Verhogen Yamaha wr 125 x

Martijn98

Rookie
22 feb 2016
3
0
Werkendem
Beste mensen,

Ik ben van plan om een Yamaha wr 125 x uit het jaar 2013 te kopen. Met daarop een kilometer stand van circa 10.000. Maar ik ben van nature een lange jongen. En wanneer ik op een 125 cc zit valt deze heel klein uit ;( . Dus mijn vraag was: Wat kan ik allemaal veranderen om de Yamaha te verhogen? Hierbij dacht ik zelf aan een langere voorvork of een langere(sterke) achterveer? Zoja, waar ik het beste deze kopen? Ik ben best handig met sleutelen, maar wilde graag jullie ervaringen en kennis hierover horen:)

Alvast bedankt,
 
een voorvork verlengen is knap lastig en het formaat vork van een 125 cc zal niet overal zomaar ergens op voorraad zijn, zeker niet 2e hands.
de achterschokbreker zal je misschien een shim op/onder kunnen leggen maar dan komt de motor meer op zijn neus te staan en dan heb je het maar over een paar mm hoogte verschil die wel erg veel , mogelijk, nadelig kunnen werken op het rijgedrag.

Als het gaat om hoe het er uit ziet zou ik er gewoon poep aan hebben , ik ben fors maar rij gewoon lekker op een 270 cc scooter.

als het een motor is die je tijdelijk rijd zal een 'verhoging' lastig te verkopen zijn of iig niets meer opbrengen van wat het gekost heeft om te doen.
een offroad heeft doorgaans verhoudingsgewijs een hoge zit.
als je niet type rijbewijs gebonden ben zou je ook naar een crf250L kunnen kijken?

er zijn meerdere veringsspecialisten die genoemd worden op dit forum die je de vraag zou kunnen voorleggen.

succes en ben benieuwd wat het word :)
 
Bedankt alvast haha:)

Ik ga Vrijdag een test zit maken. er zit op dit model wel een stelveer. Dus ik kan hem in principe altijd strak spannen zodat hij bijna niet inzakt. Maar dit gaat ook weer te koste van het rij comfort. Een voorvork van een yamaha wr 250 x zal wel een te grote diameter hebben vrees ik? Iemand die dat weet?

Het is jammer genoeg wel leeftijd gebonden mijn rijbewijs:(
 
Terug
Bovenaan Onderaan