Wintertesten 2017

V Rossi 46

MF veteraan
29 mrt 2012
11.966
10.987
Tavullia
Wintertesten komen er al weer vrij snel aan.

Voor Moto GP de volgende data;
◾15 en 16 november: Valencia
◾30 januari en 01 februari: Sepang
◾15,16 en 17 februari: Phillip Island
◾10,11 en 12 maart: Losail

Voor Moto 2/3
◾09 en 10 maart: Jerez
◾17,18 en 19 maart: Losail

World SBK
Heeft alleen voor en op Philip Island een test.
Voor de rest houden de teams voornamelijk privetests.

Navraag bij Marien Cahuzak leert dat Michael van der Mark mag testen op de Yamaha van zijn huidige werkgever Honda.
Michael zwaait zijn been over de R1M op Aragon 16/17 november en Jerez 23-25 november.
Bron;
Post hier alle test info, data en foto's.


full
 
Het topic waarvan je weet dat ie er komt rond deze tijd, erg jammer want dat betekend het begin van een lange periode zonder races !

Maar natuurlijk wel mooi wat testen te volgen en alvast wat te "discussieren " over het komende seizoen
 
Het topic waarvan je weet dat ie er komt rond deze tijd, erg jammer want dat betekend het begin van een lange periode zonder races !

Maar natuurlijk wel mooi wat testen te volgen en alvast wat te "discussieren " over het komende seizoen

Klopt, maar volgens mij krijgen we de World Endurance Championship.
Zolang het discussiëren maar netjes is en met respect voor elkaar.
 
MotoGP World Championship 2017: De data van de winter testen



Van Günther Wiesinger - 2016/11/02 07:56

Direct na de seizoensfinale in Valencia al beginnen voor te bereiden op het MotoGP seizoen in 2017 met de eerste tests op 15 en 16 november. Zoek alle verdere gebeurtenissen in de winter testen.

Een Grand Prix is ​​om nog te gaan in het seizoen 2016, ga dan naar de winter testen gaan. De eerste twee officiële MotoGP IRTA testdagen zal worden behandeld na de WK-finale in Valencia op dinsdag en woensdag (15-16. November).




Deze test is bijzonder interessant: Voor Jorge Lorenzo debuteert daar op de Ducati, Iannone op de Ecstar-Suzuki, Viñales op de Movistar Yamaha, Zarco en Folger ga eerst op de Tech3 Yamaha, Aleix Espargaro krijgt om te weten de Aprilia en Bautista trek & Bear Ducati.

Na enige MotoGP teams zullen testen prive in november in Jerez. In december 2016 en in januari 2017 heerst vervolgens testen ban, maar deze keer de laatste twee dagen van januari worden opgeofferd.

Het seizoen 2017 is in feite al op 30 januari, 31 januari en 1 februari Sepang / Maleisië met de eerste IRTA-test los (maandag tot en met woensdag). Op Phillip IJsland zullen alle MotoGP teams test vervolgens 15-17 februari, dat is geopend van woensdag tot en met vrijdag. De Qatar-test op het Losail International Circuit in Doha zal plaatsvinden 10 maart tot 12, van vrijdag tot zondag. De seizoensopener in Qatar is voorzien van 23 tot 26 maart.

Voor de Moto2 en Moto3 klasse is 2017 IRTA test in Jerez (8 maart tot en met 10, woensdag tot en met vrijdag) gepland en daarna een test in Qatar, 17 maart tot en met 19 (vrijdag tot zondag).

Maar natuurlijk, de twee kleine klassen worden uitgevoerd in privé-testen in februari in Jerez, Aragon, Almeria, Valencia en ga zo maar door.

Nieuw: De november tests omvatten de kleine voertuigen zullen niet langer de magere quotum van tien privé-testdagen die de bestuurder tussen de WK-finale kunnen voltooien in 2016 en 2017 zijn

Na Valencia huisartsenpraktijk op 17/18. November diverse Moto3- en Moto2 teams in Jerez, de World Superbike teams (Honda eerst met Stefan Bradl, Yamaha eerst met Michael van der Mark) rijden op 16/17. November Aragon. Op maandag en dinsdag na de CEV Repsol-finale van test in Valencia er zoals gebruikelijk op 21/22. November verschillende teams van de klassen Moto2 / Moto3 in Valencia, 21-25 november een aantal van Superbike en MotoGP teams ontmoeten elkaar in Jerez. Tegelijkertijd proef Movistar Yamaha (met Viñales), Tech3 Yamaha (met Zarco en Folger) en Suzuki Ecstar (met Iannone en Rins) in Sepang.

