Ducati Deel #121 Xmas edition

Ducati werkt hard om de motor voor 2017 fysiek minder zwaar te maken, zodat de rijders er beter mee overweg kunnen.

Hoewel het niet publiekelijk toegegeven wordt, maken enkele Ducati-teamleden zich zorgen over de huidige vorm van Jorge Lorenzo. De Spanjaard lijkt geen schim meer van de man die driemaal de MotoGP-titel won en die Ducati in april maar al te graag wilde vastleggen voor de komende jaren.

Ondanks deze onzekerheid blijft Ducati met man en macht werken aan de motor waarmee Lorenzo komend jaar vanaf het eerste moment de strijd moet aangaan met Yamaha en Honda. De Italiaanse fabrikant is zich bewust van de sterke punten van de Spanjaard. De engineers in de fabriek in Bologna doen er dan ook alles aan om de fysiek zware Desmosedici lichter te maken.

De huidige rijders Andrea Dovizioso en Andrea Iannone klaagden dit seizoen regelmatig over de fysieke uitdagingen, met name op Silverstone. Beide rijders hadden na elke sessie pijnlijke armen en dat was ook de reden van de valpartij van Iannone in de race. De Italiaan kon de motor gewoonweg niet meer overeind houden.

Motor voor iedereen, niet alleen voor Lorenzo

De technische afdeling van Ducati - geleid door Gigi Dall’Igna - doet er alles aan om een fysiek minder zware motor te ontwikkelen. Dat bevestigt Ciabatti: “We hebben ideeën, Gigi kent de kwaliteiten en de behoeften van Jorge, al krijgen we tijdens de post-season test op Valencia daar een nog beter beeld van. Het is onze intentie een motor te ontwikkelen die niet alleen voor sterke mannen bedoeld is. En niet alleen voor Jorge, maar voor alle rijders. Pramac rijdt ook met de 2017-versie en we willen niet dat situaties zoals Silverstone nogmaals plaatsvinden.”

De Italiaan waarschuwde wel dat de GP17 vermoedelijk nog altijd meer van de rijder vraagt dan de andere motoren: “We weten dat het vermogen een van de belangrijkste karakteristieken van de motor is. Dat vereist doorgaans meer fysieke inspanning.”
 
Terug
Bovenaan Onderaan