Gsxr 1000 k7 houd in bij 10.000 toeren

Jeffreybood

Rookie
22 apr 2016
13
0
Den haag
Beste medegebruikers
ik ben jeffrey en rijd een suzuki gsxr 1000 k7

Even kort verhaaltje vooraf.
vorig jaar liet ik mijn reserve sleutel inleren bij motorport maar toen sloeg me computer ophol niks meer doen. Zij zeiden dat dat wel vaker voorkwam nou goed dan nieuwe computer erin en weer goed. Nou na een tijd begon de ellende bij 10.000 toeren houd hij ineens in en dan trekt hij hem toch weer door. Wij me broer(eigen 2wielersbedrijf), me vader en ik hebben toen zelfs even bij de computer gekeken. Daar ontdekten wij dat ze de rubbers vergeten waren en een stekker kapot hadden gemaakt dus wij terug dat hebben ze gemaakt, maar het inhouden bleef, wij weer terug aangezien wij dachten dat het door de computer ofzo kwam na een tijd klote over en weer willen zij er niet meer aan werken, omdat zij overtuigd zijn dat het niet door hun komt. Naja fijn met tegenzin me motor opgehaald en zelf maar kijken.

Nu na paar maanden ellende van zoeken van alles al vervangen.

Brandstofpomp (motoport zij dat die kapot was)
Kabelboom vervangen.
Bobines.
Computer.
Ander contactslot.

Maar nog steeds inhouden iemand enig idee of meegemaakt

Bij voorbaat dank
 
Waarom de testbank daar worden we niet wijzer van toch?

Hij heeft dat als hij warm is dat hij ineens inhoudt bij 10.000 toeren en dan daarna er wel gewoon overheen gaat zeg maar.
Dat heeft hij nooit gehad maar wij komen er niet uit en motoport kwam er ook niet uit en die willen niks meer doen eraan.

En het geld viel wel mee via me broer zijn oude baas ook motorzaak die ook 2dehands onderdelen heeft die wel goed zijn konden we testen met andere onderdelen dus niet alles hoeven kopen maar wel vervangen geweest
 
Laatst bewerkt:
Nee geen andere uitlaat geprobeerd maar wel gelezen bij iemand die had soort van hetzelfde en daar was een uitlaat pijp verstopt bij de bocht hebben we allemaal gecontroleerd.

Bougies allemaal vervangen en de kabels gecontroleerd.
 
Hij geeft geen storingen aan en motoport heeft geen fout melding gehad op de computer dus daarom vinden wij het raar

Dat zegt geen donder. Een storingslog is echt retehandig als monteur om je een indicatie te geven welk component het niet doet, in welke richting je moet gaan zoeken en/of als leidraad om uit te vogelen of sensoren die een storingsmelding triggeren wellicht iets gemeen hebben. En thats it. Het is geen 'storing in component A, vervang component A' melding. Het kan een handige tip zijn, niets meer en niets minder.

Een motorfiets is bij lange na niet zo gecompliceerd als een auto. Als motoprut het niet kan vinden moet je hem naar een specialist brengen. NIWA bijvoorbeeld om even wat te noemen. En in dit topic heb ik ook al een paar reply's gelezen van mensen die ook wat verder zijn dan de gemiddelde motoport met 30 merken op de gevel.
 
Ik heb wel een vergelijkbaar iets gehad aan mijn K8. Bij volgas ging hij hoog in de toeren stotteren en dan weer door.
Ik kon 'm naar Arie Molenaar brengen en het is verholpen. Er was iets met de injectie niet helemaal ok. Helaas is dat alles wat ik weet. Misschien kun je hen eens bellen en er naar vragen?
 
Nja wij normaal ook niet maar motoport was het dichtsbijzijnde om me sleutel te laten inleren toen dus daarom

Okee dan gaat ik dat even doen als zij meer weten zou top zijn

Haha ja maar is toch geen lekker idee dat als.je doortrekt hij stotterd
 
Allemaal schoongemaakt en getest met andere injectoren etc.

Mijn vader denkt aan nokkenas sensor maar we kunnen hem niet meten omdat we de waardes niet weten en kunnen vinden en er nergens een 2dehands sensor te vinden is en om hem dan nieuw te kopen is ook best veel geld omdat we het niet zeker weten.
 
Allemaal schoongemaakt en getest met andere injectoren etc.

Mijn vader denkt aan nokkenas sensor maar we kunnen hem niet meten omdat we de waardes niet weten en kunnen vinden en er nergens een 2dehands sensor te vinden is en om hem dan nieuw te kopen is ook best veel geld omdat we het niet zeker weten.

Waarom precies denkt je vader aan de nokkenas sensor?
 
Ik heb een jaar geleden een soort gelijk probleem met mijn GSX-R 1000 K9 gehad. Bij mij hield de motor in rond de 4000 toeren.
De dealer heeft toen de 2nd air afgedopt. Sindsdien is het probleem niet meer voorgekomen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan