Motor-Forum

Select Forum

2017 Triumph Street Triple: Meer cc's, meer fun


4 pitten stiekem ook leuk

Berichten:
6.052
Reg. datum:
23 sep. 2009
Locatie:
Drechtsteden
Vandaag heeft Triumph haar nieuwe Street Triple voor 2017 gelanceerd. Puur op het oog lijkt er weinig nieuws onder de zon maar zoals wel vaker bedriegt de schijn. De nieuwe Striple is voorzien van een 765cc driepitter die zijn oorsprong vindt in het 675 blok van de Daytona. Blijkbaar had dit blok meer potentie dan het krachthonk van het vorige model Street Triple.

De cijfers liegen er niet om. Afhankelijk van welke versie 2017 Street Triple (S, R of RS) je pakt, is het vermogen gestegen naar 113 pk, 118 pk of zelfs 123 pk. Niet geheel oninteressant bij driepitters: de koppels zijn respectievelijk 73 Nm, 77 Nm en 77 Nm. Meer dan voldoende lijkt ons voor de 166 droge kilo's die de nieuwe Triples moeten wegen. Daarmee is hij dus nog lichter dan voorheen en dat is te danken aan het opnieuw ontwikkelde frame, subframe en de swingarm.

Naast deze vermogenstoenames heeft Triumph ook ingezet op nieuwe motorrijders door van de S versie een speciale A2 variant uit te brengen. Deze is voorzien van een 660cc driecilinder die teruggebracht kan worden naar 35 kW. Slimme zet toch?

Alle nieuwe Street Triples zijn voorzien van ride-by-wire, ABS, instelbare Traction Control en Riding Modes.
Voor het overzicht zetten we de belangrijkste verschillen tussen de drie uitrustingniveaus even op een rijtje:


Street Triple S

http://www.motormeuk.nl/download_file/7347/c16d8e79026379f7c6361e7d94a9eb68
De S is de instapper van de nieuwe Street Triple. De S is uitgerust met vering van Showa. De voorvork is een niet-instelbare 41mm upside down en aan de achterkant vinden we een piggyback monoshock met instelbare veervoorspanning. Om de boel af te remmen zijn aan de voorzijde axiale Nissin 2-zuiger klauwen gemonteerd.


Street Triple R

http://www.motormeuk.nl/download_file/7345/b761773b641586d9f1a95a45f58dc64d
De rijders die mr verwachten zullen al snel naar de R kijken. Naar verwachting wordt dit ook het meest populaire model. De R is t.o.v. de S een stuk aangekleder. Zo is deze op technisch vlak voorzien van de nodige snufjes waaronder radiale Brembo M4 remklauwen voor extra stopkracht, een bekrachtigde slipperclutch, 2 extra rijmodi waarvan n programmeerbaar en het nieuwe futuristische 5" TFT dashboard. Misschien nog wel het belangrijkst is de gepgradede vering met vr een volledig instelbare Showa Big Piston Fork en achter een eveneens volledig instelbare monoshock. Daarnaast zijn er een aantal optische veranderingen zoals het bekende rode subframe, een fly-screen, LED dagrijverlichting en een chiquer gestikt zadel.


Street Triple RS

http://www.motormeuk.nl/download_file/7346/19e0117020cdab49b1723bc768e43bfe
Tot slot natuurlijk de RS voor de echte fijnproevers. Het topmodel van de nieuwe Street Triple range komt met de volgens Triumph ultieme veringsetup voor deze streetfighter: Dezelfde Showa BPF als van de R wordt vergezeld door een hlins STX40 achterschokbreker voor een nog fijnere wegligging. De Brembo M4 remklauwen van de R hebben plaatsgemaakt voor M50 remklauwen van hetzelfde merk. Daar zal niemand tekort mee komen. Verder heeft de RS een zeer welkome quickshifter, een laptimer en ng een riding mode: Track. Cosmetisch is de RS nog wat completer dan de R met een meegespoten blokspoiler en seatcover. Typisch: het zo kenmerkende rode subframe is voor 2017 voor het topmodel in matzilver uitgevoerd.


Naar verwachting is de RS als eerste leverbaar; deze staat vanaf maart bij de dealer. De S volgt in april en de R in mei. De A2 uitvoering van de S staat voor "Zomer 2017" op de planning. Van de R komt ook een LRH (Low Ride Height) uitvoering beschikbaar met een lager zadel en anders afgesteld vering en deze zou ook in de zomer moeten komen. Prijzen zijn enkel nog voor de Britten bekend, maar heel eerlijk, daar hebben wij gewoon helemaal niets aan. Even afwachten dus nog.

Wat ons betreft is de nieuwe Street Triple een zeer welkome aankondiging uit Hinckley! Triumph zorgt er met deze nieuwe configuratie voor dat hun icoon de "Upscaling trend" in het middensegment niet mist en de verwachting is dan ook dat de nieuwe 765 Triple wel in de top van dit segment zal blijven. Hopelijk kunnen we dit jaar de nieuwe Street Triple tegenover zijn eveneens nieuwe concurrenten zetten voor een uitgebreid vergelijk!
Toek wijzigde dit bericht op woensdag 11 januari 2017 09:06 (0%)
Aprilia Tuono & Kawasaki ZX-6R 2004

Man heeft motor!!!!

Berichten:
597
Reg. datum:
07 sep. 2008
Locatie:
Grootebroek
Het is maar goed dat zo'n ding veel te onpraktisch voor mij is. :') Zou hem zo op voorhand alvast bestellen :+

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 2

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.