Kymco DownTown 350

Haha ja zou je denken he.
des de bijzonderder is het dan dat ze zoveel uit 330cc 1 cillinder kunnen halen maar in vergelijking zo weinig uit meer dan het dubbele 2 cillinders inhoud zoals de gp800.
Ze zouden bij de bev350 net zoals de Peugeot satelis een charger in moeten doen
Of in die prachtige kymco 350.
hoe dan ook van de zomer wil wel eens een proefrit maken op deze kymco.
 
@ jep. Ik geloof dat de BV350 153 km/h op de GPS gaat. Maar wie doet dit? Ik rij op de teller af en toe 140 km/h, voor mij wel zo'n beetje de max. op de BV350 (hoog scherm).

Mish
ik volgas van de eifel naar huis met hoog scherm no problem.
dan rijd ie trouwens wel nog maar 1 op 10 km per liter
 
Laatst bewerkt:
Bekijk Mijn Motor-ForumBekijk onderwerpen
@ jep. Ik geloof dat de BV350 153 km/h op de GPS gaat. Maar wie doet dit? Ik rij op de teller af en toe 140 km/h, voor mij wel zo'n beetje de max. op de BV350 (hoog scherm).

Nu begrijp ik waarom Piaggio heeft gezegd het onverantwoord te vinden om dat blok onder de Vespa GTS te hangen....153 gps zeg, dat is och niet normaal voor een 350 :}
 
De eerste Kymco zonder tashaakje... :o

Tja wat doe je dan als zelf respecterende Taiwanees die altijd gewend is geweest om z'n ijskoffie of bamisoepje even rap mee te nemen.


image.php


image.php


image.php


image.php


image.php


image.php




Probeer nu ook nu de nieuwe forum layout, en lees er alles over op:
Beta-test nu het nieuwe uiterlijk van MF!
 
Laatst bewerkt:
Grappig die haakjes..ik vind dergelijke haakjes wel handig. Ik doe meestal boodschappen op de motorscooter (een van de redenen waarom ik motorscooter rij) en heb al wel eens de haak (bij vorige motorscooter) moeten gebruiker want er kon geen pakje boter mee bij. Full loaded met rugzak en al. Ik kan dan wel voor ruim een week boodschappen doen. De DT350i komt wat losser, ik raak er aan gewend en de bochten worden ook steeds leuker. Snelweg is echt comfortabel en de teller heeft zelfs even op de 160 km per uur gestaan. Het Ermax scherm doet zijn werk goed en houdt veel wind tegen. Met regen zit je goed beschermd. Ik heb vaak een spijkerbroek van Esquad aan met protectie en ik kan met regen best een lange tijd rijden zonder dat de broek nat wordt. De banden zijn wel gevoelig voor wegmarkeringen. Als ze op zijn moet ik maar eens over een ander merk gaan nadenken. Hebben jullie tips?

cheers
 
Tja zo'n haakje is ook soms wel handig, geeft ook een beetje aan wat ze belangrijk vinden daar in Taiwan ha ha :+
Toen ik een proefritje maakte viel het mij direct op dat dit de eerste Kymco zonder haakje was.
Ik maak zelf ook regelmatig gebruik van het haakje voor een simpele boodschap om de hoek.

Bandjes...Kenda >>Kennie
Ik had het al een paar pagina's geleden aangehaald dat de fabrieks-banden niet tot hun recht komen, ik vindt de fabrieksbanden ronduit gevaarlijke doodrijders.

Voor het beste plezier zou ik de fabrieksbanden niet eens oprijden,
de compound van die (Kenda's en Maxxis idem)
is dusdanig hard dat het soms heeeeeeel lang kan duren voor dat ze op zijn.
En ze zijn dus in staat om je een richting op te sturen die je niet wil, en dat is gewoon gevaarlijk etc.

Banden die erg goed gaan op het 14" voor en 13" achter wiel zijn de Metzelers Feel Free Wintec, die kleven heel mooi aan de weg en zijn dus bij uitstek geschikt voor deze wielbasis.
Ze geven daarnaast heel veel vertrouwen, veel meer als die fabrieksbandjes het verschil is direct waarneembaar.


Zelf doen, ik bedoel wielen er uit halen en naar de bandenspecialist brengen dan kost het je bijna ±180 euro, en laat je het doen dan ga je richting de 240 euro, bij de bandenspecialist.
In België idem want ik heb vorig jaar nog een prijs gekregen van iemand aldaar die op mijn advies ook de "Metzeler Feel Free Wintec" had laten monteren, die betaalde toen 235 euro
De "Metzeler Feel Free Wintec" is ondanks de toevoeging 'Wintec" een band die het in alle seizoenen goed doet.
De voor band gaat t.o.z. van de achterband 2X mee.

Kymco gebruikt bij alle scooters de Maxxis en Kenda bandjes,
Kawasaki J300 staat ook op de Maxxis bandjes.
Zowel Maxxis als Kenda hebben de zelfde nare eigenschappen zoals te harde compound en gevaarlijk spoorzoeken.

Kymco's fabriek band, de Maxxis eerst op mijn grasveldje, daarna in de vuilcontainer.
470bddc9b08efe7d9975e6d9a5d1fa3b.JPG


Metzeler Feel Free Wintec op de DT 14" & 13" wielen
63bfd8d34e1ea2398cf57d05e7ace1fd.JPG


DT Voorband......: Metzeler Feelfree Wintec 120/80 -14 TL 58 S M+S
DT Achterband...: Metzeler Feelfree Wintec 150/70 -13 TL 64 S M+S

image.php


Mvg. Jan
 
Laatst bewerkt:
Dank je Jan, ik heb ook goede ervaringen met het merk Metzler. Op de motor had ik ze ook. Metzler Roadtech en Pirelli Diablo waren de banden voor mij. Op de scooter had ik vaak Bridgestone Hoop en daar was ik ook best tevreden over. Over de city grip van Michelin hoor ik ook goede verhalen. Nu dus een tip van jou over de Feel Free wintech. Ik ga het allemaal op een rijtje zetten, want ik hou deze Kenda nog even. Misschien dat ik in de zomer ga wisselen. Thnx
 
Ik rij zelf ook Pirelli Diablo, maar ik heb grotere wielen en dan komen die iets beter tot hun recht.
De Pirelli's moet ik wel eerst warm rijden want anders ga ik driften als ik gas in een bocht geef. (komt ook een beetje door de kracht van mijn TechPulley X4-Kiss koppeling)
Diablo's zijn ook best slijtgevoelig.
Beter koop je geen Pireli Diablo's op een scooter met zo'n klein achterwiel als een Downtown, maar op grote wielen scooters zoals BMW/Tmax en dus ook de Xciting 400

Afhankelijk van de grote van je wielen zijn sommige merken/types aan te raden.
Michelin City Grip is ook een aardige band, en komt ook "voornamelijk" op grote wiel scooters tot hun recht.
Yamaha is een fabrikant die b.v. van huis uit Michelin monteert.

Het is een beetje zuur als je net een mooie nieuwe Kymco hebt, en het eigenlijk zo is dat met andere banden de scooter een stuk beter aanvoelt en presteert, sorry ik kan er niks aan doen ik ben er aan gewend en wissel de huiskeuze van Kymco dan ook steevast binnen enkele duizenden kilometers om naar wat anders.

Mvg. Jan
 
Vandaag, bij een buitentemperatuur van 5°, heb ik de olietemperatuur van de 350i gemeten. Dit deed ik eerder ook bij de Integra 750 en de Vision 110. De thermometer is redelijk nauwkeurig.
De test dan, bij zonnig winterweer, geen wind, 5°. Onmiddelijk na de start zie ik de temperatuur van de olie stijgen. In het begin gaat dit snel.
Precies na 2,5 kilometer word het middelste segment blokje zwart, de temperatuur staat dan exact op 50°. Ik riidt rustig door aan 70/80 kilometer per uur, na 8 kilometer zie ik de 80° op het display. Op 12,5 kilometer kom ik aan het maximum voor deze rit (30 kilometer), de temperatuur is nu 96° en zal soms nog iets dalen maar niet hoger komen dan 96°.
Ik ben zeer tevreden over de vlotte temperatuur stijging en over het perfecte maximum.
R0JevKn.jpg

yv5XorS.jpg


Wordt vervolgt bi zomerse temperaturen.

Bertocello
 
Laatst bewerkt:
Slim zo heb je tenminste een goede reverentie t.o.z. van wat 1,2 of 3 blokjes betekenen.
En wat dat betreft konden we beter een inschatting maken bij een oude analoge cockpit, vooruitgang is soms achteruitgang.
 
Ik ben op technisch gebied een leek hoor, maar waarom zou je willen weten wat de temperatuur is van de olie, gerelateerd aan de digitale temperatuurmeter? Ik ben nieuwsgierig, wat we kunnen constateren als de waardes zo blijken te zijn als Bertocello aangeeft. Zegt het iets over de motor? bij welke temperaturen zou ik me zorgen moeten maken? Bij mij geeft de digitale meter altijd 2 blokjes aan na ongeveer 2 km, dus kennelijk 50 graden. Ik rij makkelijk 160 km bij een rit en er is geen verandering te constateren... Als er drie blokjes verschijnen, wat betekent dat dan?....
 
Er word algemeen aangenomen dat circa 90° de ideale motortemperatuur is (auto,tractor, vrachtwagen, scooter, maakt niet uit) Het is dus belangrijk dat deze toestand zo vlug mogelijk bereikt word. ( met de Integra zat ik pas na 25 km aan 70°)Op deze temperatuur smeert olie het beste. Hier slaagt de Kymco dus goed, vooral als de rustige rijstijl en de lage temperatuur in aanmerking word genomen. De handleiding verteld dat als het 3de segmentblokje zwart wordt de motor te warm is, ook gaat dan een waarschuwingslampje branden.
Kymco maakte zich voor het 350i model sterk dat het blok een 20% betere koeling had t.o.v. de 300i. Daar gebeurde het nog al eens dat de motor bij extreme omstandigheden inderdaad oververhit raakte.
Waarschijnlijk zullen we die toestand bij de 350i nooit meemaken, toch hat ik liever een motortemperatuur in cijfers uitgedrukt gezien in plaats van 3 ( :( ) segmentblokjes, dat hadden er minstens 5 moeten zijn.
Bertocello
 
Laatst bewerkt:
Daarom zei ik al: doe mij maar analoog, op Xc overigens wel 5 blokjes
Maar heb eerlijk gezegd ook nog nooit een oververhitte Kymco gezien.
In de winter slaat de ventilator amper aan


Trouwens volgens mij rij jij 'Bertocello' als ik het wel heb nog met inrij olie?
Straks met de definitieve olie zal temp/opwarm patroon nog wel iets veranderen.
De aanbevolen 5W-50 olie komt ook erg goed tot zijn recht in de Kymco scooters, en is prima snel en op temp.
Daarom is het eigenlijk ook best wel jammer dat de meeste van jullie Kymco rijders met 10W40 naar huis worden gestuurd, uiteraard met het praatje dat daar niets mis mee is.
 
Laatst bewerkt:
Zo, de eerste 1000 km zijn een feit.
Ik ga vooral onthouden dat rijden op de Kymco bijzonder lichtvoetig gaat, gretig ook, speels, heel anders dan ik tot nu gewent was.
Kosten voor het 1000 km nazicht, 75,36€. dat is voor olie (Putoline voll synthetisch 5w40),oliefilter, alle bouten en moeren natrekken (wielmoeren zelfs lossen en controleren op speling), alle scharnieren smeren.Klein beetje koelvloeistof bijvullen.
Het enige wat mij tot nu tegenviel was het verbruik, 3,67 liter/100km.
Onmiddelijk na het onderhoud getankt om het verbruik NA de 1000 km exact bij te houden.
Zeer verwonderlijk maar al vanaf de eerste meters wijst de boordcomputer al een verbruikswaarde aan van 28,1 km/liter tegenover 27,0 km/liter VOOR de 1000 km. :?
Bertocello
 
Laatst bewerkt:
Ik ga vooral onthouden dat rijden op de Kymco bijzonder lichtvoetig gaat, gretig ook, speels, heel anders dan ik tot nu gewent was.

Dat vindt ik leuk om te lezen :P

Wat betreft die extra 1,1 km op de liter, zou het misschien komen door dat na
het lossen en opnieuw vastzetten van je voorwiel de vrijloop wat is verbeterd :?

Soms is een lichte beknelling mogelijk tussen afstandbussen en voorvork-poten, en aangezien het voorwiel los in de transportdoos zat, dus achteraf gemonteerd is zoiets mogelijk.
Het is zo maar iets wat in mij opkomt, hiermee bedoel ik dat ik er ook naast kan zitten?

De 75 pop is een nette schappelijke en aanvaardbare prijs, je landgenoten met de Maxsym 400 zitten wel eens een paar tientjes hoger voor zo'n eerste beurt
Ook de Xc berijder uit België zat in 2014 net boven de 100 euro.
Dat Bigsingle op 111 euro uitkwam was wel een beetje in de lijn van verwachting met waar hij hem heeft gekocht (geeft hij zelf ook wel aan)
Jij zit denk ik wel goed zo bij je garagist ;)

Prettig weekend gewenst
 
Laatst bewerkt:
Goede omschrijving van Bertocello: speels, lichtvoetig en gretig. Ik zou er ook nog sportief aan willen toevoegen. Ik betrap mezelf erop dat ik licht naar voren neig bij het rijden en minder laid back zoals je op veel andere motorscooters zit. De keuze van benen naar voren of niet, of half naar voren is ook fijn. Prachtig weer vandaag dus even naar de kust met vriendin om een visje te happen. Met de DT350i uiteraard. Vriendin wil deze keer achterop en eens niet op haar Kawasaki mij proberen bij te houden ;) Ik ben benieuwd want tot nu toe heb ik nog niet eerder iemand achterop gehad met de nieuwe DT. Wat me de laatste tijd opvalt is dat de automatische choke wat lang aanhoudt alvorens weer terug naar stationair wordt gegaan..Ik moet dan een beetje de rem inknijpen anders wil ie er vandoor. Verders nog steeds heel erg tevreden met deze geweldige motorscooter, die een grote laadruimte heeft. Alleen in mn oude Honda Foresight (ook een dijk van een motorscooter) kon ik meer kwijt.
 
DT350 Cree-Led H7 ombouw set naar dubbelde koplampen met uiteraard behoud van grootlicht functie

Geen gezeik met mechanica > ventilators maar gewoon gekoeld via koellichaam.
image.php


Taiwan plug & play + DT350 kabelsetje.
image.php


Koplamp unit DT350 met de draadverbinding t.b.v. dubbel brandende koplampen
image.php


image.php


image.php


Ik heb de identieke H7 hier in NL. ook gevonden dan kost de dubbel set 99 euro, uiteraard zonder specifiek DT350 kabelsetje, maar dat mag de pret niet drukken voor een handige jongen, die zelf een kabeltje maakt en de paar extra stekkers hier even opzoekt http://www.rdae.nl/nl/

https://www.xenonlamp.nl/led-dimlicht-h7

Neem je 3000K dan is het gelijk aan huidige kleur (wit-geel) is goed.
6500K lijkt mij het beste, dan heb je gewoon vel wit licht wat niet blauw is.

Neem je vanaf 7 a 8000K dan rij je met dat maffe blauwe licht dat is niks. :N
 
Laatst bewerkt:
Let op dat je wel de goede neemt Ferry, een paar jaar terug
waren de eerste Cree-led versies nog met ventilators in het koellichaam maar die zijn hopeloos vergeleken bij de moderne Cree leds zonder ventilators... mechanische delen moet je niet willen!
Deze zijn trouwens ook zonder losse ballast, alles is netjes in een gebakken en klaar is Klara.
 
Vanwege de starre zitpositie van de 350i heb ik vandaag de zadelmaker opgezocht en mijn probleem voorgelegd, namelijk dat ik zowat bewegingloos gevangen zit op de huidige zitbank, dit ligt mij niet echt. Ook mag de vulling wat harder. Dus heb ik voor 7 Mei een afspraak om de huidige zitting 2 centimeter op te hogen met hardere schuim en dit gelijkmatig oplopend door te trekken naar de pasagierszit. Foto's en prijs volgen nog.

Ik heb nu ruim 2000 km op de teller staan en mag vaststellen dat de DT nog niet ingereden is, dat leid ik af uit een nog steeds slinkend benzineverbruik, momenteel 3,21 liter/100km. Word nog vervolgd.

Bertocello
 
Ik mocht vandaag een testrit maken op de Downtown 350i, splinternieuwe machine met 0 km.
Het eerste wat opviel was dat ik er maar net in (op) pas, ik ben 1,80 groot maar heb wel iets langere benen dan normaal, en dat voelde nogal krap aan. Op het einde van de testrit bleek ik wel als gegoten op de Kymco te zitten.

Ja daar heb je um, tijdens de testrit eigenlijk al.
Ik zij al voor aanschaf:

...Let goed op dat dit je niet gaat opbreken, want ik kan me zo voorstellen dat op lange ritjes juist het niet kunnen wijzigen van de beenstand je gaat opbreken.

Die paar centimeter erbij zullen je goed doen, want het werkt wel als je daadwerkelijk genoeg kan ophogen.

Je verbruik vindt ik nu al heel mooi.

Mvg. Jan
 
Laatst bewerkt:
Pff, ik zat naar deze Kymco te kijken, maar als 180 maar net past, wat moet ik dan met 193 '(
 
Ik was inderdaad voor aanschaf al gewaarschuwd voor de enigzins krappe zitpositie, maar hield er wel al rekening mee om een eventuele aanpassing te doen, nu dus.
Het kost inderdaad extra geld maar dit nadeel weegt wel op tegen de algehele goede indruk die de Downtown na 2000+ km geeft.

Bertocello
 
Terug
Bovenaan Onderaan