Motor-Forum

Select Forum

TOMTOM Rider 40, 400, 410 ( deel 4 )


Berichten:
37
Reg. datum:
22 nov. 2008
Locatie:
Leonard Ponsen
Dank je!

www.mrgps.nl

Berichten:
2.214
Reg. datum:
04 jun. 2012
Locatie:
wierden
Heb echter ook in de gaten dat er andere (makkelijkere) manieren zijn. Zie ook https://youtu.be/2IOILi4c...LAuOiQgjnJQjbexcL9waOKdAa
video's voor gps op de motor: zie www.mrgps.nl

Triumph '13 1050 TS

Berichten:
14
Reg. datum:
26 sep. 2017
quote:
hansvaessen schreef op 26 september 2017 @ 14:09:

[...]


- plaatsnaam invoeren
- plaatsnaam verschijnt linksboven - daarop tikken
- rechtsboven verschijnt plaatsnaam(centrum) - daarop tikken.

that's all.


Dat laatste deed die dus niet. Maar wel als het scherm niet in verticale oriëntatie staat.

Triumph '13 1050 TS

Berichten:
14
Reg. datum:
26 sep. 2017
Overigens iemand hier die de flitsservice gebruikt? Ik heb hem sinds recent er op staan maar het valt me op hoe weinig meldingen er zijn.

Kan je hier enigszins op vertrouwen als enige anti-flitser middel?

Berichten:
624
Reg. datum:
05 feb. 2014
Locatie:
almelo
Ik heb ook Flitsmeister op de achtergrond meedraaien, alleen niet duidelijk of ik daarvan nu ook de meldingen op de TT of via de headset doorkrijg. Tot nu toe nog geen prent gekregen overigens .


quote:
iemandvandezaak schreef op 03 oktober 2017 @ 13:03:
Overigens iemand hier die de flitsservice gebruikt? Ik heb hem sinds recent er op staan maar het valt me op hoe weinig meldingen er zijn.

Kan je hier enigszins op vertrouwen als enige anti-flitser middel?

Berichten:
97
Reg. datum:
22 jun. 2005
Locatie:
Wijchen
quote:
iemandvandezaak schreef op 03 oktober 2017 @ 13:03:
Overigens iemand hier die de flitsservice gebruikt? Ik heb hem sinds recent er op staan maar het valt me op hoe weinig meldingen er zijn.

Kan je hier enigszins op vertrouwen als enige anti-flitser middel?

Werkt prima hoor! Deze week nog door een drukke stad gereden en werd regelmatig gewaarschuwd voor de flitspalen. Heb je wel de geluiden geactiveerd voor de flitsers?
K1100LT

Berichten:
272
Reg. datum:
28 jul. 2011
Locatie:
Utrecht
Hij is niet zo actueel als flitsmeister. De vaste flitsers zijn goed. Maar TomTom lijkt en waar minder betrouwbare bron voor niet vaste flitsers

www.mrgps.nl

Berichten:
2.214
Reg. datum:
04 jun. 2012
Locatie:
wierden
Het staat of valt met de mate waarin mensen melding doen van mobiele controles. Het doen van die melding is met de TT sinds ca een half jaar een stuk eenvoudiger geworden. Juist in NL rijden er een hoop TT's rond, maar ze zijn niet allemaal 'connected'.

Ik zie soms meldingen van TT die flitsmeister niet kent; en ook andersom. Om te toetsen wie gelijk is zou je, heel langzaam, de locatie moeten bezoeken.. ;)

Opmerkingen dat de een of de ander beter is neem ik daarom per definitie met een flinke korrel zout..
video's voor gps op de motor: zie www.mrgps.nl

Berichten:
624
Reg. datum:
05 feb. 2014
Locatie:
almelo
De laadstroom is gecontroleerd : Prima. De accu is gecheckt : Prima. Nu de voeding van de TT , van het steuntje, maar zo geschakeld dat er alleen stroom loopt als het contact aan staat. Het is natuurlijk wel een oplossing, maar ook symptoombestrijding. Ergens moet nog een foutje zitten, maar nu maar gekozen voor de gemakkelijkste oplossing.



quote:
rojerasen schreef op 02 oktober 2017 @ 15:32:
Ik zal de accuspanning eens meten, en dan over een week nog een keer. maar opvallend is dat er alleen een probleem is als de steun is aangesloten, ik kan de motor probleemloos een week niet gebruiken en dan start hij uitstekend, de startmotor loopt dan als een raket zo sterk. Dus de accu lijkt me vreemd.
Ik zal ook eens kijken of er ergens een lekstroom is, met en zonder steun. Maar, het blijft me verbazen.



[...]

Triumph '13 1050 TS

Berichten:
14
Reg. datum:
26 sep. 2017
quote:
sonsan schreef op 03 oktober 2017 @ 17:36:

[...]

Werkt prima hoor! Deze week nog door een drukke stad gereden en werd regelmatig gewaarschuwd voor de flitspalen. Heb je wel de geluiden geactiveerd voor de flitsers?


Dat niet. Ik heb op het moment nog geen headset.
Al komen ze ook in dat langwerpige track verloopje te staan toch? Net als tankstations.

Triumph '13 1050 TS

Berichten:
14
Reg. datum:
26 sep. 2017
quote:
hansvaessen schreef op 03 oktober 2017 @ 21:36:
Het staat of valt met de mate waarin mensen melding doen van mobiele controles. Het doen van die melding is met de TT sinds ca een half jaar een stuk eenvoudiger geworden. Juist in NL rijden er een hoop TT's rond, maar ze zijn niet allemaal 'connected'.

Ik zie soms meldingen van TT die flitsmeister niet kent; en ook andersom. Om te toetsen wie gelijk is zou je, heel langzaam, de locatie moeten bezoeken.. ;)

Opmerkingen dat de een of de ander beter is neem ik daarom per definitie met een flinke korrel zout..



Ah ik dacht dat die van een externe partij afkomstig waren. Misschien is het dan wel inderdaad handig om het in conjunctie met bv. Flitsmeister of zoiets te gebruiken. Om de meeste dekking te hebben.

Berichten:
754
Reg. datum:
18 mei. 2015
Locatie:
Breda
quote:
rojerasen schreef op 04 oktober 2017 @ 11:38:
De laadstroom is gecontroleerd : Prima. De accu is gecheckt : Prima. Nu de voeding van de TT , van het steuntje, maar zo geschakeld dat er alleen stroom loopt als het contact aan staat. Het is natuurlijk wel een oplossing, maar ook symptoombestrijding. Ergens moet nog een foutje zitten, maar nu maar gekozen voor de gemakkelijkste oplossing.

[...]

Dat er iets aan de hand is met de steun.., daar lijkt het wel op ja maar zie dit niet als symptoom bestrijding.

Het was nog niet opgemerkt maar het is wel degelijk advies om de voeding van de TomTom achter bijvoorbeeld het stadslicht af te takken, of in ieder geval achter een geschakelde voeding.

Daar voorkom je jouw symptoom inderdaad mee maar ook het feit dat de contactpennen in de houder continue onder spanning blijven staan, ook in vochtige omstandigheden, wat de levensduur van de pennen agv corrosie door kruipstroom verkort.

En de accu dus kan leegtrekken bij lange stilstand, maar niet in een paar dagen.
Hervelt wijzigde dit bericht op woensdag 04 oktober 2017 22:05 (3%)

Berichten:
754
Reg. datum:
18 mei. 2015
Locatie:
Breda
quote:
iemandvandezaak schreef op 04 oktober 2017 @ 11:57:

[...]
Ah ik dacht dat die van een externe partij afkomstig waren. Misschien is het dan wel inderdaad handig om het in conjunctie met bv. Flitsmeister of zoiets te gebruiken. Om de meeste dekking te hebben.

De TomTom navigatie flitsmelders en de losse TomTom flitser App putten wel uit dezelfde database. Zo ook de invoer van de flitsers.
Die losse gratis TT App wordt ook best veel gebruikt, is redelijk accuraat en voedt op die manier beide partijen met actuele informatie.
TomTom heeft er dus belang bij hun Flitser App gratis aan te bieden. Duidelijk een win-win situatie voor de consument.


Sinds Flitsmeister hun platform omgegooid hebben (vorig jaar) is het niet meer mogelijk Flitsmeister fatsoenlijk op een Android <5 versie te draaien.
Werkt ontzettend traag omdat ze een noodzakelijke software optimalisatie slag (vanwege die traagheid) nooit meer voor Android 4.4 beschikbaar gesteld hebben. Misschien dat er nog een eenmalige optimalisatie-update komt voor de Android <5 bezitters, vertelde Flitsmeister support mij.

Herken je dit..?, vraag dan ook om de update bij Flitsmeister zodat we de druk erop houden.
Hervelt wijzigde dit bericht op dinsdag 10 oktober 2017 20:09 (1%)

Berichten:
63
Reg. datum:
23 aug. 2015
Locatie:
Enschede
quote:
rojerasen schreef op 04 oktober 2017 @ 11:38:
De laadstroom is gecontroleerd : Prima. De accu is gecheckt : Prima. Nu de voeding van de TT , van het steuntje, maar zo geschakeld dat er alleen stroom loopt als het contact aan staat. Het is natuurlijk wel een oplossing, maar ook symptoombestrijding. Ergens moet nog een foutje zitten, maar nu maar gekozen voor de gemakkelijkste oplossing.

[...]


Heb je er al eens een multimeter tussen gehouden om de stroom die naar je houder gaat te meten? Als de accu binnen een uur leeg is dan moet er echt flink veel stroom doorheen lopen. Ik dacht dat iemand hier wel eens had gemeten hoeveel dit was zonder aangesloten toestel en ik meende dat dit nog minder dan 1mA zou zijn. Zelfs met het toestel aangesloten verwacht ik dat dit nog onder de 1A zal blijven. Zeker nadat je al een tijdje hebt gereden, want dan is de accu van de Rider zelf al opgeladen en zal dus nog maar weinig stroom vragen. Om de accu in 1 uur leeg te trekken moet daar echt meetbaar veel stroom doorheen lopen. Ik betwijfel zelfs of er door die dunne draadjes überhaupt zo veel stroom kan lopen om de accu in een uur leeg te trekken.
Alles wijst er op dat er een probleem in de houder zit, maar ik zou het heel bijzonder vinden.
Overigens zit er op de houder ook gewoon 2 jaar garantie, dus als die termijn nog niet verstreken is zou ik gewoon garantie claimen als het probleem echt in de houder zit, want dit hoort zeker niet.

Berichten:
995
Reg. datum:
17 feb. 2014
Locatie:
Wageningen
+1 En heeft de betreffende motor een Canbus systeem?
Het zou kunnen zijn dat de houder het Canbus systeem wakker houd.

De oudere Riders hadden in de houder een 1A zekering. Reken maar uit .... Die trekt nooit, nooit een accu in een uur leeg, want dan was de zekering reeds gesprongen.

Met de nieuwe weet ik het niet helaas.

Berichten:
624
Reg. datum:
05 feb. 2014
Locatie:
almelo
Geen Canbus systeem, het is een Honda CBF 1000 van 2006. Het vreemde is dat als de stroomlekken in de houder zouden optreden deze ook waarschijnlijk behoorlijk warm zou moeten worden, immers, de energie moet wel ergens naartoe. Het kabeltje dat de voeding verzorgd is ook heel erg dun, het kan haast niet dat daar zoveel stroom ( Ampère ) doorgaat.




quote:
Mr. M schreef op 04 oktober 2017 @ 23:53:
+1 En heeft de betreffende motor een Canbus systeem?
Het zou kunnen zijn dat de houder het Canbus systeem wakker houd.

De oudere Riders hadden in de houder een 1A zekering. Reken maar uit .... Die trekt nooit, nooit een accu in een uur leeg, want dan was de zekering reeds gesprongen.

Met de nieuwe weet ik het niet helaas.

Berichten:
754
Reg. datum:
18 mei. 2015
Locatie:
Breda
quote:
rojerasen schreef op 05 oktober 2017 @ 09:23:
Geen Canbus systeem, het is een Honda CBF 1000 van 2006. Het vreemde is dat als de stroomlekken in de houder zouden optreden deze ook waarschijnlijk behoorlijk warm zou moeten worden, immers, de energie moet wel ergens naartoe. Het kabeltje dat de voeding verzorgd is ook heel erg dun, het kan haast niet dat daar zoveel stroom ( Ampère ) doorgaat.

[...]

Meten is weten. Het kan gewoon niet dat hij in een uur tijd de accu leegtrekt door dat kabeltje. Bij een sluiting in de kabel zou die gelijk doorbranden, zo dun.
Bij een lekstroom in de houder is het nog haast onmogelijk maar meet de stroom die de houder trekt (ik denk incl TT max 1 Amp)
Zonder Rider zou dit hooguit maar enkele mili Ampères mogen zijn.
En anders inderdaad garantie als houder veel stroom blijkt te trekken.
De stroom meten dus ! Dan weet je genoeg.

houdt van Peetje xxx

Berichten:
3.118
Reg. datum:
15 apr. 2011
Locatie:
Amersfoort
quote:
kjiratsiekoedel schreef op 03 oktober 2017 @ 18:30:
Hij is niet zo actueel als flitsmeister. De vaste flitsers zijn goed. Maar TomTom lijkt en waar minder betrouwbare bron voor niet vaste flitsers


Ik weet niet hoe je daarbij komt.
Ik rij 5 dagen in de week 500 km per dag (!) als taxichauffeur en werkelijk iedere flitser en vooral ook iedere mobiele flitser wordt aangegeven.
Slechts 1 x heb ik er zelf 1 hoeven te melden, maar deze werd dan ook letterlijk net neergezet door n agent.

Handig: ikzelf rij uit principe met de auto nooit opzettelijk te hard en vind t vervelend om steeds gewaarschuwd te worden terwijl ik niet te hard rijd.
Je kunt de tomtom instellen dat hij je alleen waarschuwt als je ook daadwerkelijk te hard rijdt.

Foutloos tot nu toe
Aprilia SR300 Max

Berichten:
624
Reg. datum:
05 feb. 2014
Locatie:
almelo
Even gemeten, zonder TT trekt de houder 0,8 Ampere. Meter over de twee "puntjes gehouden .






quote:
Hervelt schreef op 05 oktober 2017 @ 11:02:

[...]

Meten is weten. Het kan gewoon niet dat hij in een uur tijd de accu leegtrekt door dat kabeltje. Bij een sluiting in de kabel zou die gelijk doorbranden, zo dun.
Bij een lekstroom in de houder is het nog haast onmogelijk maar meet de stroom die de houder trekt (ik denk incl TT max 1 Amp)
Zonder Rider zou dit hooguit maar enkele mili Ampères mogen zijn.
En anders inderdaad garantie als houder veel stroom blijkt te trekken.
De stroom meten dus ! Dan weet je genoeg.

Berichten:
995
Reg. datum:
17 feb. 2014
Locatie:
Wageningen
Dus 0,8 A per uur. Accu is ongeveer 15 Ah?
Niet willen starten na een uur vind ik dan wel heel fors. Maar in een etmaal gaan er toch 24 x 0,8 A verloren.
Ik vind het veel. Kan iemand anders eens meten?

We gaan er weer voor.

Berichten:
14.944
Reg. datum:
01 dec. 2009
Locatie:
Zaanstad
kan niet kloppen, na weken is de accu nog vol genoeg om te starten
Bye Bye VF1000F welkom VFR750F

Berichten:
995
Reg. datum:
17 feb. 2014
Locatie:
Wageningen
Dus is de houder kapot? Soort van kortsluiting?

Berichten:
63
Reg. datum:
23 aug. 2015
Locatie:
Enschede
Meten over de twee puntjes lijkt me niet de juiste methode. Dan meet je na de omvormer van 12V naar 5V en niet wat er echt puur vanaf de accu gevraagd wordt.
Eigenlijk meet je dan gewoon de stroom die de omvormer van de houder kan leveren, wat op deze manier dus ook nog afhankelijk is van de weerstand van je meter aangezien er verder geen belasting (toestel) aan hangt.

Ik zou echt meten door de rode draad op de accu aan te sluiten en de zwarte via de multimeter op de massa van de motor. Dan kan je ook het verschil zien tussen wel of geen toestel op de houder.
RickHavinga wijzigde dit bericht op zondag 08 oktober 2017 21:31 (32%)

Berichten:
156
Reg. datum:
08 sep. 2014
Locatie:
Den Haag
Juist Rick! Rojerasen, op jou manier mag je wel de spanning meten, niet de stroom. Die moet je idd in serie meten, dus tussen de kabel en de accu plaatsen. Anders meer je idd de stroom die door de interne weerstand van je multi meter wordt bepaald.
Honda VFR 400 R NC 30

Berichten:
995
Reg. datum:
17 feb. 2014
Locatie:
Wageningen
Ik dacht dat ie dat gedaan had. Maar inderdaad als je lekstromen wilt meten, dan in serie. Vaak doet men dat in de massa draad.

Select Forum

© 2001-2017 Motor-Forum - Served by Webserver 2

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.