Motor-Forum

Select Forum

Garmin Zumo deel 7


BMW R65

Berichten:
13.962
Reg. datum:
11 aug. 2008
Locatie:
Capelle aan den IJssel
quote:
rogerno1 schreef op 25 oktober 2017 @ 12:34:2 - En als ik bv 120 op de snelweg rij en en dan snel gas geef om een vrachtwagen oid in te halen ( rond de 150km per uur ) dan geeft de garmin aan dat die uit zich gaat schakelen en moet ik het handmatig annuleren, dat doet hij ook als ik dan weer snel terug ga naar 120km.

als ik bv heel geleidelijk op/van het gas ga dan is er niks aan de hand en blijft hij het doen.

is dit een instellingsfout?
Is dat dezelfde melding zoals je die krijgt als je de Zumo werkend uit zijn houder haalt. Dan drukt hij niet hard genoeg op de contacten en zal bij optrekken en afremmen iets bewegen in de houder (massa-traagheid) waardoor de Zumo denkt dat hij uit de houder gehaald wordt.
gehad: Honda CB250RS, Kawasaki 305Ltd, Honda CX500, Kawasaki GT550, nu: BMW R65

Tiger 1050

Berichten:
2.876
Reg. datum:
25 mei. 2011
Locatie:
Eindhoven
quote:
rogerno1 schreef op 25 oktober 2017 @ 12:34:
Beste allen!

2 vraagjes:

1 - krijg nog steeds meldingen op de snelweg met daarin een waarschuwing dat er een mobiele flitser aanwezig op dat stuk aanwezig is, terwijl er geen flitser te zien is, hoe schakel ik dat uit?


Die meldingen komen vanuit een GPI bestand dat op je Zumo staat. Het is dus geen Live data. Gewoon negeren. De meeste plaatsen waar dit gemeld wordt, wordt wel vaak geflitst. Eventueel kun je het GPI bestand hernoemen naar GP_ ofzo, of zelfs helemaal weggooien, maar in dat geval ben je alle flitsers kwijt.
quote:


2 - En als ik bv 120 op de snelweg rij en en dan snel gas geef om een vrachtwagen oid in te halen ( rond de 150km per uur ) dan geeft de garmin aan dat die uit zich gaat schakelen en moet ik het handmatig annuleren, dat doet hij ook als ik dan weer snel terug ga naar 120km.

als ik bv heel geleidelijk op/van het gas ga dan is er niks aan de hand en blijft hij het doen.

is dit een instellingsfout?


Zoals gezegd: slecht contact tussen houder en Zumo waarschijnlijk.
The neighbour's grass always looks greener, because it's fertilized with bullshit

Tiger 1050

Berichten:
2.876
Reg. datum:
25 mei. 2011
Locatie:
Eindhoven
quote:
Motomuis37 schreef op 25 oktober 2017 @ 12:05:

[...]



Thanks, ga ik vanavond gelijk doen! Wat voor waardes moeten er ongeveer uitkomen? Die 5.3 volt was inderdaad onbelast gemeten!


Ik vermoed dat de Zumo niet heel veel verbruikt. Enkele honderen milli-ampere als de zekering in de 12 volt kabel zit, afhankelijk van de ingestelde lichtsterkte en of je aan het rekenen bent etc.

Ongeveer twee keer zoveel als de zekering in het 5V gedeelte zit (dus na het voedingsblokje in de kabel).
The neighbour's grass always looks greener, because it's fertilized with bullshit

#58 R.I.P. SuperSic 4ever

Berichten:
83.748
Reg. datum:
23 mrt. 2008
quote:
jaap43 schreef op 25 oktober 2017 @ 13:31:

[...]
Is dat dezelfde melding zoals je die krijgt als je de Zumo werkend uit zijn houder haalt. Dan drukt hij niet hard genoeg op de contacten en zal bij optrekken en afremmen iets bewegen in de houder (massa-traagheid) waardoor de Zumo denkt dat hij uit de houder gehaald wordt.

ja dat is dezelfde melding idd, zal een keer opletten of hij er wel goed strak inzit, voorheen deed hij het gewoon goed en is denk ik net een jaar oud, gebruik hem alleen op de motor en zo vaak rij ik niet.

wel vreemd dat die het alleen bij 120 en 153 doet, ongeacht vanaf welke snelheid ik accelereer of loslaat.
rogerno1 wijzigde dit bericht op woensdag 25 oktober 2017 21:50 (8%)
#72 Double Yamaha R1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#58 R.I.P. SuperSic 4ever

Berichten:
83.748
Reg. datum:
23 mrt. 2008
quote:
blihi schreef op 25 oktober 2017 @ 15:03:

[...]

Die meldingen komen vanuit een GPI bestand dat op je Zumo staat. Het is dus geen Live data. Gewoon negeren. De meeste plaatsen waar dit gemeld wordt, wordt wel vaak geflitst. Eventueel kun je het GPI bestand hernoemen naar GP_ ofzo, of zelfs helemaal weggooien, maar in dat geval ben je alle flitsers kwijt.

[...]


Zoals gezegd: slecht contact tussen houder en Zumo aarschijnlijk.


Dan zal ik het maar zo laten.
#72 Double Yamaha R1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.mrgps.nl

Berichten:
2.301
Reg. datum:
04 jun. 2012
Locatie:
wierden
Hmmm. Ik kan me vergissen maar:

In de GPI zitten in principe geen mobiele flitsers. En zul je ook geen melding krijgen 'mobiele flitser'.

Twee mogelijkheden:
a. je hebt een 590 of 595 en die gekoppeld via smartphone link (maar ik meen dat dan de melding is 'politie activiteit' oid
b. danwel het betreft een waarschuwing voor een roodlicht flitser bij toerit-dosering

Het tweede probleem heeft beslist niets met de snelheid te maken, anders dan dat je bij een specifieke snelheid te maken hebt met een trilling waardoor het contact verbroken wordt.
video's voor gps op de motor: zie www.mrgps.nl

Berichten:
1.326
Reg. datum:
17 jun. 2007
Locatie:
Utreg
Derde mogelijkheid: ik heb ooit een keer een GPI gemaakt met alle mogelijke mobiele flitslocaties langs de snelweg en die op mijn site gezet. Uiteraard leverde die een hoop loos alarm af, maar het heeft me minstens één keer een CJIB-brief bespaard...

XJRowner

Berichten:
6.661
Reg. datum:
14 dec. 2002
Locatie:
Leiderdorp
Er staan wel degelijk mobiele flitslocaties op de Zumo 590 en die heb ik er niet opgezet.
Lady N
R5F, SR500, XJ550 Seca, XJR1300 Diversion, XJ600S Diversion

www.mrgps.nl

Berichten:
2.301
Reg. datum:
04 jun. 2012
Locatie:
wierden
Da's dan kennelijk de schuld van javawa (zie boven). ;)

FF serious:

Een mobiele flistlocatie bestaat meestal maar een paar uur. Betekent dat het opnemen daarvan alleen nut heeft als het ook met hoge frequentie ververst kan worden. Ergo: via een 'connected device'.

Uitzondering is bijvoorbeeld Frankrijk: vanwege wetgeving staan daar niet de exacte positie van flitspalen is maar 'zones' waar regelmatig geflitst wordt; al dan niet door vaste palen.
video's voor gps op de motor: zie www.mrgps.nl

Versys 650

Berichten:
9.610
Reg. datum:
04 mei. 2009
Locatie:
Twente
quote:
DrsRob schreef op 25 oktober 2017 @ 23:01:
Er staan wel degelijk mobiele flitslocaties op de Zumo 590 en die heb ik er niet opgezet.


Zijn het niet gewoon vaste palen die inmiddels verdwenen zijn?

Of gebieden waar regelmatig geflitst wordt?
Greetz MP. __________ Zoals het toetsenbordje thuis tikt, tikt het nergens! __________ It's never enough..

XJRowner

Berichten:
6.661
Reg. datum:
14 dec. 2002
Locatie:
Leiderdorp
quote:
MaartenP schreef op 25 oktober 2017 @ 23:21:

[...]


Zijn het niet gewoon vaste palen die inmiddels verdwenen zijn?

Of gebieden waar regelmatig geflitst wordt?

Dat laatste natuurlijk en dat bedoelde de oorspronkelijke poster - denk ik - dan ook.
Lady N
R5F, SR500, XJ550 Seca, XJR1300 Diversion, XJ600S Diversion

Tiger 1050

Berichten:
2.876
Reg. datum:
25 mei. 2011
Locatie:
Eindhoven
quote:
MaartenP schreef op 25 oktober 2017 @ 23:21:

[...]


Zijn het niet gewoon vaste palen die inmiddels verdwenen zijn?

Of gebieden waar regelmatig geflitst wordt?


Die laatste vermoed ik ook inderdaad. Althans, daar heb ik ook "last" van. De Zumo heeft er een handje van om die continu te blijven omroepen. Dat is vooral vervelend op snelwegen die, toen die dingen aangemaakt werden, 120 km/u max hadden en nu 130 km/u.

Mijn Zumo piept dan en geeft icoontjes weer op de kaart zonder dat er iets gezegd wordt.

En die locaties staan volgens mij ook standaard in de "demo" flitslocaties die bij aanschaf op de Zumo staan.
blihi wijzigde dit bericht op donderdag 26 oktober 2017 07:46 (8%)
The neighbour's grass always looks greener, because it's fertilized with bullshit

huh?

Berichten:
856
Reg. datum:
10 aug. 2003
Locatie:
Utrecht e/o
Ik denk - laat ik mijn zumo weer eens aan de computer hangen voor updates..

Maar ik krijg deze melding van Garmin Express:

"Sorry, we're having a problem communication with our servers."

Nadat ik Garmin Express had geupdated had ik goede hoop maar de melding blijft.

Ook nadat ik alle anti-virus en firewall onzin had uitgeschakeld van mij antiv-virus pakket had Garmin Express er geen zin in. Ook na meerdere keren de refresh knop te hebben misbruikt gebeurt er niets.

Ligt het aan mij pc of zijn er meer die dit probleem hebben?
ZX-12R '03 | R1200GS '09 | CBR1100XX '01 | R1200GSA '13 | K1600GT '15
http://boxer.gs

Grote klappen.......snel thuis

Berichten:
1.336
Reg. datum:
18 sep. 2008
Locatie:
Dtc
Gewoon over een paar dagen nog eens proberen.
sometimes it`s fun.....

huh?

Berichten:
856
Reg. datum:
10 aug. 2003
Locatie:
Utrecht e/o
Mmmja,

Ik wacht maar af dan :-)
ZX-12R '03 | R1200GS '09 | CBR1100XX '01 | R1200GSA '13 | K1600GT '15
http://boxer.gs

#58 R.I.P. SuperSic 4ever

Berichten:
83.748
Reg. datum:
23 mrt. 2008
heb even terug gelezen over mijn vragen, maar wij ( vriendin en ik ) hebben beide een 340LM, maar neem aan dat het niet uitmaakt welk model je hebt? schijnbaar hebben wij het en een ander niet, niks aan te doen dan.

Maar zal wel op de connecties lette , mag aannemen dat het na een jaar niet zomaar lichtjes vast mag zitten?

zit daar eventueel garantie op? kan moeilijk dat ding vasttapen aan de houder.
#72 Double Yamaha R1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

E=Koffie²

Berichten:
4.926
Reg. datum:
16 jan. 2005
Locatie:
Bergen op Zoom
Ha luitjes,

Wat zijn alternatieven voor Basecamp? Ik vind het teveel gedoe en moet er iedere keer een laptop meeleuren op vakantie.

Het mooist zou iets zijn dat ik op mijn tablet kan gebruiken, maarja... is dat er?
BMW R1200 GSA - Een weekje vanalles - Rondje Oostzee (video)

Berichten:
284
Reg. datum:
17 apr. 2004
Locatie:
scheveningen
kijk eens naar MyRoute-app

R1200GS + race cbr600rr ZAC #2

Berichten:
6.503
Reg. datum:
20 okt. 2002
Locatie:
Zutphen
quote:
JorisK schreef op 06 februari 2018 @ 19:30:
Ha luitjes,

Wat zijn alternatieven voor Basecamp? Ik vind het teveel gedoe en moet er iedere keer een laptop meeleuren op vakantie.

Het mooist zou iets zijn dat ik op mijn tablet kan gebruiken, maarja... is dat er?

Jij hebt toch een R1200GSA?

Ga eens naar het BMW GSclub-forum, daar zitten een aantal topics bij waar je ms wat aan hebt.
De meeste alternatieven hebben net zoals BC, voor-en nadelen.

Weet zo niet wat de mogelijkheden op een tablet zijn.
SPONSORS :
http://www.mamola.nl/
http://www.s-w-v.nl
http://www.bvvreclame.nl/
http://www.devriesbanden.nl/

Rijd nu Crosstourer

Berichten:
4.393
Reg. datum:
11 nov. 2011
Locatie:
Zwolle
Een beter alternatief ken ik ook niet.
Daar waar een laptop een nadeel van Basecamp is, is een verplichte internetverbinding voor MyRoute wellicht een nadeel.
Basecamp zou eventueel ook op een Windows Tablet kunnen draaien.
Honda for Life??? 'k weet het niet!

www.mrgps.nl

Berichten:
2.301
Reg. datum:
04 jun. 2012
Locatie:
wierden
Je kunt basecamp evt op een tablet met volwaardige windows draaaien.

MRA, Myroute en bijv routeyou zijn webbased en kunnen ook op een android tablet of ipad. Moet je wel even de handigheid hebben om een gpx naar microSD te saven en die SD in je zumo plaatsen. Werk je met een TT Rider dan is dat laatste niet nodig en kun je de route via de cloud overzetten.
video's voor gps op de motor: zie www.mrgps.nl

E=Koffie²

Berichten:
4.926
Reg. datum:
16 jan. 2005
Locatie:
Bergen op Zoom
quote:
hansvaessen schreef op 06 februari 2018 @ 20:09:
Je kunt basecamp evt op een tablet met volwaardige windows draaaien.

MRA, Myroute en bijv routeyou zijn webbased en kunnen ook op een android tablet of ipad. Moet je wel even de handigheid hebben om een gpx naar microSD te saven en die SD in je zumo plaatsen. Werk je met een TT Rider dan is dat laatste niet nodig en kun je de route via de cloud overzetten.


Ik vraag me serieus wel eens af hoe lang het nog gaat duren voordat Tomtom Garmin gaat inhalen op het gebied van Motornavigatie/Planningsoftware (als dat al niet gebeurd is).
BMW R1200 GSA - Een weekje vanalles - Rondje Oostzee (video)

KTM 1190Adv

Berichten:
434
Reg. datum:
26 nov. 2002
Locatie:
Noord-Brabant
Denk niet dat TomTom iemand in gaat halen met planningssoftware, die hebben ze namelijk niet.

Persoonlijk vind ik MRA een stuk makkelijker in gebruik dan Basecamp, en het grote voordeel van MRA is dat je vrij simpel de routes voor diverse systemen kan vergelijken/maken.

www.mrgps.nl

Berichten:
2.301
Reg. datum:
04 jun. 2012
Locatie:
wierden
quote:
Kamikaze schreef op 07 februari 2018 @ 12:15:
Denk niet dat TomTom iemand in gaat halen met planningssoftware, die hebben ze namelijk niet.


Niet juist. Ze hebben TomTom MyDrive. Da's een eenvoudig maar tegelijk zeer krachtig programma.

De kracht zit in eenvoud in combinatie met de 'scenic routing'. De kracht van MRA Gold zit 'm in diezelfde scenic routing, maar die komt dus uit de TT kaart.
Als er één aspect is waar TT het beter doet dan Garmin is het wel die 'spannende route'. Maak maar eens een 'kronkelroute' van de ene kant van het land naar de andere kant. En vergelijk basecamp met MyDrive/MRA.

Ander 'inhaalpuntje' is het, vanuit de routesoftware, inladen van routes via de cloud (MyDrive, MRA, Tyre). Garmin zal echt wel wat gas moeten gaan geven...
video's voor gps op de motor: zie www.mrgps.nl

KTM 1190Adv

Berichten:
434
Reg. datum:
26 nov. 2002
Locatie:
Noord-Brabant
quote:
hansvaessen schreef op 07 februari 2018 @ 12:36:

[...]


Niet juist. Ze hebben TomTom MyDrive. Da's een eenvoudig maar tegelijk zeer krachtig programma.


Ok, die ken ik nog niet..

quote:

Als er één aspect is waar TT het beter doet dan Garmin is het wel die 'spannende route'.

Eens !

quote:

Ander 'inhaalpuntje' is het, vanuit de routesoftware, inladen van routes via de cloud (MyDrive, MRA, Tyre). Garmin zal echt wel wat gas moeten gaan geven...

Ook helemaal eens.

Ik wist niet dat Mydrive ook een plannertool is, voor de andere punten heeft Garmin inderdaad wel wat werk te verzetten.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 2

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.