Laatst bewerkt:
Zeer mooi gemaakt! Lijkt me erg prettig werken zo.
:9~
Heb alleen een vraagje: stel dat de pomp ooit weigert, of een ander onderdeel. Krijg je de brug dan met de hand op een of andere manier omhoog, om bij de aandrijving te komen?
 
Dat is idd wel een dingetje. Daarom ga ik de plaat met verzonken boutjes aan het framewerk vast bouten. Als er dan problemen zijn kan altijd de staalplaat er nog vanaf.

Anders is het net een bunker. Als ik het geheel aan elkaar vast last. Kom je er nooit meer bij
 
Nu weer een kleine update over mn eigen K100. Waar dit topic mee begonnen is.

Na lang wikken en wegen ging ik beetje rondkijken voor een USD voorvork. Ik dacht ook, als ik dan voor USD vork gaat moet het ook wel echt met radiale klauwen zijn. Toen ik deze poten voor een heel leuk prijsje voorbij zag komen ben ik meteen wezen kijken.
Het zijn GSXR 600-750 k4/k5 poten.
https://postimage.org/

Moet er alleen een leuk T-stuk enz bij zoeken. Kan je vaak voor niet al te duur wel vinden. Al met al dan nog steeds goedkoop uit als je sommige prijzen ziet voor poten in de zelfde nette staat.
Straks toch tijd zat om wat moois te zoeken, 5 a 6 maanden lang :P
 
Ik ga weer bij het zelfde bedrijf stage lopen. Van Oord.
Weet alleen nog niet op welk schip of waar. Hoor ik over 2 weken.

Icm de BMW spaakwielen wordt denk wel echt supergaaf.
 
Terug
Bovenaan Onderaan