Kiefer Racing is het testen van de nieuwe 2017 Suter op 16 en 17 november met Domi Aegerter en Danny Kent in Jerez, de Dynavolt Intact GP team met Sandro Cortese en Marcel Schrötter drijft de nieuwe Suter op 21 en 22 november in Valencia ,

Google Translate
 
Michael van der Mark begint 16 november aan Yamaha avontuur

Michael van der Mark zal 16 november aanstaande op het Motorland Aragon circuit voor het eerst in actie komen voor zijn nieuwe werkgever, het Pata Yamaha Official WorldSBK Team. De Nederlander zal op het Spaanse circuit zijn eerste testkilometers gaan maken op de Yamaha YZF-R1.

Na zes jaar voor Honda uit te zijn gekomen en samen met het door Ten Kate Racing gerunde team vele successen behaald te hebben nam Michael van der Mark afgelopen weekend in Qatar afscheid om de komende twee seizoenen uit te gaan komen in het World Superbike kampioenschap voor Yamaha.



Van der Mark zal uit gaan komen voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team waar hij de plaats in gaat nemen van zijn voormalig teamgenoot Sylvain Guintoli en de nieuwe teamgenoot zal worden van de Brit Alex Lowes.

Ondanks dat de Nederlander nog tot het einde van het jaar onder contract staat bij Honda Europe zal hij binnenkort wel aan zijn nieuwe avontuur beginnen tijdens een tweedaagse test op het Motorland Aragon circuit alvorens de verplichte winterstop op 1 december in zal gaan.

Samen met o.a. het Honda WorldSBK Team, het Kawasaki Racing Team zal het Pata Yamaha Official WorldSBK Team op 16 en 17 november aanstaande haar voorbereidingen starten op het 2017 seizoen tijdens een tweedaagse test. Van der Mark zal dan in een neutrale kleurstelling voor het eerst op de Yamaha YZF-R1machine stappen, de machine waarop hij komend seizoen actief zal zijn in het World Superbike kampioenschap.

Naast Van der Mark zal ook zijn opvolger binnen het Honda WorldSBK Team, de Duitser Stefan Bradl tijdens deze test zijn eerste testkilometers maken op de voor hem nieuwe Honda CBR1000 RR Fireblade SP World Superbike machine. Bradl en ook Nicky Hayden zullen tijdens deze test echter nog wel gebruik maken van de 2016 versie van de in Nieuwleusen geprepareerde Honda, zij het niet dat deze wel al voorzien is van een aantal nieuwe delen welke het komende seizoen gebruik zullen worden op de compleet nieuwe 2017 versie van de Honda CBR1000RR.

Jerez de la Frontera
Naast de test op het Motorland Aragon Circuit zal er een week later nogmaals getest worden als er van 23 t/m 25 november een tweede en laatste WorldSBK test voor de winterstop gepland staat op het circuit van Jerez de la Frontera. Ook tijdens deze test zal Van der Mark net als o.a. Bradl, Hayden, Tom Sykes en Jonathan Rea in actie komen ter voorbereiding op het komende seizoen.

Michael van der Mark begint 16 november aan Yamaha avontuur
 
Ducati verrassing: Melandri ontbreekt slechts 0,5 seconden!

Door Ivo Schutzbach - 2016/11/02 19:13

De eerste grote winter test van het Superbike World Championship vindt plaats in half november in Aragón. Dan zien we de eerste keer Stefan Bradl op de Honda, Michael van der Mark op de Yamaha en Marco Melandri in het Ducati fabrieksteam.

Na anderhalf jaar doorbreken van racen, is Marco Melandri de voorbereiding zeer consciëntieus over zijn terugkeer naar de Superbike World Championship. De 34-jarige weet dat hij een kans in het Ducati fabrieksteam, met wie hij niet langer kon rekenen, na zijn miserabele prestaties in de MotoGP Team Aprilia krijgt.

Melandri meerdere malen met de straat versie van de 1199 Panigale op het circuit in Valencia Minsao en hij studeerde af met het testteam van Ducati fabrieksteam al veel ronden.

We zien half november de voormalig 250cc wereldkampioen op Motorland Aragón voor het eerst als een officiële Ducati fabrieksrijder naast Chaz Davies. Stefan Bradl zal dan zitten op de Honda en Michael van der Mark als eerste op de Yamaha: Melandri zal niet de enige die de aandacht trekt in Spanje zijn.

Met Ducati heerst de overtuiging dat Melandri goed werk zal doen. "Ik ben erg blij en tevreden," Superbike directeur Ernesto Marinelli geprezen te praten SPEEDWEEK.com. "Naar Miano was hij na een lange tijd en voor het eerst op de Panigale en reed drie dagen vol gas. Na een jaar vrij was geen gemakkelijke taak. Het belangrijkste is: Zijn eerste indruk van de fiets was zeer positief. Ik had gewenst. Marco heeft een goed gevoel voor het voorwiel. Indien hij niet de problemen beginnen. De voorste structuur is een van de sterke punten van de Panigale, heeft Marco gelukkig bevestigd dat hij onmiddellijk gevonden vertrouwen. Met de motor, de vermogensafgifte en het karakter is hij ook tevreden, zodat we de basis had gelegd. Hij stond constant gedurende de drie dagen. "

De hoge Italiaanse vervolgde: "In de week voor het evenement World Cup in Jerez testte hij drie dagen in Valencia, en daar was hij meteen snel en verbeterde zijn gevoel met de fiets. Zijn volgende test is Aragón, dan gaan we naar Jerez. "

Hoe groot is het gat naar Davies, die zeven van de laatste acht races gewonnen? "Niet veel," Marinelli gehouden. "Voor Valencia, we hebben geen bewijs, maar al in de eerste test in Misano verloor hij slechts ongeveer een halve seconde. We werken goed samen, Marco is blij en gemotiveerd, we zijn blij dat hij is. "

Na zijn scheiding van Aprilia is niet vanzelfsprekend, Melandri presenteerde zich in de MotoGP Team als Diva grande. "Ons doel is dat we hem gelukkig maken," zei Marinelli. "Hij is onze mensen om hem heen, die hij vertrouwt. We hebben al bewezen dat hij ons kan vertrouwen. We zullen hem helpen, dat hij zijn beste prestatie kan bellen. Met deze instelling kunnen we alleen succesvol zijn.

Ducati verwundert: Melandri fehlen nur noch 0,5 sec!/Superbike-WM SPEEDWEEK
 
Ducati verrassing: Melandri ontbreekt slechts 0,5 seconden!

Door Ivo Schutzbach - 2016/11/02 19:13

De eerste grote winter test van het Superbike World Championship vindt plaats in half november in Aragón. Dan zien we de eerste keer Stefan Bradl op de Honda, Michael van der Mark op de Yamaha en Marco Melandri in het Ducati fabrieksteam.

Na anderhalf jaar doorbreken van racen, is Marco Melandri de voorbereiding zeer consciëntieus over zijn terugkeer naar de Superbike World Championship. De 34-jarige weet dat hij een kans in het Ducati fabrieksteam, met wie hij niet langer kon rekenen, na zijn miserabele prestaties in de MotoGP Team Aprilia krijgt.

Melandri meerdere malen met de straat versie van de 1199 Panigale op het circuit in Valencia Minsao en hij studeerde af met het testteam van Ducati fabrieksteam al veel ronden.

We zien half november de voormalig 250cc wereldkampioen op Motorland Aragón voor het eerst als een officiële Ducati fabrieksrijder naast Chaz Davies. Stefan Bradl zal dan zitten op de Honda en Michael van der Mark als eerste op de Yamaha: Melandri zal niet de enige die de aandacht trekt in Spanje zijn.

Met Ducati heerst de overtuiging dat Melandri goed werk zal doen. "Ik ben erg blij en tevreden," Superbike directeur Ernesto Marinelli geprezen te praten SPEEDWEEK.com. "Naar Miano was hij na een lange tijd en voor het eerst op de Panigale en reed drie dagen vol gas. Na een jaar vrij was geen gemakkelijke taak. Het belangrijkste is: Zijn eerste indruk van de fiets was zeer positief. Ik had gewenst. Marco heeft een goed gevoel voor het voorwiel. Indien hij niet de problemen beginnen. De voorste structuur is een van de sterke punten van de Panigale, heeft Marco gelukkig bevestigd dat hij onmiddellijk gevonden vertrouwen. Met de motor, de vermogensafgifte en het karakter is hij ook tevreden, zodat we de basis had gelegd. Hij stond constant gedurende de drie dagen. "

De hoge Italiaanse vervolgde: "In de week voor het evenement World Cup in Jerez testte hij drie dagen in Valencia, en daar was hij meteen snel en verbeterde zijn gevoel met de fiets. Zijn volgende test is Aragón, dan gaan we naar Jerez. "

Hoe groot is het gat naar Davies, die zeven van de laatste acht races gewonnen? "Niet veel," Marinelli gehouden. "Voor Valencia, we hebben geen bewijs, maar al in de eerste test in Misano verloor hij slechts ongeveer een halve seconde. We werken goed samen, Marco is blij en gemotiveerd, we zijn blij dat hij is. "

Na zijn scheiding van Aprilia is niet vanzelfsprekend, Melandri presenteerde zich in de MotoGP Team als Diva grande. "Ons doel is dat we hem gelukkig maken," zei Marinelli. "Hij is onze mensen om hem heen, die hij vertrouwt. We hebben al bewezen dat hij ons kan vertrouwen. We zullen hem helpen, dat hij zijn beste prestatie kan bellen. Met deze instelling kunnen we alleen succesvol zijn.

Ducati verwundert: Melandri fehlen nur noch 0,5 sec!/Superbike-WM SPEEDWEEK
wtf google translate gebruikt :?
 
Lorenzo gaat zonder schijven.. toch weer wat onafgeveerd gewicht weggemoffeld
 
www.motogp.com

Off-season pass aanschaffen en gaan met die banaan :]

Edit: of je checkt mijn tip in "silly season 2017".
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan