gs500

25 dec 2012
165
2
Haren(Groningen)
Zo ik b geslaagd voor mijn rijbewijs en heb de gs500 voor zo ver klaar.

Nu i het alleen dat die niet heel lekker loopt. Hij remt tijdens het rijden nie af op de motor.

Bij stil staan loopt d stationair 1000 toeren. En gas geven zakt die ook niet snel terug maar ook weer niet langzaam. Alleen al je dus gaat rijden is het heel er vervelend want bij terug schakelen remt die dan ook niet echt af omdat hij dan hoog toerig loopt 3000 als ik ontkoppel.

Ps denk valse lucht en afstellen/synchroniseren. Dus ga daar vanmiddag naar kijken maar mocht iemand anders nog ideeën hebben wat het kan zijn hoor ik het graag.

Alvast bedankt
 
Als de motor loopt zoals jij schrijft kan ik me voorstellen dat niet zo fijn leest rijdt.

Enfin, wat ik uit jouw verhaal kan opmaken kan het net zo goed de carburatie zijn.

ps. gefeliciteerd met je rijbewijs! *O*
 
Laatst bewerkt:
En ik heb er een andere demper op gezet.

Hoeveel slagen moet de luchtschroef standaard staan zo dat ik een indicatie heb.

Had al ergens gelezen dat die andere twee schroeven voor standaard op twee staan en open uitlaat 2.5 a 3. Ik zit nu op 4.25 en nog zijn de bougies wit heb er mee gereden maar gas geven Was dus ook ruk. Dus weer naar huis.

Had een how to voor het afstellen kwam dus daarmee op 4.25 en rustig 30 rijden gaat prima zeg maar
 
Carbs (ultrasoon)(laten) reinigen
Carb rubbers tussen carbs en cilinderkop controleren op haarscheurtjes.

En als je verder weinig verstand van techniek hebt zou ik mijzelf als ik jou was totaal niet druk maken om witte bougies. Dat is voor echte specialisten.
 
Ja maar witte bougies is niet goed omdat het dan veelste heet word. En zeg niet dat ik helemaal geen verstand heb wil alleen graag weten als ik de twee schroeven voor het Aanzuigrubber indraaien gaat de motor dan rijker lopen of armer. Bij de luchtschroef weet ik dat als ik die rechts draai krijgt de motor minder lucht meer benzine. En dit doe je om af te stellen in laag toerig gebied.

Alleen zou graag meer info willen over het afstellen. Ivm die twee schroeven voor bij de kant van het Aanzuigrubber.

Met vriendelijke groet rob
 
Nog 1 final poging
De mengsel schroeven bepalen alleen de samensteling van het stationair benzine/lucht mengsel.
Hoeveel invloed denk je dat dit heeft op de kleur van de bougies?
En je hebt net dus bewezen dat je nog niet zo thuis bent in de wondere wereld der motorfiets techniek.
Begin nu eerst maar bij de basis en maak je dan pas druk om the little details.
 
Oké ik dacht dat je met de schroeven dus de motor rijker of armer af te stellen en met de luchtschroef regel je stationar.
Maar dan zal ik het wel fout hebben idd.

Zou gewoon graag willen weten waar de schroeven standaard op staan en waar de luchtschroef die lange onder de carburateur standaard op staat ongeveer.

Vanuit helemaal dicht.
En u tip over schoon maken en rubbers check ga ik ook zeker doen.
 
Laatst bewerkt:
Oké ik dacht dat je met de schroeven dus de motor rijker of armer af te stellen en met de luchtschroef regel je stationar.
Maar dan zal ik het wel fout hebben idd.

Zou gewoon graag willen weten waar de schroeven standaard op staan en waar de luchtschroef die lange onder de carburateur standaard op staat ongeveer.

Vanuit helemaal dicht.
En u tip over schoon maken en rubbers check ga ik ook zeker doen.

Raadpleeg de manual of het werkplaatshandboek, staat het allemaal in.
 
Kijk dingen leren en enthousiaste vragen willen de meeste wel serieus op reageren. Lukraak vragen stellen waaruit blijkt dat je totaal voorstudie hebt gedaan dat irriteerd mensen (inc. mijzelf).
Dus probeer eerst zoveel mogelijk zelf te lezen in de manual en op het almachtige internet en stel dan hier je vraag waaruit blijkt dat je de materie gedeeltijlijk begrijpt, dan krijg je heus wel goede reacties :). Trouwens je hoeft DaddyPhilipsen niks uit te leggen hoor, weet waarschijnlijk meer van motoren af dan jij ooit gaat vergeten, brengt zijn info soms wat bot maar dat zit in de aars van het beestje :9

Om wat verder in te gaan op de kleur van je bougie, als je niet weet wat je doet zegt dat in het kort "geen reet" wit, zwart, paars of roze, als je er iets aan wilt doen moet je hem op een rollerbank met A/F meter zetten, een enkele run is vaak niet zo duur, hier in Goes is het op en rond de 75 euro voor een meting geloof ik.
 
Laatst bewerkt:
Als je de carbs gaat schoon (laten) maken kun je gelijk ook grotere hoofdsproeiers monteren. Dan zal de kleur van de bougies idd wel veranderen. Hoeveel groter er in moet is afhankelijk van welk(e) luchtfilter(s) en uitlaat er gemonteerd is geworden.
Als alles gewoon nog standaard is (wat ik dus denk van niet) dan zouden de standaard gemonteerde hoofdsproeiers moeten volstaan.
En vervolgens kun je nog spelen met de stationair sproeiers en de hoogte afstelling van je gasnaald. Dit voor het betere oppak werk vanuit stationair loop.

En helaas voor Rensdw loop ik eigenlijk nooit met een bot in mijn aars :X rond . Ik weet niet van welk fetisjisme hij last heeft :X |( maar ik ben nog redelijk normaal 8-)
 
Maar denk na het schoonmaken en rubbers controleren dat ik hem even bij een pro laat afstellen. Vind het alleen zonde zou het heel graag zelf willen kunnen.
En zo goed als iemand met de juiste apparatuur zal mij dan niet lukken maar ben al blij als die gewoon redelijk zou lopen zonder dat die te warm word of kapot loopt natuurlijk hahahahaha.

Ja en toen ik las van dat bot in iemand zijn aars twijfelde ik even of ik op het goeie forum zat hahahhaha
 
Neem aan dat het om een Suzuki GS500E gaat.

Zorg eerst dat de carburateur helemaal schoon/goed(basis afstelling) is en synchroon is afgesteld, dat deze niet lekt bij de inlaat kant (testen met remmenreiniger) en de motor voldoende brandstof krijgt in het vlotterbakje.
Daarna verder kijken als hij nog niet goed loopt

veel success en plezier
 
Ben ik weer motor loopt omdat moment
Goed wil.ik niet zeggen. Maar rijdt prima tot dat ik mijn gashendel voor meer dan de helft even wil open trekken dan houd de motor er in.

Nu heb ik op het forum gelezen dat dit dan weet te maken kan hebben met je gasnaald klopt dit of ben ik weer helemaal verkeerd bezig. Hier onder foto van mijn uitlaat

BHNaZN_AqgjCLtFDSa0qy3z4FtTxqc8f2mzVNk0


 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan