Van der Heyden Motors & Scooters failliet

De kunst van het verkopen zou, imho, juist geweest zijn dat je deze mensen die motor had verkocht óf dat ze zich zo goed geholpen voelde dat ze nog eens bij je kwamen. Een langdurige relatie opbouwen met je klant enzo. Iets over dat een klant altijd meer waard is dan die enkele verkoop op dat moment (ring a bell?). Mijn inziens nog hét grote voordeel van een fysieke winkel ten opzichte van online, je kunt veel beter en sneller aan klantbinding doen.

En was jouw aanbieding/motor dan zo slecht dat je van te voren wist dat het een onoverkomelijk probleem zou worden om dat ding te verkopen? Ik bedoel stel er had iemand op die motor gereden, stapt af met een grote glimlach.. beter moment om te verkopen is er niet! Noem al de voordelen als ze die motor bij jou kopen (o.a. weten ze nu na de proefrit precies wat ze kopen, lekker dichtbij, geef ze er een gratis *iets* bij om het wat op te leuken etc).

Ze kwamen uit de buurt dus zeer grote kans ook op onderhoud of andere services aan de motor om te beginnen. Of gelijk even een aankoopkeuring voor die andere motor aanbieden/inplannen? (ik noem maar wat hoor, alles wat je doet zouden ze nog voor langs kunnen komen).

Maar de zaak loopt wel lekker neem ik aan? Geld klotst tegen de plinten? Ik bedoel, wie het breed heeft.. kun je nog eens lekker ruzie maken met je winkelbezoekers en ze boos de zaak uit laten lopen. Zeg maar exact het omgekeerde van wat je als ondernemer wil met je klanten _O-
Want die zie je, lijkt mij, niet meer terug. Inclusief hun familie en vrienden en evt de familie en vrienden daar van. Want dit soort shit werkt als een olievlek.

Het lijkt mij, maar wat weet ik er nou van, dat als je dit soort grappen te vaak uit haalt het steeds een beetje stiller gaat worden in je zaak. En dan uiteindelijk kun je de deuren sluiten, tierend over dat verrotte internet en die vreselijke ik-mensen. Terwijl het ware probleem je volledig voorbij is gegaan..


+++ :t
 
Ben het wel met Rappie eens, geef er dan iets gratis bij .
zo heb ik ook meegemaakt, bij een fiets die je op interet kan vinden voor 200 euro goedkoper willen ze in de winkel nog geen setje fietstassen bij geven van 25 euro. ze jagen dus ook vaak zelf de klanten weg.
 
Met dat soort centenneukers kan je denk ik geen langdurige band opbouwen, als het ergens goedkoper is gaan ze daar wel naartoe.
 
Het gros van mensen loopt een winkel binnen zonder koopintentie. Dan ben jij als verkoper de aangewezen persoon om zo'n potentiële klant te overtuigen om dus wel een aankoop te doen. Ongeacht wat die klant al van tevoren bedacht heeft.

Als je een goede verkoper bent, weet je vrijwel iedereen te overtuigen om iets te kopen. Klanten komen er in verschillende smaken met allemaal verschillende gedachten of intenties wanneer ze een winkel binnen stappen. De een is lastiger dan de ander om te overtuigen.

Dat is onzin en daar ben jij het beste voorbeeld van; je geeft immers zelf aan enkel te kopen mits de prijs in jouw ogen een correcte is (lees = slechts een minimale marge meer dan de goedkopere internetaanbieder).

Dat schept vrijwel geen onderhandelingspositie voor de verkoper want het is immers niet jouw probleem of de door jou toegestane minimale marge voor de winkelier voldoende is om zijn kosten dekkend te houden laat staan iets van winst te maken. M.a.w. jij hebt je positie al ingenomen en vindt dat als hij wat wil verkopen, hij zich moet conformeren aan jouw eis. En daar zit het probleem want die is niet realistisch. Een winkel moet voorraad houden om jou iets te kunnen tonen of te laten passen en daar zijn kosten mee gemoeid. Een webshop heeft vaak niet eens eigen voorraad maar besteld bij de leverancier pas als jij besteld (en dan wordt er vaak ook nog rechtstreeks verzonden).

Wat het gros hier aan de kaak probeert te stellen is dat als de tendens is dat iedereen met die insteek zijn aankopen gaat (of blijft) doen, het op termijn niet mogelijk is fysieke winkels in stand te houden! Dan blijven alleen de specialisten over en dan zal er inderdaad iets gaan gebeuren zoals een pas-vergoeding of proefrijd-kosten.
 
Veel mensen passen het in de winkel en kopen het vervolgens alsnog online zodra je de maat weet. Zo ook ikzelf

Herken het wel, maar afhankelijk van het prijsverschil. Meestal kijk ik online wel even wat het ongeveer kost. Als iets 50 euro duurder is in de winkel, tsja, dan wil ik het online wel bestellen. Oftewel, passen in de winkel en kopen op het web. Misschien niet chique, maar ik kan mijn geld maar één keer uitgeven.

Of, als ik meerdere producten van plan ben te kopen, dan wil een winkel toch nog weleens goedkoper uit zijn, vanwege het verstrekken van korting omdat je meerdere dingen koopt. Mijn motorpak heb ik in de winkel gepast (wel zo fijn), want ik heb een hekel aan passen en vervolgens te moeten terugsturen. Ik wil het passen en liefst direct meenemen. Omdat ik broek, jas, handschoenen en laarzen kocht, kon er een leuke deal gesloten worden, wat me online niet gelukt was. Dat is dan weer het voordeel van een fysieke winkel.

Het gaat ook om gunnen. Een tientje meer betalen in de winkel, maar wel goede service krijgen vind ik ook wat waard.
 
Wat een gejank weer.

Retailers kunnen zelf ook onderhandelen over hun inkoop en spullen weigeren in te kopen welke online voor minder worden aangeboden.
 
Ik heb nooit aangegeven dat ik het winkelpersoneel vermoei met passen en advies inwinnen, nooit aangegeven dat ik koffie heb gedronken daar en heb ik overigens ook niet gedaan. Heb ook nooit aangegeven dat ik met de bewuste intentie naar de winkel ben gegaan om iets te passen en het direct online te kopen.
Maar dat even terzijde.

Dat is jouw mening en misschien delen anderen die mening dat het misselijkmakend is in dat geval wat jij opnoemt.

Mijn mening is dat het niet meer dan normaal is om iets in de winkel te passen als het kan en dan om korting te vragen indien ik na onderzoek erachter kom dat het dus stukken goedkoper kan.

Dan laat ik de keus aan de winkel om mij tegemoet te komen en eventueel te onderhandelen of niet.
Indien de winkel de keus maakt om niet te onderhandelen, laten zij vervolgens mij weer de keus om het dus elders te kopen of bij de winkel zelf.

In sommige gevallen zal ik het in de winkel kopen, en in andere gevallen maak ik de keus om het elders te kopen.
Als je VOOR het passen en advies vragen aangeeft dat je de internet-prijzen gaat gebruiken om hun product goedkoper te verkrijgen, DAN is er niets mis mee.
Als je dat pas achteraf doet, dan is er wel wat mis mee (al zal jij dat ongetwijfeld anders zien).
 
Tuurlijk weten ze wel dat het online goedkoper is..! Maar hoe valt het aanbieden van (goed) advies, het houden van een directe voorraad en het uitstallen in een winkelpand tot bedriegen? Dat moet ook betaalt worden.
Ik was een paar tientjes duurder uit op een bedrag van rond de 1000 euro. Die paar tientjes kunnen mij gestolen worden. Ik gun de winkelier zijn marge, hij geeft mij goed advies en ik heb een aanspreekpunt mocht er iets mis zijn. Termaat is erg schappelijk qua prijzen, zeker als je meerdere dingen koopt.


Zeer zeker waar, heb daar al twee volledige outfits gekocht (twee race overalls voor mij en een complete outfit voor de vrouw). Uitstekende service en gewoon goede prijzen.

Dat verhaal van passen in de winkel en kopen online is echt voorbij alle fatsoenlijkheid (egoïstisch zelfs). De winkels moeten de overhead ook meerekenen in hun prijzen. Een online winkel hoeft alleen maar een pandje te huren.
 
Iedereen klaagt wel zo over de consument maar het mes snijdt aan twee kanten natuurlijk.

Stel dat een ondernemer een of bandenwissel-robot kan kopen waardoor de ondernemer met 1 werknemer minder kan en zo zijn winst kan vergroten. Wat denk je dat de ondernemer doet?
Die zou ik kopen natuurlijk, dan hoef ik het zelf niet meer te doen en kan ik meer tijd op MF doorbrengen!
 
Super Blackbird schreef op 01 november 2017 @ 13:28:Wat vinden we dan van al die MF-ers die in het grote motorbandentopic advies vragen en krijgen van onder andere professionals en de banden dan elders kopen?
Natuurlijk mag dat, en weten de professionals dat dat kan gebeuren, maar is dat ook "moreel verwerpelijk" zoals elders gesteld wordt?

Ik denk dat jij precies goed zit met je "formule". Voordelige frisse banden die gemonteerd kunnen worden.

Je moet het haast met me eens zijn dat voor de prijs van een set banden slechts 1 geleverd en gemonteerd wordt bij een motorzaak.

En toch kom ik het regelmatig tegen dat mensen na een posting mij PB-en, mailen of bellen met meer vragen (dat is natuurlijk prima), en dan voor soms slechts 2 Euro in bijvoorbeeld Polen banden bestellen. Dat mag natuurlijk, maar je mag ook gewoon zeggen dat je na de gevraagde informatie ontvangen te hebben je alsnog bij de goedkoopste gaat bellen.
Meestal is het "ik moet er nog even over nadenken" of "zodra ik er aan toe ben kom ik er op terug". Ik ben echt niet beledigd als iemand mij voor, tijdens of na het contact laat weten dat hij/zij voor de goedkoopste aanbieder gaat. Waarom is dat zo moeilijk voor de "IK"-mensen?
 
Die uitspraken heb ik ook vaak bij winkeliers gedaan. op internet is het goedkoper dan bij jou in de winkel, dan krijg je snauwend als antwoord ga het maar lekker op internet kopen dan. mij interesseert dat verder niet en stap net zo vrolijk de deur weer uit,maar ik heb dan wel de boodschap even overgebracht.
 
Wat een gejank weer.

Retailers kunnen zelf ook onderhandelen over hun inkoop en spullen weigeren in te kopen welke online voor minder worden aangeboden.
Heb je het geprobeerd? |(
Doe mij (en de andere lezers hier) eens een lol, en kom bij mij bij-beunen.
Van het verschil dat jij maakt op mijn inkoop mag je de helft houden. Ik ben benieuwd....
 
Zeer zeker waar, heb daar al twee volledige outfits gekocht (twee race overalls voor mij en een complete outfit voor de vrouw). Uitstekende service en gewoon goede prijzen.

Dat verhaal van passen in de winkel en kopen online is echt voorbij alle fatsoenlijkheid (egoïstisch zelfs). De winkels moeten de overhead ook meerekenen in hun prijzen. Een online winkel hoeft alleen maar een pandje te huren.

Vooraf weet ik nog niet of ik het uberhaupt wil hebben.

Geef jij in een kledingwinkel altijd vooraf aan dat je misschien nog eerst een rondje door de stad loopt?
 
In dat geval bestel ik het gewoon online in de maat die ik denk nodig te hebben of zelfs een aantal maten, en stuur degenen terug die ik niet nodig heb.

Ja, en dat kost de ondernemer natuurlijk ook helemaal niets. De verzend- en orderkosten, de producten die uitgepakt zijn en opnieuw helemaal netjes en fris ingepakt moeten worden zodat ze naar de volgende "klant" gestuurd kunnen worden die hem weer terugstuurt. Dit kost natuurlijk ook allemaal niets....
 
Die uitspraken heb ik ook vaak bij winkeliers gedaan. op internet is het goedkoper dan bij jou in de winkel, dan krijg je snauwend als antwoord ga het maar lekker op internet kopen dan. mij interesseert dat verder niet en stap net zo vrolijk de deur weer uit,maar ik heb dan wel de boodschap even overgebracht.
Er zijn ook ondernemers die (zoals ik) aan je zullen vragen voor welke prijs we dan wel zaken kunnen doen. Op dat moment heb je een eerlijke onderhandeling waarbij beide partijen wat water bij de wijn kunnen doen.
 
Die uitspraken heb ik ook vaak bij winkeliers gedaan. op internet is het goedkoper dan bij jou in de winkel, dan krijg je snauwend als antwoord ga het maar lekker op internet kopen dan. mij interesseert dat verder niet en stap net zo vrolijk de deur weer uit,maar ik heb dan wel de boodschap even overgebracht.
Zit je ook zo in een restaurant, of een snackbar?
'Wat, 2,50 euro voor een frietje met? Voor 1 euro heb ik een zak friet van de Aldi!!!!!'
Man man man :N
 
Als iets 50 euro duurder is in de winkel, tsja, dan wil ik het online wel bestellen. Oftewel, passen in de winkel en kopen op het web. Misschien niet chique, maar ik kan mijn geld maar één keer uitgeven.
Jij hebt dus jouw eer voor €50 verkocht. Mooi gedaan, man.
 
Online (motor)kleding kopen doe ik sowieso al niet. Ik wil het kunnen zien en passen wat ik koop, zeker als de keus uitgebreid is en omdat het ene merk net iets andere maten of pasvorm heeft dan het andere. In prijs maakt het zoveel niet uit, ik betaalde voor een Dainese outfit bij Termaat iets van 800 euro en verder, als je het verkeerde opgestuurd krijgt, geen rompslomp met terugsturen en over en weer E-mailen.
 
Als je een online winkel begint en je kunt zichttermijn en retouren niet hebben: begin dan geen online winkel!

Heb je een fysieke winkel en je kunt er niet tegen dat mensen kleding komen passen en weer weg gaan zonder dit te kopen: begin dan geen kledingzaak!

Als fysieke winkel wéét je gewoon dat je, op wat voor manier dan ook, MOET concurreren tegen internet (en er is véél meer dan prijs alleen!). En dat er dus mensen je winkel binnen zullen komen en deze wellicht weer zonder koop zullen verlaten. En als online winkel wéét je gewoon dat je retouren zult gaan ontvangen (ook geopend ja).

Dit is volledig transparant en helder ondernemersrisico als je een eigen zaak hebt. Kun je daar al niet tegen, sluit dan snel de deuren en ga voor een baas werken ofzo.

Je moet hier op mf het ondernemerstopic eens lezen. De tranen springen je gelijk in de ogen als je leest hoe sommigen daar praten over klanten. Volgens mij willen sommigen graag een winkel beginnen maar hebben ze een hekel aan mensen ofzo.. De klant IS nog altijd koning, dat lijken sommigen maar moeilijk te kunnen accepteren.. Daar mág je als klant, als een privilege, iets komen kopen zolang je je bek maar houdt en gewoon betaalt wat er voor gevraagd wordt. Sorry, er zijn maar weinig zaken/merken die zo kunnen opereren.. en die zitten zeker niet hier op MF..
 
Je moet hier op mf het ondernemerstopic eens lezen. De tranen springen je gelijk in de ogen als je leest hoe sommigen daar praten over klanten. Volgens mij willen sommigen graag een winkel beginnen maar hebben ze een hekel aan mensen ofzo.. De klant IS nog altijd koning, dat lijken sommigen maar moeilijk te kunnen accepteren.. Daar mág je als klant, als een privilege, iets komen kopen zolang je je bek maar houdt en gewoon betaalt wat er voor gevraagd wordt. Sorry, er zijn maar weinig zaken/merken die zo kunnen opereren.. en die zitten zeker niet hier op MF..
Je moet hier op MF eens het "klagen over klanten-topic" lezen.
De tranen springen je in je ogen als je leest hoe sommige klanten kunnen reageren.
De ondernemer is ook maar een mens en moet ook zijn brood kunnen verdienen. Dat schijnen sommige klanten maar liever te vergeten. WIJ zijn koning, de ondernemer moet zich maar aanpassen.

Zo werkt het niet, de waarheid ligt (natuurlijk) in het midden.
Zowel bij ondernemers als ook bij klanten zitten er veel die alleen hun eigen standpunt kunnen zien, en verder niets.
 
Je moet hier op MF eens het "klagen over klanten-topic" lezen.
De tranen springen je in je ogen als je leest hoe sommige klanten kunnen reageren.
De ondernemer is ook maar een mens en moet ook zijn brood kunnen verdienen. Dat schijnen sommige klanten maar liever te vergeten. WIJ zijn koning, de ondernemer moet zich maar aanpassen.

Zo werkt het niet, de waarheid ligt (natuurlijk) in het midden.
Zowel bij ondernemers als ook bij klanten zitten er veel die alleen hun eigen standpunt kunnen zien, en verder niets.
Ik zeg altijd: de klant is koning :Y , maar geen keizer. :N

(Almachtige keizer waar we voor door de knieën moeten)

Gelukkig gaat het in de zakenwereld vaker om duurzame win~win situaties.
 
Laatst bewerkt:
Er zijn ook ondernemers die (zoals ik) aan je zullen vragen voor welke prijs we dan wel zaken kunnen doen. Op dat moment heb je een eerlijke onderhandeling waarbij beide partijen wat water bij de wijn kunnen doen.


Dat is ook juist mijn opzet. proberen het goedkoper te krijgen in de normale winkel.maar meestal komen ze niet met voor welke prijs kunnen we dan wel zaken doen.

het is natuurlijk wel zo dat veel kopers van prijzen weten die dan altijd gaan vergelijken.
kwaliteit of service doet er vaak niet meer toe. de meeste mensen kijken naar de laagste cijfertjes en hun eigen portemonnee. het is niet voor niks ook zo druk bij goedkope winkels zoals Action.

en als iets erg goedkoop is word er vaak nog meer gekocht dan dat men nodig heeft.
veel mensen hebben ook enkel interesse als iets te goedkoop is in hun ogen. dan willen ze het ineens wel hebben.
 
Je moet hier op MF eens het "klagen over klanten-topic" lezen.
De tranen springen je in je ogen als je leest hoe sommige klanten kunnen reageren.
De ondernemer is ook maar een mens en moet ook zijn brood kunnen verdienen. Dat schijnen sommige klanten maar liever te vergeten. WIJ zijn koning, de ondernemer moet zich maar aanpassen.

Zo werkt het niet, de waarheid ligt (natuurlijk) in het midden.
Zowel bij ondernemers als ook bij klanten zitten er veel die alleen hun eigen standpunt kunnen zien, en verder niets.
Als fulltime ondernemer is mij niks meer vreemd wat betreft klanten hoor :+ Maar ik behandel ze altijd als koning en sta ze altijd vriendelijk te woord. Komen ze weer met knotsgekke vragen of eisen dan zie ik het maar als een uitdaging om er een positieve ervaring voor de klant uit te halen. Want dat is waar ze écht blij van worden en weer bij je terug komen.

Soms pakt extra service (= een investering) niet zo goed uit, andere keren weer wel. Ik denk dat het me netto veel meer heeft opgeleverd dan heeft gekost in ieder geval. En dat zie ik dan weer duidelijk terug in het aantal opdrachten, met alleen mond op mond reclame zitten we continu vol.

Volgens mij werkt dat voor een motorzaak net zo. Je kunt wel heel krampachtig gaan lopen doen over het passen van kleding wat dan vervolgens niet gekocht wordt. Of een proefrit op een motor welke vervolgens niet gekocht wordt. Maar door het aanbieden van die services levert het je netto gewoon veel meer op dan wanneer je dat niet doet. Zo niet, dan heb je een heel ander probleem als je het mij vraagt. Dan zit er bedrijfsmatig iets niet goed.
 
Terug
Bovenaan Onderaan