Suzuki GT500 1978 upgrade

hmolenaar32

Die hard MF'er
5 aug 2009
775
64
Ik vind het ook wel leuk vind om mijn Suzuki GT 500 een eigen topic te geven zodat de voortgang van mn winter"project" voor alle liefhebbers beter te volgen is.

De Soez is dus onlangs aangeschaft en komt uit 1978, 5 dec om precies te zijn.
De man waarvan ik 'm kocht dacht erover om hem om te bouwen naar caféracer maar zijn hart ligt bij Morini en Alfa auto's. Daarvan heeft ie een indrukwekkende verzameling.

In feite komt de motor van een inmiddels oudere kerel die deze motor nagenoeg nieuw kocht en hem tot maart dit jaar gehad heeft.
Hierna heeft de vorige eigenaar de tank en kappen in de UK laten spuiten bij een specialist van oldtimers, de carburateurs laten reviseren en er nieuwe bridgestone banden op laten zetten.
Dit is de foto van de staat tijdens de koop.
full
 
Vervolgens ben ik deze week begonnen met wat zaken uit elkaar te schroeven zodat ik de staat van de machine beter kan beoordelen.
Algemeen : er is niet veel verkloot, ik kom veel made in Japan tegen op allerlei zaken of Suzuki logo's dus dat is goed.
full
 
Op het achterspatbord zit alleen onder het zadelgedeelte wat lichte en goed te verwijderen roest :-) verder ziet daar alles er netjes uit. Inmiddels liggen ook de uitlaten eraf, de kettingkast en de tank.
full
 
Omdat ik ook de staat van de tandwielen en ketting goed wilde beoordelen heb ik de zijkap eraf gehaald aan die zijde en inmiddels gezien dat het een vette bende is en de tandwielen en dus ook de ketting vervangen gaan worden.
De beste man gebruikte een pot kettingvet om de ketting te smeren, die heb ik erbij gekregen maar wat een prut is dat zeg.....dat wordt een aardige schoonmaak klus.
Verder is wel te zien dat de tandjes van de schakelas niet zo best zijn, echter ik denk met voldoende vast klemmen dat het nog geen probleem hoeft te zijn.
full
 
Overigens liggen er spanen op de foto hierboven, helaas wilde 1 schroef niet los en het kruis was versleten. Deze heb ik helaas moeten uitboren.
 
En een mooie blauwe plaat besteld, eigenlijk mag het niet maar goed ....staat zoveel mooier bij een klassieker.
full
 
De ontsteking is smetteloos :Y
Doet me denken aan mn Zundapps daar zat ook een kokusan op.
full
 
Ik ga je weer volgen HansHenk! Ziet er prima uit!

Pas op met het schakelpookje! je moet hem echt goed vast kunnen draaien en anders een nieuwe zien te bemachtigen. Vorig jaar was er iemand op het suzuki treffen die er niets van snapte dat hij niet kon schakelen. was ook het asje te ver afgesleten. Met de hand op de werkbank prima mee te schakelen maar met de voet trapte je hem zo door.
en nou deze niet te snel wegdoen he!!
 
Laatst bewerkt:
Ik gebruik zelf Muc-Off kettingspray,heel goed spul en slingert er niet af.
Maar is weer moeilijk te krijgen door het gezeik met de EU regels over transport van spuitbussen.De beste die ik gehad heb is Kal-gard,maar ook daar is zo goed als niet aan te komen door transport regelgeving. :(
https://www.google.nl/url?sa=t&rct=...n-lube&usg=AFQjCNFnDvxpy-XEa7XO9VS7bAMiaahC_A
ik heb geen o-ring op de suzuki en gebruik ik voor de ketting van de suzuki altijd een pot kettingvet dat ik op het vuur zet. werkt prima.
17AHAIQ.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik heb standaard die witte spray ....eigenlijk nooit een klacht gehoord van mn motoren :-)
En ja ik zal heel goed kijken met die pook Pepijn ! en je blijft maar Hans tegen Henk zeggen haha
 
ik heb geen o-ring op de suzuki en gebruik ik voor de ketting van de suzuki altijd een pot kettingvet dat ik op het vuur zet. werkt prima.
[afbeelding]

Ja dat deed ik vroeger ook.ik was alleen zo stom om het binnen in de keuken te doen,
lekker een tijd van de walm mogen genieten :r :+
 
Ik heb standaard die witte spray ....eigenlijk nooit een klacht gehoord van mn motoren :-)
En ja ik zal heel goed kijken met die pook Pepijn ! en je blijft maar Hans tegen Henk zeggen haha
oh echt waar? Sorry Henk slordig van me. Ik ken een Hans Smolenaars dat lijkt er op maar ik zal mijn leven beteren. Excuses nogmaals!Ik heb Hans door gestreept in de post.......
 
Laatst bewerkt:
Zo ik ben lekker bezig geweest op ebay : 4 x nieuwe imi reflectoren besteld voor de zijkant
Luchtfilter compleet, speciaal stuk rubberding en ring om je tank vast te zetten, spiegels, een gereedschapsetje.
Morgen de ketting en tandwielen en dan maar wachten tot alles binnenkomt.
Inmiddels is de kettingkast van binnen een heel stuk minder vet :-)
 
Jazeker, bij wwww.velthuisreclame.nl de oudste kentekenmaker van NL te 020

Top, bedankt voor het adres !
Ga zo gelijk bestellen voor m'n ouwe Enfieldje
 
Iemand een idee om echt oud en hard vet te verwijderen. En met hard bedoel ik dan ook dat het op plastic begint te lijken. De oude man waarvan ik de motor heb hield van smeren met kettingvet maar heeft dit naar mijn idee nooit schoongemaakt (sinds 1978 en later) en daardoor zit er nu bij het voortandwiel en rondom de standaard enzo echt heel hard geworden vet.
Met verwarmen haal ik alleen de toplaag weg dus dat helpt ook niet helemaal.
Graag werkende tips die geen lak laten beschadigen :-)............
 
Industriële ontvetter bijvoorbeeld van Suma of Alpheios let wel op het tast aluminium wel aan als je het er lang op laat zitten!
Het kettingvet is net als frituurvet gepolymeriseerd.dus het vet is plastic geworden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan