Suzuki DR650 RSE (1992) Raar fluitend/blazend geluid

bazynl112

Rookie
13 nov 2017
6
0
Hoi Allemaal,

Zoals de titel al aangeeft maakt mijn Suzuki DR650 RSE uit 1992 een raar geluid. Mag ook wel met ongeveer 59000km op de teller, maar het zit toch niet helemaal lekker gok ik. Ik heb even een opname gemaakt van het lopende blok om duidelijk te maken om welk geluid het gaat.

https://www.youtube.com/watch?v=D11xB6ylIaE

Op 0:35 is het geluid het beste te horen en dit geluid is hij gaan maken na het uit elkaar halen van de cilinderkop. De rede van het uit elkaar halen was het vervangen van de pakkingen, zodat de motor geen olie meer lekte uit de kop en dat probleem is inmiddels verholpen.

Mijn eerste gevoel was de nokas ketting, maar dit bleek het niet te zijn. Het geluid ging niet weg door de 'tensioner' voorzichtig iets losser en weer strakker te zetten. De 'balancer chain' staat ook netjes strak door het veer systeem. Bij een warm en koud blok hoor ik hetzelfde en het olie niveau is ook goed.

Mijn vraag is eigenlijk wat jullie gedachten zijn bij het horen van dit geluid en wat het kan zijn en of dit kwaad zou kunnen. Ik kom liever niet met een klap stil te staan in het koude weer wat er aankomt :P

Ik hoor het graag!
Bas
 
Terug
Bovenaan Onderaan