Droog knetterend geluid en veel zwarte rook

NinjaFlame

MF'er
13 sep 2008
145
27
eemnes
Beste lezers,

Ik heb sinds een tijdje een honda cb600f uit 2002.
Nu kreeg ik laatst op de snelweg een heel droog knetterend geluid en viel hij na een tijdje uit. Ff gestopt en hij ging weer verder. Na nog 4x niet meer aan te krijgen. Ik heb me carburateurs laten schoonmaken, me benzinefilter schoongemaakt en me tank doorgespoelt.
Alles weer in elkaar gezet en euvel was niet weg.
Bij de 4000 toeren komt dat geluid terug en als ik dan het gas open trek gaat hij er niet echt lekker vandoor en komt dat knetterende geluid erbij.
Bij een koude motor geeft hij veel zwarte rook uit de uitlaat.
Ben bij de dealer geweest en die heeft mijn carburateurs nog een keer schoongemaakt en het filter van de carburateurs vervangen. Ik heb de waardes van me bougiekabels, doppen en bougies gemeten en die zijn allemaal goed.
De bougies zijn wel ook erg zwart.
Nu de carburateurs voor de tweede keer schoon gemaakt zijn loopt hij ietsje beter maar het knetteren blijft. Ook als ik een stuk op de snelweg heb gereden (continue knetterend geluid)
En ik ga er van af dan valt hij uit en gaat hij met een paar keer starten wel weer aan maar blijft moeilijk aan. Ik heb de sensor op de carburateurs doorgemeten en de stekker die er op zit. Dit is allemaal goed. Ik heb het boek van haynes en daar staat in dat als je de sensor eraf haalt dan de motor 3500 toeren laten draaien en dan de sensor erop dat de toeren dan toe moeten nemen. Dit doet hij niet. Daarom dacht ik zelf aan een defecte cdi unit maar volgens de garage kan dat niet.
Ze hebben bij de garage de kleppen al gesteld en de carburateurs synchroon gesteld, de carburateurs minder rijk afgesteld en ik heb al gereden met een brandstoftoevoeging voor het reinigen en een brandstoftoevoeging voor het roet te verwijderen.
Is er iemand die weet wat ik nog kan proberen te doen?
Want ik zou het ff niet meer weten.
 
Laatst bewerkt:
kan niet kapot bestaat niet. komt niet geregeld voor wel.
en het kan van alles zijn. makkelijkste manier van storing zoeken is waarschijnlijk op een rollentestbank.
wat je niet schrijft is waar het knetteren vandaan komt, komt het uit de uitlaat is het zeer luid of zou het ook electrisch geknetter (overslag van vonken) kunnen zijn?
gaat de machine ook roken als hij knettert en welke kleur is deze rook. doet hij het knetteren ook als je stationair toeren maakt of alleen op de snelweg en in elke vernelling of kan je het ook opwekken tijdens rijden in lage versnellingen?
 
Het is lastig om te horen waar het vandaan komt. Het lijkt mij uit het blok. Zou inderdaad ook goed een electrisch iets kunnen zijn. Vandaar dat ik mijn bougiekabels ed ben door gaan meten. Hij rookt het meest bij een koude start en als hij warm is geeft hij af en toe een zwarte pluim. Hij gaat bij de 4000 toeten knetteren en geeft dan niet zo zeer ook meteen zwarte rook. Het knetteren is dus vanaf 4000 toeren en in elke versnelling.
 
Laatst bewerkt:
de koperkern van de ontsteking kan prima zijn maar dat zegt niks over hoe goed de isolatie nog is dat zal je moeten testen met gespecialiseerde apparatuur waar maar weinig mensen de beschikking over hebben. dat is spul voor een hoogspanningslaboratorium. ik zou beginnen met een verse set kabels en doppen en eventueel de bobines.
 
Mijn eerste gedachte is ook electrisch. Start hem eens in een garage als het buiten donker is met de deur open en doe het licht uit. Wacht even tot je ogen gewend zijn en kijk of je ergens vonkjes kan zien. (Deur open als het kan en anders zo kort mogelijk want die uitlaat gassen zijn niet zo gezond. Zeker niet van een koude motor.
 
Ik ken dit type motor niet maar zit er misschien een massakabel tussen blok / frame / accu los? Als deze geen goed contact meer maakt kun je ook dit soort problemen krijgen.
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor de antwoorden!

Ik heb gister de bobines doorgemeten en alle waardes waren goed. Ik heb vanmiddag even gereden zonder luchtfilter en toen reed hij een heel stuk beter.(zo goed als weg)
Vanavond nog een rondje gedaan en toen was het toch weer iets minder. Ik ga nog even kijken of ik iets zie vonken met water! En of er een massakabel los zit misschien.
 
Laatst bewerkt:
Ik heb gister de bobines doorgemeten en alle waardes waren goed. Ik heb vanmiddag even gereden zonder luchtfilter en toen reed hij een heel stuk beter.(zo goed als weg)

dan zit het probleem dus in de carb afstelling. Lijkt veel te rijk te staan.
Zoals je al schreef, veel zwarte rook als die koud is , zwarte bougies.

Misschien een domme opmerking maar blijft de choke niet hangen :?
 
oude benzine?
buiten laten staan??
in de regen??

vocht in de benzine zorgt er ook voor dat je brommer onregelmatig loopt en knettert/ knalt..
anders ook eens denken aan de kleppen..
bobine,
en ontstekingsspoel..

suc6
 
Laatst bewerkt:
Ik ben net een recht stuk constant op 4000 toeren wezen rijden met en zonder luchtfilter. En even goed geluisterd waar het knetteren vandaan komt. Dat komt dus duidelijk uit me uitlaat. En het verschil van luchtfilter is dat het met luchtfilter precies op de 4000 toeren begint en zonder net wat hoger in toeren.
Ik heb voor 2 maanden terug een rit gemaakt zonder db killer wat gewoon goed ging. Drie dagen later begon de ellende en heb ik na het schoonmaken van mijn carburateurs de db killer er weer in gedaan. Kan dit er iets mee te maken hebben?
 
Bedankt voor de antwoorden!

Ik heb gister de bobines doorgemeten en alle waardes waren goed. Ik heb vanmiddag even gereden zonder luchtfilter en toen reed hij een heel stuk beter.(zo goed als weg)
Vanavond nog een rondje gedaan en toen was het toch weer iets minder. Ik ga nog even kijken of ik iets zie vonken met water! En of er een massakabel los zit misschien.

Dat was waar ik het 1e aan dacht(zwarte rook),zit je luchtfilter niet potdicht :')
Heb je die al vervangen?
 
Laatst bewerkt:
ik meen gelezen te hebben dat het filter al vervangen was, of bedoelde je het benzinefilter,
de dealer heeft hem afgesteld zeg je ook, die heeft een eventueel potdicht luchtfilter niet in de gaten?
slordig, gezien de symptomen die jij omschrijft.

nee,die had ie er even afgehaald en zei dat de motor dan al wat beter liep :)
 
In de eerste instantie dacht ik bij 'knetteren' aan de ontsteking.

Maar ik denk dat je meer stotteren bedoeld.
Zwarte bougies duiden op een te rijke afstelling, daarom zal hij iets beter lopen met wat meer lucht.

Mijn gedachten gaan ook uit naar een choke die evt blijft hangen... (choke aan = meer benzine, minder lucht).
Zou dat toch eens even goed nakijken, wat voor choke zit erop?
 
Terug
Bovenaan Onderaan