The Riding Game (deel 18)

Status
Niet open voor verdere reacties.
Wanneer bij rellen waterkannonnen en gepantserde busjes/jeeps met manschappen, ingezet worden, kunnen die zowel van het leger zijn als van de federale politie (wat in wezen ook afstamt van het leger, want de voormalige rijkswacht was gewoon een onderdeel van het leger), valt dat onder civiele bescherming :Y

Diezelfde manschappen worden idd ook ingezet bij rampen, valt ook weer onder civiele bescherming.

België, geen land ter wereld waar alles zo ingewikkeld in elkaar zit als hier :X

Ik moet je helaas tegenspreken DKP, hieronder een beschrijving van de Civiele Bescherming:

De Civiele Bescherming biedt hulp aan de bevolking bij kleine en grote rampen. Ze biedt versterking aan hulpdiensten met zwaar en gespecialiseerd materieel. De Civiele Bescherming in België telt 450 beroepsleden en 650 vrijwilligers die 24 uur op 24, 365 dagen per jaar beschikbaar zijn. Zij werken in zes operationele eenheden die verspreid liggen over het Belgische grondgebied.

De Civiele Bescherming maakt deel uit van de Algemene Directie Civiele Veiligheid van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Ze komt tussenbeide op vraag van de minister van Binnenlandse Zaken, gouverneur, burgemeester, brandweer of politie.

Interventies

In 2015 is de taakverdeling tussen brandweer en Civiele Bescherming in België vastgelegd. Een aantal voorbeelden van de interventies van de Civiele Bescherming:

Versterking van water- en schuimvoorziening of zwaar, gespecialiseerd materieel bij brand
Opsporen en bevrijden van slachtoffers bij rampen of grote ongevallen
Inzet van gespecialiseerde teams, zoals duikers of hondenteams bij interventies of gerechtelijke missies van lange duur
Opruimen en vervoeren van grootschalige vervuiling in binnenwateren, havens, op stranden en in de zee.
Ontsmetting en opvang van bevolking bij chemische of nucleaire vervuiling
Afdichten van dijken en pompen bij grootschalige overstromingen
Produceren van waterzakjes en levering van drinkwater aan zorginstellingen en in watertorens.
Ondersteuning met telecommunicatiemiddelen

Het interventiekorps:

Het Interventiekorps (CIK - Corps d'Intervention/Interventiekorps) is de niet-gespecialiseerde interventiereserve van de Belgische federale politie die werd opgericht op grond van een bijzonder besluit van de ministerraad in 2004. Per gerechtelijk arrondissement is er een (afdeling van het) interventiekorps. Die vervangen de vroegere 'Algemene reserve' die in Brussel gecentraliseerd was. Het CIK telt ongeveer 450 personeelsleden[1].

Het is een federale reserve interventie-eenheid die in eerste instantie operaties en prioriteiten van nationaal belang behandelt en in tweede instantie steun verleent op lokaal niveau.

De leden van de interventiekorpsen voeren alle niet-gespecialiseerde opdrachten uit ten behoeve van de politiezones en federale eenheden die versterking nodig hebben binnen hun gerechtelijk arrondissement. Zo worden leden van het CIK gericht ingezet bij ordehandhaving (voetbalwedstrijden, manifestaties), veiligheidsoperaties of grootscheepse controles en er bestaat een mogelijkheid om voor een lange periode naar de politiezones te worden gedetacheerd.

Specifieke opdracht:

uitvoering van gecoördineerde proactieve en reactieve ordehandhavingsoperaties met geconstitueerde eenheden (secties, pelotons).

Algemene opdrachten, in prioritaire volgorde :

vervanging van de gehypothekeerde capaciteit (HyCap) van de politiezones, zodat deze minder ingezet worden buiten hun eigen arrondissement en meer capaciteit vrij hebben voor hun basispolitietaken;
ondersteunen van de lokale politie en de gedeconcentreerde eenheden van de federale politie voor operaties van bestuurlijke en gerechtelijke politie ter verwezenlijking van de prioriteiten uit de veiligheidsplannen;
ondersteunen van de lokale politie en de gedeconcentreerde eenheden van de federale politie in de strijd tegen tijdelijke fenomenen.
De leden van het CIK mogen niet ingezet worden in administratieve en/of logistieke functies en evenmin in gespecialiseerde functies zoals bijvoorbeeld motorrijder, hondengeleider, rechercheur, ...

Sinds 2016 wordt de federale reserve (FERES; een of meerdere secties personeelsleden die 24/7 klaarstaan om overal in het land zo snel mogelijk versterking te leveren voor allerlei (niet-voorziene) gebeurtenissen) geleverd met personeel van de Directie openbare veiligheid (DAS) in plaats van het CIK Brussel.

U ziet de verschillen?

Daarbij kan de federeale politie best onderdeel van het leger geweest zijn, maar dat is al zeker meer als 10 jaar geleden, dus dat telt niet echt meer.
Enfin we zijn hier een topic aan het vervuilen om iets onbenulligs, de opdracht is namelijk al goedgekeurd en het spel gaat lekker verder!
*O*
 
... lang verhaal ...
Maar in dat geval is de civiele bescherming niet de Belgische tegenhanger van de ME in NL?
Maar dan is mijn foto wel goed, want die gepantserde jeeps/busjes die dus zowel van het leger als van de fedpol kunnen zijn, worden dus gebruikt bij rellen en dergelijke ;)

Tja ... ikzelf dateer nog van de tijd :+ dat dit allemaal onder civiele bescherming viel en de fedpol nog niet bestond maar nog lekker de aloude en veel betere Rijkswacht was :')
En nu ... op zoek naar een gewone Lancer :]

Btw: hoe staat het nu met je motor?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Motor is weer gemaakt op de toerenteller na, maar da's niet zo'n essentieel onderdeel. Dus teller er uit, stukje karton achter het glas en rijden maar. Teller zal ik een dezer wel ergens laten repareren.
 
Motor is weer gemaakt op de toerenteller na, maar da's niet zo'n essentieel onderdeel. Dus teller er uit, stukje karton achter het glas en rijden maar. Teller zal ik een dezer wel ergens laten repareren.
Ik heb het liever wel, de toerenteller.

Maar idd wel waar, liever rijden zonder toerenteller dan een toerenteller die werkt maar een motor die niet rijdt ;)
 
full
 
Je motor bij een auto* waar nog een niet-Europees kenteken** aan hangt
Dus zo een kentekenplaat waar geen blauwe rechthoek met landscode op staat.
Maar géén verkleinde NL'se plaat bedoeld om op USA voertuigen te passen, tenzij het een old timer plaat is.

* alle vier- en meerwielers tot 3,5t

** Nummerplaat voor de Vlamingen :+
 
Begint goed koud te worden hier. Indien niet goed dan maak ik er morgen wel 1 op m'n werk wanneer jullie nog geen andere hebben :p.
indien goed: je motor bij een verloren voorwerp langs de weg/berm.

Van de fiets gevallen, uit de auto gegooid wieldoppen ofzo allemaal prima. Niet zelf per ongeluk iets verliezen he. Maar niet een gebruikt pakje drinken of voedselverpakking.

Edit. Was niet vet gedrukt.
 
Laatst bewerkt:
_O- was ik effe vergeten dat jij net een tikkeltje buiten Europa woont _O- :$

Uiteraard goed natuurlijk :t

Maar goed, zo kan jij ginder ook nog eens wat meedoen :] 8-)

Daar is het al lekker donker. En koud blijkbaar?

Hier volop zon, en series warm ... het mag van mij alweer wat koeler, want in Europa met "Philippine motorwear" gaan rondrijden gaat niet goed komen denk ik zo ... :P
 
Je motor tussen 2 Mercedessen zonder dat er iets anders tussen staat
Dus bijvoorbeeld twee Mercedessen die naast elkaar staan, moet je ervolledig tussen staan, of (schuin) over elkaar en ertussen. Met ertussen bedoel ik dus als je een denkbeeldige lijn van de ene naar de andere Mercedes zou trekken, dat die door je motor gaat zonder dat er verder nog iets tussen staat.
Een lantaarnpaal of betonblok op een parkeer terrein mag wel, maar er mogen geen andere voertuigen tussen staan, geen omheinig, geen muur, ... maar kleine dingetjes zoals eerder vernoemd mogen wel.
Duidelijk?
 
Indien goed:
je motor bij een marktkraam

Je weet wel, metalen schragen met planken er tussen.
Volgensmij nu met hemelvaart overal te vinden...
Iig bij mij zo voor de deur xD
En anders wachten tot de markt?
 
Laatst bewerkt:
Indien goed:
Je motor bij een marktkraam

Je weet wel, metalen schragen met planken er tussen.
Volgensmij nu met hemelvaart overal te vinden...
Iig bij mij zo voor de deur xD
En anders wachten tot de markt?
Ohw ... dus niet zo een mobiel marktkraam? Zo een verlengd busje bijvoorbeeld omgebouwd tot marktkraam? Ik sta namelijk net bij eentje ...
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Of de eerste goed is betwijfel ik sterk, maar van de tweede ben ik zo goed als zeker dat die goed is.

Maar om zeker te zijn, een nieuwe opdracht onder het voorwendsel -

Indien goed:

Je motor bij een huis met rieten dak
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan