XTZ750 Ploffen en niet stationair lopen

bijnanetniet

Rookie
6 nov 2013
8
0
Twente
Hallo lezers,

Wellicht kan iemand me helpen,...?
Nadat mijn XTZ750 eein tijdje in de schuur gestaan heeft, start hij nu niet meer zonder de shoke,..vroeger wel? Wanneer ik de ST warm laat draaien met de shoke,...loopt hij eerst op 1 cilinder, later komt dan de tweede erbij,... zodra ik aan het gas kom, slaat hij af,...als ie warm is, dan kan ik gas geven, de tweede cilinder doet nu ook mee,....als ik het gas open en weer dicht draai, dan begint ie te ploffen/knallen,.... zonder shoke,...slaat hij meteen weer af,... ik dacht even een stukje rijden,...alles moet weer opgang komen,...hielp niet,... als ik het gas dichtdraai,...blokkeert het achterwiel zelfs tijdens het uitrollen in lage toeren,... m.a.w. zo kan ik niet de weg op...
Heb hem weg gezet toen alles okay was,... zou het een smerige carb zijn...?

Graag jullie advies,..

Wellicht zit er een specialist in Salland die me kan helpen of adviseren...?

Alvast donders bedankt voor jullie reactie!
 
Hallo PatrickZ

Ik durf wel te zeggen dat ik 1 van de weinige XTZ750's heb met een zeeeeer geringe kilometerstand,... ik gok op vervuilde carb/s.... Nieuwe bougies zitten er nog geen 200km in,.... ik wil niet zomaar aan afstelschroefjes gaan draaien,...vandaar mijn vraag om advies.

Bedankt voor je Reactie.

@ Bolski,... bedankt voor de tip,...staat nu ook op het XTZ750 topic.
 
Is het geen idee om een "Help mijn motor loopt niet goed na de winterslaap" sticky topic te maken? Met de effecten van moderne "benzine" en lang stilstaan?
full
 
@ john12345,

bedankt voor je reactie,... denk dat dat de enige oplossing is,...

Wie heeft er ervaring met reinigingsspul die je toevoegt aan de brandstof...?

Zou dat een poging waard zijn...?

Alvast bedankt voor de reacties.
 
Terug
Bovenaan Onderaan