Olie probleem cbr 600rr 2004

bkoppejan

MF'er
16 apr 2010
132
0
Klaaswaal
Beste motorforum leden,

Afgelopen vrijdag even een rondje wezen rijden met de motor. Na 5 min rijden seinde een auto achter me en bleek dat de motor aan het roken was. Verder dus geen signaallamp of fout melding. Toch maar even gestopt en bleek dat de olie in eens helemaal weg was. Onderkant blok en achterwiel zat onder de olie.

Filter en carterdop gelijk gecontroleerd en zaten gewoon vast. Blok helemaal schoongemaakt en kon verder niks vinden. Heeft iemand een idee waar de olie vandaan is gekomen? Oliepeil
Was nagenoeg leeg! Heb ongeveer 2 maanden geleden olie en filter vervangen en was tot een week geleden nog op peil.

Ben benieuwd naar de reacties wat het zou kunnen zijn, heb geen idee.

Bedankt
 
Hoeveel had je al gereden sinds het verversen? Zit het oliefilter goed vast? Heb je een beetje olie op de o-ring gesmeerd? Voor het schoonmaken ook niets gevonden waar het vandaan zou kunnen komen? Kappen eraf gehad? Kerrringen gecheckt?
 
Heb er denk 1000 km zonder problemen mee gereden en netjes olie op de ring gesmeerd. Naar mijn idee was verder alles in orde, maar olie moet toch opeens ergens uitgekomen zijn wat alles was in een rit weg
 
Dat is het rare kan helaas niet specifiek zien waar er een lek zou kunnen zijn. Morgen nog maar eens goed kijken.

Waar moet de slang van de oliekoeler zitten? Wat het leek idd zo dat het wel waterig was de olie dan zeg maar
 
Daarom kan het zomaar de keerring zijn. Als die los scheurt ben je in no-time al je olie kwijt.
Carterplug had je al gechecked..neem aan dat een gat in je carter je ook wel was opgevallen. Oliefilter zat ook vast zei je. Dan blijven als hoofdverdachten je koeler en die keerring over.

Edit:
Maar als je snel wilt weten waar hij lekt: Gooi er wat oude olie in (als je die nog hebt staan) of je haalt de goedkoopste die je kunt vinden en starten maar.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan