Yamaha teo's 125

King2140

MF'er
18 okt 2011
44
0
Antwerpen
Beste forumleden,

Ik heb een motor gekocht (yamaha teo's 125) rond de periode van mei dacht ik. Nu ligt hij al 3 maanden stil. Ik heb hem binnen gebracht bij een erkende dealer. Die wist me te vertellen dat deze scooter een nieuwe krukas nodig heeft en dit is alles behalve goedkoop. Wat kan ik best doen? is het verstandig om deze scooter uit elkaar te halen en te verkopen in onderdelen? Ik hoop dat jullie me kunnen verder helpen...
 
full
 
Zo te zien met mijn lodderig oog (foto is net uit een nare hoek), is er aan gelast om zo de moer op de plaats te houden.
Die kant van de krukas hoort hol te zijn.
Daar hadden ze beter het gat wat er al zat wat op kunnen boren en draad in kunnen tappen om alles op zijn plaats te houden.
(net zoals je dat doet met een voor kettingwiel op de uitgaande as als dat schroefdraad naar zn moer is) En dan evt opvullen zoals voor de maat nodig is. Of zover afslijpen dat het direct goed zit.
Zoveel kracht komt er niet op te staan, de moer is ook maar een plat frutselding.

Als dit zo door een dealer is gedaan, dan moet hij de ogen uit de kop schamen.
En de automechanieker die het verder heeft verkloot, mag best bij die dealer gaan solliciteren.

Om kort te gaan, prutswerk.
 
Je hebt die scooter dus al maanden staan, en het wordt in de loop van de tijd steeds verder gesloopt.

Is dit een goede samenvatting?

Ja, 29oktober toen hij voor het eerst hier dit topic opende, stond de scooter al 3 maanden stil (na het bezoek aan de dealer). Even rekenen vertelde dat hij er pas +- 2 maanden plezier van had gehad. Maar de dealer had er wel even een andere snaar om gelegd.
Mijn inzien is dan dat er dan al de moer is af geweest op de snaar te plaatsen bij de dealer.
Of heel misschien wist de vorige eigenaar dat hij zelf er al teveel aan had geknoeid en hem beter op kon ruimen.
 
Ruudje je verklaring klopt grotendeels alleen heeft die dealer niets verkeerd gedaan. Het zou maar erg zijn ik had hem 1werkuur betaald om te zien wat er aan scheelt was 60€(is geen lachertje). Moest hij hem kapot hebben gemaakt dan moest hij die terugbetalen voor mij tot de laatste eurocent. Alleen spijtig dat die automechanieker die bouten van die scooter heeft gekloot. Voor alle duidelijkheid toen ik deze topic plaatste toen was ik nog niet naar die automechanieker geweest laat dat vooral duidelijk zijn.
 
Goedkoop is duurkoop, van de regen in de drup, belgen zijn dom

Deze drie gezegden passen prima bij dit topic denk ik

want van jullie zijn er hier uiteraard geen dommigheden te vinden _O-

zal ik iedere keer een "hollander" iets te duur vindt en liever verder aan rommelt iets gelijkaardigs posten met het woord "gierig" :?

clichés, ze moesten het verbieden ;) :+
 
Niemand zegt toch dat je dit uit je duim zuigt?

Maar feit blijft: er hebben er 2 aan gewerkt, en het is er niet beter op geworden.
Vorig jaar augustus is scootertje stil komen te staan, met een probleem.
We zijn 6maanden verder, en het is nog steeds stuk?
 
Beetje jammer hoor,
arme gozer is een barrel verkocht,gaat direct stuk,heeft er zelf geen verstand van en wil voordat hij veel geld uitgeeft aan de dealer gewoon weten of dat een plausibel verhaal was en of hij het wellicht wat goedkoper op kon lossen.Vraagt hier om raad bij de "professionals"(vinden ze allemaal zelf schijnbaar) en hij word alleen maar uitgemaakt voor domme belg,leugenaar,wijsneus en nog veel meer. Schandalig vind ik gewoon. maar weinig die serieus proberen te helpen, maar gelukkig nog wel een paar, maar die jongen staat nog steeds met stukken.Nog iemand met een serieus aanbod voor hulp toevallig? Zou hij vast kunnen waarderen!
 
@Ruudje: jawel er zijn er die dat beweerden hier als je terug leest. Maar daar wil ik zelfs geen tijd meer aan spenderen( aan mensen die enkel negatief spreken). Ik wil jou alvast bedanken aangezien je je best deed om me verder te helpen

@AWH: eindelijk jij begrijpt mij. Mensen spreken tegen mij alsof ik een motorspecialist ben. Voor de probleem met deze scooter wist ik zelfs niet wat een krukas was hahahaha. En laat ze me maar uitschelden zulke zuurpruimen heb je overal. Maar je hebt dan ook nog altijd mensen die je willen helpen als is het met 1 woord of een glimlach....
 
Terug
Bovenaan Onderaan