Zx10r 2005 shimschaal verpulvert bij 1 klep

Status
Niet open voor verdere reacties.

aprilia_racer

Die hard MF'er
9 sep 2004
299
4
Wijchen
Hallo,

Wie o wie kan er met een zinnig antwoord komen op dit probleem. Het antwoord ander blok kopen of ding de sloot in rijden kan ik weinig mee maar mogelijk heeft iemand nog een mooi idee.

Ben momenteel met onderhoud bezig aan mijn zx10r uit 2005.
Motor heeft 52.000 gelopen. Toen ik de motor kocht liep ding prima en waren er geen rare bijgeluiden. Aangezien ik de hele winter toch niet rijd en de onderhoudgeschiedenis niet bekent was en ik toch alles zelf kan dacht ik grote beurt en kleppen stellen en alles weer even netjes maken.

Nu pak ik de nokkenassen eruit en zie ik dat bij 1 klep de schaal waar de shim in ligt helemaal verpulvert is. Dit blijkt een probleem te zijn wat vaker voorkomt. Tegenwoordig zijn er gemodificeerde schalen die dus niet meer verpulveren. Nu ben ik handig en kan ik veel zelf maar ik hoor verschillende verhalen. De 1 zegt dat de kop eraf moet en dat je ding dan pas kan vervangen. Andere zeggen dat het ook vanuit de positie kan van kleppen stellen. Ik probeer er hieronder een foto bij te zetten zodat iedereen weet waar het over gaat.

Ik ben heel benieuwd en misschien kan iemand me verder helpen.
Bedankt alvast voor de moeite!!
full
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan