DGS SR534 Project

dgs

Rookie
1 dec 2017
13
0
EHV
Ik zal beginnen met me even voorstellen, aangezien ik hier nieuw ben. Mijn naam is Danny en kom uit Einhoven. Ik ben 33 jaar en werkt nu ongeveer 4 jaar aan motoren, voornamelijk tot begin jaren 80.

Het leek me leuk een project te delen met mede motorliefhebbers. Ik hoop inspiratie op te doen en men kennis te kunnen delen met andere. Om een beetje een idee te krijgen van wat ik doe zal ik beginnen met wat foto's van motoren die uit de werkpaatst gerold komen zodat jullie een idee krijgen van waar ik me mee bezig houdt.

full
 
Ik heb op 2 mei 2015 een Yamaha SR500 uit 1979 bemachtigd voor 50 cent per cc O-)

Altijd al een enorme fan geweest van deze 1 cilinder 499cc kracht patser. Veel vermogen onderin, heerlijk geluid, licht, wendbaar... Eigenlijk alles wat ik in een motor zoek. Tijd om daar iets mee te gaan doen.

De motor was in slechte staat. Alles lag uit elkaar ( op het blok na ) en had buiten gelegen... Het lag onder een zijltje, dat was eigenlijk het enige positieve eraan :/

Hieronder een foto van hoe het blok eruit zag

full
 
Ik heb me zo goed mogelijk proberen te verdiepen in de mogelijkheden met het kleine yamaha blokje... want ik wil iets meer pit dan stock.

Kom ik uit op de volgende aanpassingen:

90mm 10.1 compressie
snelle nokkenas
hydraulische kettingpanner
powerdynamo ignition system
andere oliepomp
bronze klepgeleiders
nieuwe stalen / frictie platen koppeling
nieuwe nokkenas
mikuni TM36
leiding dubbele smering nokkenas

De dingen die ik uitbesteed zijn:

Kleppen slijpen
Klepzittingen frezen
klepen inslijpen
honen cilinder

Eerst maar is even goed schoonmaken en stralen *O*
full
 
Voordat ik begon aan dit project had ik voor mezelf een paar dingen duidelijk... Aangezien mijn SR gietwielen had, ben ik opzoek gegaan naar een spaakwiel optie. De achternaaf was vrij makkelijk te vinden, gewoon een oud xt500 achterwiel gescoord. Maar ik wilde voor ook graag een trommel, aangezien ik de looks hiervan heel mooi vindt. Na lang zoeken dit kunnen vinden voor niet al te veel ( gelukkig )
full
 
In de tussentijd tankie van zijn oude lelijke lak ontdaan...

Kennis van een maatje van me weet iemand die lettering met de hand doet :Y
Maar is kijken wat hij kan lijkt me *O*
full
 
achterwiel alvast uit elkaar gehaald. Naaf uit elkaar gehaald, schoongemaakt en gestraald. Spaken waren niet in beste staat, maar het idee is als volgt:

Naven Glasparelen, nabehandelen met wd40
iets dikker dan stock rvs spaken + nippels
2x 18 2.50 ( zwart zijdeglans gecoat )
2x Coker diamond 18 x450


full
 
Laatst bewerkt:
kleine update

het frame ligt onder het mes, deze wordt drastisch terug geslepen. Heel het "subframe" wordt opnieuw gemaakt, vooral omdat ik de knik in het achterframe net na de tank niet mooi vindt. geloof dat de originele wijdte op 25 zat ( wijdste punt ), ik wil deze terug brengen naar ongeveer 20. Achterin mag een kleine knik komen, dit ook mede ivm de speling loop / achterband. uiterste punt loop moet eindigen boven de achteras van het achterwiel.

De tank is terug en ziet er lekker ruig uit al zeg ik het zelf...
full
 
Blok ligt uit elkaar, alle onderdelen besteld. Cilinder en kop weggebracht en hebben lekker veel liefde gehad. Cilinderwand is gehoond, en de kop is gedaan ( zetels infrezen, kleppen slijpen ).

Beide zijn ook gevlakt, zodat ze weer mooi recht zijn en netjes op elkaar aansluiten.

full
 
vandaag maar eens uitzoeken wat ik met achterframe ga doen. Bij het originele frame lopen er eerst buizen onder de tank uit de halverwege het frame een knik hebben. Ik wil deze knik graag naar voren verplaatsen. Zodat het grootste zichtdeel rechts is. Echter is de achterkan van de tank waar de buis uitkomt te smal ( 17cm ) hij zal dus net daarna moeten gaan knikken :Y

Lets bend away the weekend :t
full
 
Valt best een mooie lijn in te krijgen met de tank zo te zien :t Misschien moet ik eens komen kijken als ik nog eens bij de ouders op bezoek ga, Geldrop / Eindhoven is niet zo ver ;) En ik zie dat jullie langs de ijzerhandel zitten, daar ben ik al eens geweest om draai- / freesmateriaal te kopen, praktisch!
 
Laatst bewerkt:
@theredone51 moet je zeker doen... We zitten idd tegenover theunissen :)

Dit weekend nog wat kleine dingen gedaan. Zijn een hoop spullen voor het blok binnen :}
Die Mikuni tm36 ziet er goed uit! heb al wel gezien dat ik met de angle van de carb moet gaan spelen, dit ivm rechter achterbuis bij het frame. Daar ga ik eens een mooi prototype voor laten printen als test. Deze week maar een aan het blok beginnen...
full
 
Ondertussen weer veel gebeurd in de loods

Blok ligt klaar om weer op te bouwen. Volgende aanpassingen zijn gedaan:
1) zuiger 90mm 10.1
2) andere oliepomp
3) nieuwe koppeling ( frict/stalen platen + veren )
4) alle keerringen vernieuwd
5) nieuwe nokkenasketting
6) snelle nokkenas
7)hydraulische kettingspanner
8) nieuwe kleppen
9) zittingen gefreesd
10) Mikuni TM36
11) power dynamo

Ook heb ik een proto laten printen die de hoek van de carb iets gaat wijzigen. als deze goed is kan het eindproduct gemaakt worden.

Wielen zijn terug van de spaker, pure porno vind ik het :9~
full
 
Laatst bewerkt:
Hey Danny, was leuk om afgelopen weekend in het echt eens te praten en je werk te bewonderen! Zie dat er hier nog geen eindresultaat te bekennen was, dus ik zal je even helpen ;)

JiMGvVdy8v9Zq6j1_VeXnzohfac47HfA702EWYOcy2ReoK55xBdOM-Fzc0bHUSPVjW9GfFI1Y0MCCzHxuShQv4rwnuqJi6478ioHirQJipuGJpRFZyyXOp2pOHy7F8pJg3zPp8FlEytvCC8Diu4sJpDwTQrCkDssBgZ61RNQTxxivOTv9SFspcnQb5LTTMk8PDlvgjewsj3uNoAgQjpdQ_u95rVqU2WQxfwv4hpqvtZPJN0Dqokfk5zrJhJJM3nK4NYYyow5VvYWmskz_tqqzWqYG_hPt96CAoV7W0wPuv5_iJ_3H1X1FcU5dSBZQynqxL53jvCtwEqpWrHrI1WpLBEA4mcU45Gq3p8g1mX1WlzQ8yDaGJJAgfi0uJNS1ia2VkiENh263IBLztJY8U8YNJtY7TLhAvPOXGewJ7O_JyuekgRrTFd9MzQXqtpZx5gdTLdCd1pYbRbiaOVNo1VCowQ6k09KyiqXY6oc8SUa6QimV0MoSKjMbiV-vfAL2P_sAkQwyWgLde-w35OAjzFBuNoDRqoE31Z1gIXkEZN-YX7JkMChh44_slGo0bsYbsey9HDBsvZpo4nEHPxokd2AO-cqG4aB1xSUAzR-xP04=w1459-h1094-no


Hopelijk tot op 1 van jullie ride-outs! :W
 
Terug
Bovenaan Onderaan