Bijgeluiden bij koppelen / ontkoppelen ?

Hawker

MF'er
24 mei 2015
128
2
Emmen
Hallo allemaal,

Deze post heb ik reeds ook gesteld in het ntv / hawk topic en plaats hem ook hier even voor een e.v.t. groter publiek..

Klacht is bijgeluiden in neutraal, hierbij komt er een soort van zoemend schuren geluid bij de koppeling weg, ook produceert het motorblok meer vibratie's dan normaal. trek ik de hendel in is het geluid en vibratie's weg, alleen begint er dan een soort van getikker soort van rollende knikkers geluid o.i.d.

Alsvolgt :

Zojuist de boel even van dichtbij bekeken en viel op dat er speling zit op de drukgroep cq. koppelingskrans ( waar de platen tussen vallen ) nadat we de 4 schroefjes van de drukveren iets gelost hadden. even het hele spul gedemonteerd en bleek inderdaad speling te zitten tussen het messing lager en premier as alsook tussen de premier as en het busje waar de groep weer in valt ( zie foto's ) speling is haast gelijk tussen beide onderdelen..

wat ook opvalt is de schakel ketting of wat het ook is ( onderste kettinkje, ook zichtbaar op onderste foto ), deze ligt ook iets losjes om de tandwieltjes. verder is er geen slijtage zichtbaar maar de vraag luidt of deze spelingen normaal zijn in dit gedeelte ? ( misschien i.v.m. tolerantie's m.b.t. het schakelen o.i.d. )

Als vast bedankt allemaal
full

full

full



Alvast bedankt ! Groeten Daniel
 
Terug
Bovenaan Onderaan