Tubeless voorband leeg, hoe krijg ik deze weer opgepompt?

T_Gixxer

MF veteraan
11 mrt 2011
1.641
0
IJmuiden
Ben ik weer, topic nr.3!

Motor stond 4 jaar stil, voorband is intussen langzaam maar zeker helemaal leeggelopen. Ik heb geen gereedschap om het voorwiel los van de grond te krijgen en ermee naar de dichtsbijzijnde bandenboer te rijden. Wel is er 200 meter verderop een tankstation met een luchtpomp. Voldoet een luchtpomp van het tankstation om een tubeless weer op te pompen? Ik kan me goed bedenken dat door de ruimte tussen de bandenrand en de velgrand het wel lastig kan worden om de band op te pompen als het er zo weer uit komt :+ . Maar dan weet ik in ieder geval of het uberhaubt nut heeft om het te proberen? Of ik kan de fietspomp proberen, maar dat is bij voorbaat al kansloos :').
 
Laatst bewerkt:
Gaan we hier voor €.120,= ons leven op het spel zetten :N :N :N . Als je het niet vertrouwd, de banden vervangen en niet op een forum gaan zoeken of je iemand :+ :+ :+ bereid vindt die zegt dat je gewoon door kan blijven :] :] :] rijden. Het gaat hier wel om je eigen veiligheid |( |( |( .
 
Was dat rubber vroeger zoveel anders van samenstelling? Ik zie discussie op de vele forums over banden. Onze Michelin Energy Savers werden na 6 jaar afgekeurd wegens droogtescheurtjes.

We hebben een Renaultje waar oudere banden op zaten en met het aantrekken van de handrem blokkeerde een van de achterwielen even en meteen een platte kant op die oude band met bijbehorende klappergeluiden. Er moesten sowieso nieuwe banden onder, maar dat rubber was gewoon vergaan.

Maar ik heb om de oude Norton nog de banden die er 51 jaar geleden ook om zaten, voor een Dunlop en achter een Continental en beide banden hebben geen droogtescheurtjes en het rubber voelt verre van hard.
51 jaar geleden bestonden er alleen keiharde banden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan