Scooter adresjes

Mojave

MF veteraan
13 aug 2015
2.492
18
Met de kennis en ervaring in het scooter gedeelte leek het mij wel aardig om een centraal overzicht te maken met adresjes waar we goede ervaringen mee hebben.

Dus met welke adresjes hebben jullie goede ervaringen voor onderdelen?
En voor degene die het onderhoud uitbesteden, welke adresjes adviseren jullie?

Mvg, Bob
 
Gisteren was ik bij Bolski, die was schappelijk met zijn prijzen.
 
A3 Roest in Krimpen aan de Lek, kom ik altijd voor onderhoud. Niet heel goedkoop, maar wel goed en dichtbij. Alhoewel hij meer van de bromscooters is, doet hij ook (lichte) motorscooter's. Volgens mij kan je met een motorscooter ook beter naar een scooter dealer dan motorzaak gaan, is namelijk toch een heel andere techniek, danwel dat die veel sneller sleutelen en schappelijkere prijzen hanteren.
 
Zijn eigenlijk van de brommers, maar doen ook motoren.
van Amersfoort tweewielers (langs kanaal noord) net buiten Apeldoorn
 
Zeker de scooters tot pakweg 400cc komen qua techniek erg overeen met een 50cc.

HP motoren zitten die ook in de scooters? Er bestaat een heel topic over die zaak. Ik heb geen ervaring met ze dus kan ook geen eerlijke mening over die zaak vormen.
 
pajic motoren. is een hele goede ook. laatst daar een nieuwe uitlaat op maat laten maken door de beste man. echt vakwerk. zit in het oosten des lands.
 
...
Hoe vaak heb ik niet gelezen dat verkochte motoren bestonden uit 2 samengevoegde schademotoren?
Op zich niets met met een uit twee schademotoren samegesteld model. Het hangt er natuurlijk maar vanaf om wélke schade het ging, en wélke schade er toch mee in de "nieuwe" gekropen is.

... maar ja, dat is ook weer niet gemakkelijk te achterhalen ... dus ... ondanks het niet slecht hóéft te zijn, heb ik het liever ook niet.
 
Waarom niet? Heb 'm net gegoogled en kom voornamelijk positieve dingen tegen eigenlijk.

Lees ff de verhalen op t gilera fuoco mp3 op facebook.
Daar zijn genoeg verhalen te vinden.
Bovendien spreek ik uit ervaring (Vriendin kocht een MP3 bij hem, maar toen we bedenkingen kregen en t chassis nummer in de computer voerde, bleek deze origineel niet wit te zijn maar groen, niet uit 2010 maar uit 2009, t was ook geen Sport terwijl die wel als zodanig is verkocht. De kilometerstand geloof ik ook niet, maar kan niet bewijzen.

Toen we terug gegaan waren omdat hij raar/slecht stuurde, zei de monteur bij t naar binnen rijden "oh ik voel het al, balhoofdlagers"
Eh, voor deze MP3 hebben we net 7.000 euro aan jullie betaald.

Nu na 11.000 km zijn de stuurlagers vervangen, stuurstang en t-stuk ook...800 euro.

Toen we later wat bekapping eraf haalden om wat te controleren, kwamen we allemaal verschillende boutjes en moertjes tegen ipv originele en dezelfde.

Binnen n week was de parkeerrem gebroken.

Deze man haalt uit t buitenland afgetrapte MP3's , stript de beplating eraf, zet er nieuwe op en zet deze waarschijnlijk zonder er iets aan te doen in de showroom.
Prijzen lijken laag, maar zijn zonder garantie en afleverbeurt.
Ik was er zelf toen er n auto met aanhanger 2 buitenlandse aftandse MP3's kwam brengen, die er half opstonden, er vanaf werden gestuiterd en meteen van n nieuwe kappenset werden voorzien.

Later op facebook bij de piaggio mp3 club lazen we de ervaringen van anderen die nog erger waren. Ook wordt daar aan nieuwelingen die op zoek zijn naar n MP3 meteen gezegd: ga niet naar Arjan Brouwer
 
Bedankt Ferry voor de uitgebreide reactie. Zinvol ook, want een maat van me wil een MP3 kopen.
 
Bedankt Ferry voor de uitgebreide reactie. Zinvol ook, want een maat van me wil een MP3 kopen.
Ik weet niet of jullie je al verdiept hebben in de MP3. Naast het MF kun je op de website van de Piaggio MP3 club veel technische ervaringen vinden.

Mijn pa heeft een MP3 en dat bevalt prima. De achterkant is gewoon een scooter. Het voorterrein zit complexer in elkaar. Zo zitten er bijvoorbeeld iets van 7 ontluchtingsnippels op voor het integrale systeem waar ook de blokkeerstand op zit voor bij het stoplicht. Wij dachten even remvloeistof verversen, maar dat lukte ons niet. Terwijl we een hele motorfiets inclusief motorblok tot het laatste boutje uit elkaar hebben gehad en weer opgebouwd. Voor het vervangen van de balhoofdlagers moet volgens mij ook het hydraulische systeem los. Bij scooters valt mij op dat nogal geregeld balhoofd lagers vervangen moeten worden (volgens mij vooral als je door water en pekel rijdt).

Als ik zo in de stad kijk gaat niet elke eigenaar even voorzichtig met zijn MP3 om. Zeker als je het onderhoud wilt uitbesteden kun je beter wat meer uitgeven aan een exemplaar waarvan je weet dat die goed is. De hogere aanschafprijs verdien je snel terug met onderhoud. Dit is geen bangmakerij. Mijn pa heeft zijn MP3 particulier gekocht in nieuwstaat met nog geen 5k op de teller en er schijnt er ook eentje met > 125k te rijden. Zelf vind ik het leuk apparaten.

Net als elke Vespa zijn ze gevoelig voor goede balancering van de banden. Er zijn speciale adapters voor op het balanceer apparaat en lang niet elk bedrijf heeft die. Dus daarvoor ook even een goed adresje zoeken.

De volgende adresjes komen wel vaker langs waar men goede ervaringen mee heeft:
- Roke in Mijdrecht
- MotoVeda in Ede

Bij Euro-motor in Hoevelaken had men voorheen MP3 sleutelavonden (of dat nog zo is weet ik niet)
 
Thanks!
Goede tip, MotoVeda, Ede is te doen vanuit Arnhem. Gaan we daar eens kijken.
 
Laatst bewerkt:
Mojave: de MP3 van mn vriendin en de aprilia sr 300 van mij zijn in onderhoud bij euro-motor.
Absoluut vakmensen en zeer gespecialiseerd in MP3's.

Worden sleutelavonden georganiseerd en maand of wat geleden was er n jaarlijkse meeting waarbij er n aantal uit duitsland en belgie kwamen!
Jawel, er zijn mensen uit belgie en duitsland die helemaal naar euro-motor rijden.

Ook daar meerdere mensen tegen gekomen die in putten n mp3 hadden gekocht die allerlei problemen hadden en heel slecht stuurden.
Daarna met hun MP3 naar Euro-motor gegaan door de goede verhalen en vervolgens helemaal tevreden wanneer hun MP3 was gemaakt door hun.
Ik hoor echt niet anders.

Een MP3 is n hartstikke leuke machine, maar de voorkant is gevoelig wat betreft lagers.
Ook zijn ze zwaarder en duurder dan n gewone scoot.
Ik moet wel zeggen: mn vriendin heeft n 400 en net n malossi en akra daar laten monteren...trekt als n dolle!
 
Dank je Ferry voor het delen van je ervaring uit de eerste hand.

De voorkant van een MP3 is inderdaad complexer en daardoor duurder in onderhoud. Het valt mij in het algemeen op dat bij scooters best vaak balhoofdlagers vervangen moeten worden. Ten eerste zie je vaak kogellagers terwijl ik liever konische lagers heb voor het balhoofd. Maar het scheelt ook heel erg of je alleen met mooi weer rijdt of door regen en pekel. Bij mijn Kymco zag het onderste lager helemaal bruin van het roest, dat vindt geen enkel lager fijn.

BTW: wat de OEM lagers voor mijn scoot zijn weet ik niet. Ik heb op aangeven van onze vraagbaak Jan (web engine) voor 17 euro een setje Buzzetti gekocht en tot nu toe zitten die er precies even lang in als wat er nieuw in zat en deze doen het nog.

Mijn pa heeft voor zijn 300cc MP3 zelf smeernippels gemaakt, gewoon omdat het kan en hij heeft de tijd. De latere versies hebben volgens mij vanuit de fabriek smeernippels, maar dat weet ik niet zeker. Hij rijdt alleen met mooi weer dus zijn MP3 krijgt alleen een beetje droog stof te verduren, dan kan het lang aan.
 
Laatst bewerkt:
Euromotor: zaak heeft blijkbaar een goede reputatie maar verkoper als deze heb ik lang niet meegemaakt, glad en betweterig (ik kocht en verkocht al auto's en motoren toen hij nog in de luiers liep dus mij maak je -helaas voor hem- weinig wijs); zowel mijn maat als ik hielden hier achteraf geen goed gevoel aan over. Bijv. korting zonder inruil? ''Nooooit van gehoord'' _O- Mijn reactie: ''dat is héél uniek'' (want nog noooit meegemaakt).
Ondanks onze aankondiging had hij niks staan (behalve een afgereden ding wat uit de verhuur kwam) want hij had zijn site ''al twee weken niet bijgehouden'' - belachelijk natuurlijk.
Volgens eigen zeggen kon hij wel 100 MP3's verkopen per week als 'ie wou :')
Hij zou mijn maat mailen/bellen/appen want hij zou binnenkort een mooie inruilen maar enkele weken later was dit zijn bericht (quote): ''ja had hem ondertussen al verkocht. Was ik alweer vergeten te zeggen''
Nee, geen beste indruk van deze clown, dus :W

full
 
Laatst bewerkt:
Welk type MP3 hebben jullie op het oog?

Je hebt zeg maar de "small frame" 250-300cc en de "large frame" 400-500cc. De zwaardere hebben uiteraard meer vermogen, daarmee zijn ze in het voordeel op de snelweg maar niet in de stad want ze zijn ook zwaarder. Op de snelweg hebben de zwaardere versies naast extra vermogen ook een rustiger wegligging door de langere wielbasis. De oudere 400-500cc schijnen standaard in stadsverkeer wel wat ruwer te zijn in de aandrijving dan de lichtere versies, bij de latere types hebben ze dat aangepakt. Als hij in een schuurtje gestald moet worden, dan is de 250-300 ook in het voordeel. Ik wil geen oordeel geven over welke beter is, maar ze hebben allemaal hun voor- en nadelen en het is afhankelijk van het gebruik welke voor jullie beter geschikt is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan