aprilia dorsoduro 1200

peter 2411

MF'er
19 apr 2017
30
0
Wierden
De achtervering ik denk niet de veer op zich maar waar de achterbrug mee vast aan de motor zit piept als je erop gaat zitten dus als er kracht op komt echt een krakend geluid. Zal wel geen kwaad kunnen maar kan ik ergens een drupje olie aan doen en waar ?

groetjes Peter
 
Er zit een hele rits naaldlagers thv dat punt, niet alleen waar de achterbrug vastzit aan het frame maar ook het linksysteem van de achtershock, die af en toe gesmeerd moeten worden. De enige manier om dat fatsoenlijk te doen is door de achterbrug er uit te halen en het linksysteem los te halen.

Als het echter duidelijk kraakt heb je ook kans dat de naaldlagers redelijk vergaan zijn, in dat geval zal je eea moeten vervangen.

Van de buitenkant met een spuitbusje lost in ieder geval niets permanent op. Het gaat ook pas kraken als het heel lang niet is losgehaald voor een smeerbeurt.
 
Laatst bewerkt:
Het is niet fijn om te zeggen, maar reken maar op een nieuw linksysteem. Meestal is het bij het in elkaar zetten al niet goed gesmeerd, en in het regulier onderhoud gebeurd ook niet zo veel. Maar na even grondig doorpakken kan je er weer 50.000 km mee verder.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan