Motor-Forum

Select Forum

Daytona 675/650/600 deel 12 Vol de lente in!


aka Assman VTR FIRESTORM

Berichten:
4.382
Reg. datum:
11 jul. 2003
Kan zijn dat je sr ermee kapt zodra deze warm word. Maar vooralsnog een goed teken die laadspanning maar mag misschien iets hoger zijn 👍
basman180 wijzigde dit bericht op woensdag 17 mei 2017 08:09 (13%)
2x yamaha xs400 dohc
kawasaki gpx600r
suzuki gr650x tempter
2x honda vfr750f
kim holland
je moeder
honda dominator nx650
honda vtr1000 firestorm
GasGas TXT280

Daytona 675 '06

Berichten:
2.186
Reg. datum:
20 aug. 2006
Locatie:
Halsteren
quote:
BikerOfAmsterdam schreef op 17 mei 2017 @ 08:01:
Statusupdate:
Beestje start weer zelf zonder externe hulp. Was toch blijkbaar de nieuwe accu die niet krachtig genoeg was ...

Tip: Koop GEEN [Saito] CT7B-4 (6ah) accu. Ga voor minimaal 8.5 AH.

Spanningsmeter en dynamo lijken vooralsnog ook in orde..

13.85V stationair
13.99V bij 4k+ Toeren


;) Zijn inderdaad goede waardes voor de laadspanning!

Nu weer met 3 + 2 pitten

Berichten:
1.602
Reg. datum:
21 nov. 2008
Locatie:
Amsterdam
Heren,

is er iemand in de buurt van Amsterdam met een ODB2 kabel en tuneEcu? alleen de exup moet eruit en triumph zaanstad mag het niet doen vanwege garantie enzo. Ze hebben ook alleen de triumph kabel.

Anders bestel ik zo een en is het van het weekend geregeld. Misschien sowiseo wel handig :)
kom maar op met die horror lente

MotoVlogger op YT

Berichten:
2.159
Reg. datum:
17 nov. 2012
heb de kabel, heb de software. alleen nog niet gecheckt of het uberhaupt werkt. (motor deed niks :P)

Koop gewoon de kabel, ben je sneller klaar dan dat we kunnen afspreken :P

Als het alleen een vinkje uitschakelen is, geef een schreeuw, wil het ook wel es proberen ;)

PB me, kunnen eea afspreken
BikerOfAmsterdam wijzigde dit bericht op woensdag 17 mei 2017 15:15 (33%)
BikerOfAmsterdam op YouTube - Vlogs, Reviews & gekkigheid - Abonneer nu! | Volg mij ook op Instagram!

MotoVlogger op YT

Berichten:
2.159
Reg. datum:
17 nov. 2012
Kabel werkte niet..
kijk je terug naar website hoe je dat ding installeert is het gewoon om door W10 via internet de driver te laten installeren en het zou dan moeten werken.

verbindsequentie:
kabel aan laptop
verbinden aan ecu
contact aan
Tuneecu starten
....
niks

zie op fora's dat je nog een andere driver moet installeren. naast de Serial ook nog een USB driver.

wordt vervolgd..
BikerOfAmsterdam op YouTube - Vlogs, Reviews & gekkigheid - Abonneer nu! | Volg mij ook op Instagram!

Berichten:
184
Reg. datum:
15 feb. 2010
je moet de driver instaleren die op triumphrat.net staat. ik heb hier heel lang bij gezetten. deze werkte. wel alleen in combinatie met een kabel met triumph chip

Nu weer met 3 + 2 pitten

Berichten:
1.602
Reg. datum:
21 nov. 2008
Locatie:
Amsterdam
heb een kabel besteld waarvan wordt beweerd dat ie Triumph proof is

dan maar even geen goedkope uit probeersels maar een nederlandse verkoper.

ga het beleven want in theorie moet ie nu in me brievenbus liggen. dank voor de driver tip :t
kom maar op met die horror lente

Berichten:
184
Reg. datum:
15 feb. 2010
http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm


volgends mij was het deze driver

MotoVlogger op YT

Berichten:
2.159
Reg. datum:
17 nov. 2012
quote:


dat is niet meer winstmaken, dat is gewoon oprecht stelen. fucking hell 50 eu?

men raadt deze aan, dan weet je het gewoon zeker dat het werkt.
http://lonelec.co.uk/inde...h=57_25&product_id=52

Hier hebben ze het over of je een goede kabel hebt:
http://www.triumphrat.net...uneecu-cable-caution.html

ga ik ook even kijken hoe mijne is
BikerOfAmsterdam op YouTube - Vlogs, Reviews & gekkigheid - Abonneer nu! | Volg mij ook op Instagram!

Berichten:
35.872
Reg. datum:
05 mrt. 2009
Die kabel kost 3,- euro op Ebay.
En die heb ik aardig wat keren gebruikt.
Mensen moeten natuurlijk wel lezen hoe de driver ge´nstalleerd moet worden :+
Diezelfde kabel bestellen bij een NL winkel voor 50,- is ronduit dom...

Nu weer met 3 + 2 pitten

Berichten:
1.602
Reg. datum:
21 nov. 2008
Locatie:
Amsterdam
in plaats van dat gebitch had je ook even onder/in het filmpje een link naar de kabels kunnen plaatsen zodat we niet 3 uur twijfelend over het web moeten surfen en door de kabels de chips niet meer zien

je gaat gewoon twijfelen als je leest dat die goedkope soms niet werken.
kom maar op met die horror lente

Berichten:
35.872
Reg. datum:
05 mrt. 2009
Je doelt op mijn youtube video over de exup uitschakelen?
Die heb ik jaren geleden voor de fun eens gemaakt. En nee daar ga ik geen linkje plaatsen want als de link verloopt zie ik de inbox al volstromen.
Daarnaast is het sowieso handig om de tuneecu website door te lezen. En wat verder onderzoek te doen dan met je ecu kloten als je geen idee hebt wat je doet :)

Nu weer met 3 + 2 pitten

Berichten:
1.602
Reg. datum:
21 nov. 2008
Locatie:
Amsterdam
ik hoop dat je beseft dat sommige uitlaat leveranciers zelfs je filmpje aanraden als een soort "how to".

En ja, ik lees 3 keer voor ik iets doe, ben wel wat gewend op PLC dingen.
kom maar op met die horror lente

Berichten:
35.872
Reg. datum:
05 mrt. 2009
Ik ben dan wel benieuwd wie?

Maar afijn
Bedankt voor de positieve feedback :+

Nu weer met 3 + 2 pitten

Berichten:
1.602
Reg. datum:
21 nov. 2008
Locatie:
Amsterdam
deze toko in america geeft een zoekterm (in de text bij de eerste note) die jouw filmpje oplevert
https://www.sportbiketrac...on-fiber-slip-on-exhaust/
kom maar op met die horror lente

Berichten:
35.872
Reg. datum:
05 mrt. 2009
Lachen...
Had ik het inkomsten genereren maar aangezet op joetjoeb, zat ik nu ergens op de Bahama's :+

MotoVlogger op YT

Berichten:
2.159
Reg. datum:
17 nov. 2012
nou, reden gevonden waarom mijn kabel niet werkt.

Mijn OBD2 kabel heeft een CH340 Chipset ipv FTDI chipset.

Voor TuneEcu is FTDI-chipset verplicht om te kunnen werken.

Anders werkt het niet.

Dit zie je bij apparaatbeheer van mijn kabel.
http://i.imgur.com/zeFdZDK.png

ipv WCH.CN zou er FTDI moeten zijn als driver.

Even weer investeren in een kabel met een FTDI chipset... :)
BikerOfAmsterdam op YouTube - Vlogs, Reviews & gekkigheid - Abonneer nu! | Volg mij ook op Instagram!

MotoVlogger op YT

Berichten:
2.159
Reg. datum:
17 nov. 2012
quote:
Ducati-m schreef op 19 mei 2017 @ 14:14:
Die kabel kost 3,- euro op Ebay.


Kabel van ebay van 3eu is geen FTDI chip, ben ik ook ervoor gevallen, maar krijg je gewoon een CH340 chipset (zie beschrijving!!!!)

FTDI zit op 15 dollar op ebay en 13 dollar op ali.

Ik wacht het rustig af en meldt me weer betreffend de kabel :)
BikerOfAmsterdam op YouTube - Vlogs, Reviews & gekkigheid - Abonneer nu! | Volg mij ook op Instagram!

MotoVlogger op YT

Berichten:
2.159
Reg. datum:
17 nov. 2012
Nou deze gekocht:
https://nl.aliexpress.com...A-K-DCAN/32783934778.html

Wordt geadverteerd met FTDI chipset en een koper heeft het bevestigd dat er een FTDI chipset inzit... Nu maar afwachten :)
BikerOfAmsterdam op YouTube - Vlogs, Reviews & gekkigheid - Abonneer nu! | Volg mij ook op Instagram!

Berichten:
35.872
Reg. datum:
05 mrt. 2009
quote:
BikerOfAmsterdam schreef op 20 mei 2017 @ 19:17:

[...]


Kabel van ebay van 3eu is geen FTDI chip, ben ik ook ervoor gevallen, maar krijg je gewoon een CH340 chipset (zie beschrijving!!!!)

FTDI zit op 15 dollar op ebay en 13 dollar op ali.

Ik wacht het rustig af en meldt me weer betreffend de kabel :)

Dan zijn ze iets duurder geworden.
Ik heb er (6 jaar?) geleden drie dollar voor betaald. Nu zie ik de exacte kabel voor 8,- euro

Berichten:
184
Reg. datum:
15 feb. 2010
obdshop heeft ze ook kost € 20,- en volgende dag in huis

Team Circuitslet

Berichten:
11.173
Reg. datum:
30 mrt. 2008
Locatie:
tilburg
Prijsvraag :P

Mijn circuit brommerd is ziek,hij loopt nog wel maar heeft weinig fut. :')
Vreemd genoeg loopt ie op het rechte stuk ciruit zolder nog wel ca 195 km/uur (15 tands voortand wiel,dus deels fop snelheid :+ )maar in ieder geval hij loopt nog wel door.
Volgens mij zit het probleem vooral bij de lagere toerentallen,hij pakt ie niet echt snel op en genereert een sonoor,brommend geluid.
Verder loopt ie wel op alle drie de cilinders.(bougies zitten er wel 3 jaar in :$ )

Rara wat is het :P ?

De prijs is : mijn eeuwige dank :) :+
downsider wijzigde dit bericht op woensdag 24 mei 2017 20:36 (4%)
Offerings to the God of Speed

Nu weer met 3 + 2 pitten

Berichten:
1.602
Reg. datum:
21 nov. 2008
Locatie:
Amsterdam
Heren,

even update over de Exup op mijn 2014. Proefondervindelijk vastgesteld dat met welke drivers dan ook TuneECU niet verbindt met de ECU. Als je dan verder gaat spitten op de fora ben ik niet de enige en is het dus gewoon een Triumph blokkade die een download (dus wijziging) verhindert.

Afijn, kabel gaat retour boskoop en de ESRM2 module van Dynoyet zit erop. Even foutmelding bij dealer gereset en alles werkt.
http://www.powercommander.com/powercommander/Images/Banners/esrm-lg.jpg
kom maar op met die horror lente

Berichten:
35.872
Reg. datum:
05 mrt. 2009
Op een 2013+ model gaat het niet werken nee.
Triumph heeft dat geblokkeerd.
Zelfs met de KIT ecu kun je zo goed als niets. Behalve een hogere toerenbegrenzer en wat kleine zaken.
Ducati-m wijzigde dit bericht op zaterdag 27 mei 2017 13:24 (41%)

MotoVlogger op YT

Berichten:
2.159
Reg. datum:
17 nov. 2012
kabel is aangekomen uit china, apparaatbeheer geeft de juiste drivers aan onder ports en Serial (FTDI). in het weekend maar es kijken of het ook verbindt. hoopgevend iedergeval :)
BikerOfAmsterdam op YouTube - Vlogs, Reviews & gekkigheid - Abonneer nu! | Volg mij ook op Instagram!

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 2

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.