Versleten schijf, 25d km

Braaapp

MF'er
22 sep 2015
53
0
Hallo lieve rijders,

Ik heb een heel dubieus verhaal met mijn ER6N uit 2008, om jullie heel veel leeswerk te besparen begin ik met een samenvatting en zal ik daaronder het volledige verhaal schrijven.

De vraag is, kunnen remschijven versleten zijn met 25 duizend kilometer op de teller?
De remschijf achter is nog geen 2,5 mm dik en zou dus niet meer gereden hebben dan 25xxx km.

Het verhaal uitgebreid:

In januari kwam ik een aanbod tegen van een Kawa ER6N uit 2008 met 22,5xx km op de teller. Deze motor kon ik overnemen voor €3000.- en kwam van een dealer. De zaak van de dealer is voor mij bijna 2 uur rijden, dus heel veel vooronderzoek had ik nog niet gedaan als veel telefonisch contact en doorvragen.

De motor leek wel een keer te zijn gevallen, maar er kwamen geen buitensporige dingen boven water. Behalve dat de remschijf voor versleten was, dit kon aan het remblokje liggen vertelde de dealer mij toen ik sceptisch was over de stand van de remschijf en de kilometerstand.

Enfin, nieuwe remschijf voor (achter was opgemeten en nog wel goed)? En ik rijd eind januari vrolijk met mijn motor in de rondte.
4 maanden later, in mei, kom ik erachter dat het motortje olie verbruikt als een malle. Na het bijhouden kwam het neer op 1 liter per 1000 gereden km. De motor is terug gegaan naar de desbetreffende dealer. Hij heeft de compressie gemeten en deze was aan weerskante gelijk (9 bar uit mijn hoofd, achteraf is dat te weinig).
Na het flushen van de motor, het vervangen van alle vloeistoffen en oliefilter is de motor op een 'proefrit' geweest van ongeveer 250km. Na deze 250 km was het oliepeil nihil gedaald (hiervoor was er beduidend verschil in niveau).

800 km verder loopt het blok vast. De dealer waar de motor vandaan komt is niet Bovag aangesloten, ik heb geen rechtsbijstandsverzekering en het gaat om een tweedehands motor van een particulier zonder papieren erbij.

Optie: een nieuw motorblok eronder. De arbeidskosten waren voor de dealer en het blok (á €800,-) is voor mijn rekening. Letwel, de motor had geen garantie (1 maand, overige maanden moest ik bijkopen) en ik wist dat er geen papieren van de motor waren. Op het vertrouwen van de dealer dat de motor in orde was heb ik hem gekocht.

2 maanden later (de dealer was er 1 maand van tussen met vakantie) heb ik eindelijk mijn motor terug. Ik was nog niet thuis of hij lekte enorm veel koelvloeistof. De koelwaterslang was te kort/ gescheurd en lekte als een malle. Op naar de dichtsbijzijnde garage dan maar, gelukkig een grotere garage met Bovag.

Hier bleek dat de achterse remschijf nog geen 2,5 mm dik was.

Wat moet ik nu, een recensie schrijven? Mag ik verwachten dat het slordig is of kan dit zomaar?

Ik ben benieuwd..

Met vriendelijke groet,

Anita

PS; wil iemand echt weten om welke dealer het gaat, stuur mij een privé bericht, ik ga de naam niet openbaar zetten. Via facebook heeft de bedrijfspagina wel positieve recensies en de beste handelaar klonk niet onredelijk. Hij is altijd (motor)monteur geweest en handelt sinds kort met motors.
 
Laatst bewerkt:
\
Ik heb net nieuwe schijven gekocht voor mijn sh300 , 10.000 km en altijd (3x) originele blokken en ze waren al 0,3 mm over de limiet ,nix mis mee hoor, gewoon hard remmen bij iedere bocht.
Net zoals ik banden evt met 5000 km kan vervangen, ook nix mis mee.
En als ik echt mijn best ga doen kan het nog veel sneller...

Het is idd niet "normaal" , ok maar het is ook niet iets bijzonders., er staat bij mij op de parkeerplaats een pan european van een "sportieve" rijder, idem dito, iedere 10.000 km bingo en op mijn tz250 sleet ik ook een setje schijven in 3500 km weg.[/quote]


Ja, vast.
Ik kan het nog sterken vertellen, maar dan moet ik liegen.

:^ _O-
 
Terug
Bovenaan Onderaan