Motor-Forum

Select Forum

Garmin Zumo deel 7


Grote klappen.......snel thuis

Berichten:
1.336
Reg. datum:
18 sep. 2008
Locatie:
Dtc
Basecamp werkt met mappen en lijsten.
De lijsten zijn de bestanden waar je routes , track enz in staan.
Je moet dus de losse tracks in 1 lijst slepen/Kopiëren.
sometimes it`s fun.....

www.mrgps.nl

Berichten:
2.301
Reg. datum:
04 jun. 2012
Locatie:
wierden
En die losse tracks kun je ook aan elkaar plakken. Kan op verschillende manieren, ondermeer door met ingedrukte muisknop track B over track A te slepen. Wel even letten op de juiste volgorde anders komt er een hele rare route uit ;)
video's voor gps op de motor: zie www.mrgps.nl

Berichten:
5.076
Reg. datum:
04 apr. 2007
Locatie:
Krommenie (Zaanstad)
Bedankt allen, het is gelukt
Yamaha XT660Z Ténéré '10 - Yamaha XJ900S Diversion '95 - Yamaha XT500 '78

Scars are signs of living

Berichten:
62.630
Reg. datum:
10 aug. 2003
Locatie:
Doetinchem (om en nabij)
Hmmm, vaag probleem hier...

Ik heb een Garmin Zumo 660. Gebruik die hoofdzakelijk in de truck, met de autohouder dus.

Gisteravond begon hij ineens uit te vallen :?

Dus in de steun, route aan, binnen een halve minuut gaat het beeld op zwart en word hij ook niet meer bijgeladen. Ik kan hem wel gelijk weer aanzetten maar hij valt dan telkens weer uit. Ook als hij in de houder zit maar zonder dat er stroom op staat valt hij uit.
Haal ik hem uit de houder blijft hij wel gewoon draaien (wss tot de accu leeg is natuurlijk).
Voor de problemen altijd prima gewerkt, geen updates of andere wijzigingen kort ervoor gedaan.

Mijn eerste gok zou zijn dat de accu overleden is, de 2e een storing in de houder.

Iemand ervaring mee?
Roy "R" wijzigde dit bericht op vrijdag 20 oktober 2017 08:18 (5%)
4e RS600 F1 2017

"LIKE" #185 Roy "R"acing site

Hier vaak motorspul te koop!

Berichten:
1.052
Reg. datum:
08 mrt. 2006
Locatie:
Haarlem
quote:
Roy "R" schreef op 20 oktober 2017 @ 06:43:
Hmmm, vaag probleem hier...

Ik heb een Garmin Zumo 660. Gebruik die hoofdzakelijk in de truck, met de autohouder dus.

Gisteravond begon hij ineens uit te vallen :?

Dus in de steun, route aan, binnen een halve minuut gaat het beeld op zwart en word hij ook niet meer bijgeladen. Ik kan hem wel gelijk weer aanzetten maar hij valt dan telkens weer uit. Ook als hij in de houder zit maar zonder dat er stroom op staat valt hij uit.
Haal ik hem uit de houder blijft hij wel gewoon draaien (wss tot de accu leeg is natuurlijk).
Voor de problemen altijd prima gewerkt, geen updates of andere wijzigingen kort ervoor gedaan.

Mijn eerste gok zou zijn dat de accu overleden is, de 2e een storing in de houder.

Iemand ervaring mee?


in de houder zou hij continue van stroom moeten worden voorzien. Dan gebruikt hij de accu niet. Heb je toevallig onlangs nieuwe kaarten geladen of iets anders in die trant? Mijn ervaring is dat Garmins daar nog wel is lastig mee kunnen zijn en hem dan zo af en toe flippen zonder aan te geven waarom ...

Nieuw geheugen kaartje erin met een vers setje kaarten wellicht een optie om te proberen?

Scars are signs of living

Berichten:
62.630
Reg. datum:
10 aug. 2003
Locatie:
Doetinchem (om en nabij)
quote:
RichieRich schreef op 20 oktober 2017 @ 11:30:

[...]


in de houder zou hij continue van stroom moeten worden voorzien. Dan gebruikt hij de accu niet. Heb je toevallig onlangs nieuwe kaarten geladen of iets anders in die trant? Mijn ervaring is dat Garmins daar nog wel is lastig mee kunnen zijn en hem dan zo af en toe flippen zonder aan te geven waarom ...

Nieuw geheugen kaartje erin met een vers setje kaarten wellicht een optie om te proberen?


As said, recent geen wijzigingen aan gedaan...

Ik ben nu nog onderweg maar plan was idd thuis eens aan de updater te gooien.
4e RS600 F1 2017

"LIKE" #185 Roy "R"acing site

Hier vaak motorspul te koop!

Berichten:
1.052
Reg. datum:
08 mrt. 2006
Locatie:
Haarlem
quote:
Roy "R" schreef op 20 oktober 2017 @ 11:37:

[...]


As said, recent geen wijzigingen aan gedaan...

Ik ben nu nog onderweg maar plan was idd thuis eens aan de updater te gooien.


ff javawa uitlezen en mogelijk de kaarten vernieuwen die erop staan.

Scars are signs of living

Berichten:
62.630
Reg. datum:
10 aug. 2003
Locatie:
Doetinchem (om en nabij)
quote:
Roy "R" schreef op 20 oktober 2017 @ 06:43:
Hmmm, vaag probleem hier...

Ik heb een Garmin Zumo 660. Gebruik die hoofdzakelijk in de truck, met de autohouder dus.

Gisteravond begon hij ineens uit te vallen :?

Dus in de steun, route aan, binnen een halve minuut gaat het beeld op zwart en word hij ook niet meer bijgeladen. Ik kan hem wel gelijk weer aanzetten maar hij valt dan telkens weer uit. Ook als hij in de houder zit maar zonder dat er stroom op staat valt hij uit.
Haal ik hem uit de houder blijft hij wel gewoon draaien (wss tot de accu leeg is natuurlijk).
Voor de problemen altijd prima gewerkt, geen updates of andere wijzigingen kort ervoor gedaan.

Mijn eerste gok zou zijn dat de accu overleden is, de 2e een storing in de houder.

Iemand ervaring mee?


Ik ben er achter gekomen... blijkbaar zit het probleem hem in de stroomkabel. Had nog een andere in de truck liggen (zonder FM/file kabel) en nu blijft hij gewoon werken.
4e RS600 F1 2017

"LIKE" #185 Roy "R"acing site

Hier vaak motorspul te koop!

BMW R1200R

Berichten:
4.627
Reg. datum:
01 nov. 2002
Locatie:
ZH
Je weergave van de diagnose klopte dus niet helemaal.

Je moet bij onderbreking van de voeding dan een melding krijgen in de trend:
"Externe voeding weggevallen, apparaat automatisch uitschakelen na 30 sec?"

Als je dus tijdelijk een onderbreking op je kabel hebt, gaat die dus na 30 sec uitschakelen.

Dacht al zo iets :+
Linkje naar mijn website BMW R1200R en Fazer 600 info.

Scars are signs of living

Berichten:
62.630
Reg. datum:
10 aug. 2003
Locatie:
Doetinchem (om en nabij)
quote:
damted schreef op 20 oktober 2017 @ 17:59:
Je weergave van de diagnose klopte dus niet helemaal.

Je moet bij onderbreking van de voeding dan een melding krijgen in de trend:
"Externe voeding weggevallen, apparaat automatisch uitschakelen na 30 sec?"

Als je dus tijdelijk een onderbreking op je kabel hebt, gaat die dus na 30 sec uitschakelen.

Dacht al zo iets :+


Nee dat is het gekke.
Navi viel gewoon helemaal uit. Niet het externe voeding verhaal, dan had ik het daar wel gelijk gezocht.
4e RS600 F1 2017

"LIKE" #185 Roy "R"acing site

Hier vaak motorspul te koop!

Versys 650

Berichten:
9.612
Reg. datum:
04 mei. 2009
Locatie:
Twente
kabelbreukje dat voor kortsluiting zorgt zodat de garmin zichzelf uitschakeld als veiligheid?
Greetz MP. __________ Zoals het toetsenbordje thuis tikt, tikt het nergens! __________ It's never enough..

Scars are signs of living

Berichten:
62.630
Reg. datum:
10 aug. 2003
Locatie:
Doetinchem (om en nabij)
quote:
MaartenP schreef op 20 oktober 2017 @ 18:26:
kabelbreukje dat voor kortsluiting zorgt zodat de garmin zichzelf uitschakeld als veiligheid?


Mogelijk maar onwaarschijnlijk. Kabel komt nooit van de plek dus breik zou al zeer twijfelachtig zijn en 2 draden tegelijk nog meer maar denk dat bij breuk hij ook gewoon die melding over de stroom toevoer zou geven.
4e RS600 F1 2017

"LIKE" #185 Roy "R"acing site

Hier vaak motorspul te koop!

Berichten:
463
Reg. datum:
02 okt. 2012
Locatie:
Omgeving Rotterdam
quote:
damted schreef op 20 oktober 2017 @ 17:59:
Je weergave van de diagnose klopte dus niet helemaal.

Je moet bij onderbreking van de voeding dan een melding krijgen in de trend:
"Externe voeding weggevallen, apparaat automatisch uitschakelen na 30 sec?"

Als je dus tijdelijk een onderbreking op je kabel hebt, gaat die dus na 30 sec uitschakelen.

Dacht al zo iets :+


Als de kabel 100% defect is en daarmee geen spanning op de garmin zet, dan geeft hij de melding ook niet.
De melding komt alleen na het wegvallen van de xterne voeding.

Kijk ff goed op de Garmin of hij wel voeding krijgt of via zijn interne accu werkt.

Scars are signs of living

Berichten:
62.630
Reg. datum:
10 aug. 2003
Locatie:
Doetinchem (om en nabij)
Dat is het dus niet.

Hij krijgt spanning en valt ineens uit. Daarna kan ik hem ook gewoon weer aan zetten en heeft hij ook stroom via de houder.

Met nieuwe kabel weer top. Probleem zit iig in de kabel, alleen vaag probleem.
4e RS600 F1 2017

"LIKE" #185 Roy "R"acing site

Hier vaak motorspul te koop!

Tiger 1050

Berichten:
2.876
Reg. datum:
25 mei. 2011
Locatie:
Eindhoven
TMC antenne stuk? Die zit wel in de ene voedingskabel en niet in de andere, toch?
The neighbour's grass always looks greener, because it's fertilized with bullshit

Scars are signs of living

Berichten:
62.630
Reg. datum:
10 aug. 2003
Locatie:
Doetinchem (om en nabij)
quote:
blihi schreef op 21 oktober 2017 @ 11:31:
TMC antenne stuk? Die zit wel in de ene voedingskabel en niet in de andere, toch?


Kan, maar zie niet in waarom hij daarom zich uitschakelt?

Hoe dan ook, nieuwe kabel en we kunnen weer.
4e RS600 F1 2017

"LIKE" #185 Roy "R"acing site

Hier vaak motorspul te koop!

.........

Berichten:
3.071
Reg. datum:
19 aug. 2009
Locatie:
Tegelen
Aloha,

Ik heb een zumo 660 en krijg sinds vandaag onderweg steeds de melding dat de usb kabel op de verkeerde poort zit :?

De navi een paar aan de pc gehangen en met javawa divicemanager gekeken en daar de melding dat Fat16 en Fat64 niet geformatteerd is, lijkt me niet handig om dat te doen omdat dan het toestel leeg is (Heb ook geen backup meer)

Iemand een idee wat het kan zijn?
Eerste Petflesmeeting 2013 ................. Na 52000 km in 2 jaar op een Honda SW-T600 nu verder op een suzuki V-Strom 650

Tiger 1050

Berichten:
2.876
Reg. datum:
25 mei. 2011
Locatie:
Eindhoven
Doet de Zumo het verder wel gewoon? En hoe gedraagt hij zich buiten de houder?
The neighbour's grass always looks greener, because it's fertilized with bullshit

Berichten:
105
Reg. datum:
09 mrt. 2014
Iemand een idee of de zumo 350 een interne zekering heeft?
Mijn zumo laad in de motorsteun niet op, terwijl er gewoon 5.3 volt op staat. Contacten zijn schoon en voor de zekerheid extra schoon gemaakt en veren gewoon goed in en uit. Op de contactpunten op de zumo zelf is ook niks geks te zien.

De zumo heeft een paar seconden geladen, daarna deed die niks meer. Hij laadt nog wel op via het stopcontact.

Alvast bedankt!

Just keep on going!

Berichten:
2.624
Reg. datum:
03 jun. 2013
Locatie:
Veluwe
Altijd gedacht dat je een zelfde topic niet op 2 plaatsen op MF mag neerzetten.

zie: Garmin zumo 350 laad niet op
Rappe Brommerd: Da's krek wa'k wou!

Berichten:
105
Reg. datum:
09 mrt. 2014
quote:
mean-machine schreef op 24 oktober 2017 @ 23:31:
Altijd gedacht dat je een zelfde topic niet op 2 plaatsen op MF mag neerzetten.

zie: Garmin zumo 350 laad niet op


Ik kreeg toch deze tip dus dan doe ik dat! En ik maak toch geen nieuw topic, zet mijn vraag gewoon in een bestaand topic. Waar maak je je druk om zeg...

Tiger 1050

Berichten:
2.876
Reg. datum:
25 mei. 2011
Locatie:
Eindhoven
Op de steun staat 5,3 volt zeg je. Is dat belast of onbelast. Het gebeurt wel eens dat de voeding slechte massa of iets dergelijks heeft. Dan lijkt het alsof er netjes 5,3 volt op staat in onbelaste toestand (dus als er geen stroom loopt, maar je met de multimeter over de contactjes meet).

Zodra je probeert om een stroomkring te maken (dus je Zumo op wilt laden) is de massa niet toereikend en valt de spanning geheel weg.

Meet eens de stroom (dus Ampere, niet volt) als de Zumo in de houder zit. De gemakkelijkste manier is om even de zekering te zoeken in de voedingskabel, die er uit te halen en de pennen van de multimeter in de houder te steken. De voeding loopt dan via de multi-meter. In eerste instantie beginnen op de instelling 20A van de multi-meter.

Als je ziet dat er stroom loopt en dat is minder dan 2 Ampere kun je de multi-meter instellen op 2 Ampere. (Meestal moeten de pennetjes in de multi-meter in andere gaatjes om te schakelen tussen volt en ampere en ook om te schakelen tussen 20A (ongezekerd) en 2A (intern gezekerd in de multimeter).

Dan meet je de stroom met de Zumo uit in de houder en met de Zumo aan in de houder. Wellicht dat dat duidelijk maakt wat er stuk is.

Mijn intuitie: De voeding is niet helemaal goed meer. Mogelijk door een slechte massa, ofwel door een intern draadbreukje.
The neighbour's grass always looks greener, because it's fertilized with bullshit

Tiger 1050

Berichten:
2.876
Reg. datum:
25 mei. 2011
Locatie:
Eindhoven
quote:
Motomuis37 schreef op 25 oktober 2017 @ 07:02:

[...]


Ik kreeg toch deze tip dus dan doe ik dat! En ik maak toch geen nieuw topic, zet mijn vraag gewoon in een bestaand topic. Waar maak je je druk om zeg...


Dit topic is inderdaad wel een logische plaats om de vraag te stellen. Mocht je hier het antwoord krijgen, post je dat weer even in de originele thread zodat daar vraag en antwoord bij elkaar staan.

Gemakkelijk zat.
The neighbour's grass always looks greener, because it's fertilized with bullshit

Berichten:
105
Reg. datum:
09 mrt. 2014
quote:
blihi schreef op 25 oktober 2017 @ 09:03:
Op de steun staat 5,3 volt zeg je. Is dat belast of onbelast. Het gebeurt wel eens dat de voeding slechte massa of iets dergelijks heeft. Dan lijkt het alsof er netjes 5,3 volt op staat in onbelaste toestand (dus als er geen stroom loopt, maar je met de multimeter over de contactjes meet).

Zodra je probeert om een stroomkring te maken (dus je Zumo op wilt laden) is de massa niet toereikend en valt de spanning geheel weg.

Meet eens de stroom (dus Ampere, niet volt) als de Zumo in de houder zit. De gemakkelijkste manier is om even de zekering te zoeken in de voedingskabel, die er uit te halen en de pennen van de multimeter in de houder te steken. De voeding loopt dan via de multi-meter. In eerste instantie beginnen op de instelling 20A van de multi-meter.

Als je ziet dat er stroom loopt en dat is minder dan 2 Ampere kun je de multi-meter instellen op 2 Ampere. (Meestal moeten de pennetjes in de multi-meter in andere gaatjes om te schakelen tussen volt en ampere en ook om te schakelen tussen 20A (ongezekerd) en 2A (intern gezekerd in de multimeter).

Dan meet je de stroom met de Zumo uit in de houder en met de Zumo aan in de houder. Wellicht dat dat duidelijk maakt wat er stuk is.

Mijn intuitie: De voeding is niet helemaal goed meer. Mogelijk door een slechte massa, ofwel door een intern draadbreukje.



Thanks, ga ik vanavond gelijk doen! Wat voor waardes moeten er ongeveer uitkomen? Die 5.3 volt was inderdaad onbelast gemeten!

#58 R.I.P. SuperSic 4ever

Berichten:
83.748
Reg. datum:
23 mrt. 2008
Beste allen!

2 vraagjes:

1 - krijg nog steeds meldingen op de snelweg met daarin een waarschuwing dat er een mobiele flitser aanwezig op dat stuk aanwezig is, terwijl er geen flitser te zien is, hoe schakel ik dat uit?

2 - En als ik bv 120 op de snelweg rij en en dan snel gas geef om een vrachtwagen oid in te halen ( rond de 150km per uur ) dan geeft de garmin aan dat die uit zich gaat schakelen en moet ik het handmatig annuleren, dat doet hij ook als ik dan weer snel terug ga naar 120km.

als ik bv heel geleidelijk op/van het gas ga dan is er niks aan de hand en blijft hij het doen.

is dit een instellingsfout?
rogerno1 wijzigde dit bericht op woensdag 25 oktober 2017 12:36 (6%)
#72 Double Yamaha R1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 2

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.